REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale. Banii ”expiră” după o perioadă

Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale. Banii ”expiră” după o perioadă

Replica API 7 august 2022 | 00:00 1599

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți. Odată ce au fost încărcate cu bani, voucherele pentru alimente sunt utilizate, de obicei, însă ele au o perioadă de valabilitate.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental ”Sprijin pentru România”.

”Tichetele sociale disponibile pe suport electronic (card) au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.

Nu puteți retrage banii de pe tichetele sociale

Această inițiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari.

Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei”, mai arată instituția.

Voucherele pentru alimente 2022 se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

De asemenea, mai este important de știut că nu puteți retrage bani de pe carduri sociale și voucherele pentru alimente pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce porcarie...au valabilitate. de parca expiraca sunt produse perisabile. schimbati legea, ce-o fi greu. poate omul isi strnge sa aiba de cr4aciun si de paste al;imente
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614