REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cât vom plăti la iarnă? Preţul la gigacalorie, o necunoscută

Cât vom plăti la iarnă? Preţul la gigacalorie, o necunoscută

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:00 347

Momentan, Făgădău nu comentează

Momentan, Făgădău nu comentează

Decebal Făgădău

Constanţa sparge, iarnă de iarnă, recordurile în ceea ce priveşte preţul la gigacalorie. Dacă în Bucureşti a avut loc un adevărat scandal iarna trecută, când preţul pentru furnizarea energiei termice a crescut uşor, oferind preţul final oricum la jumătatea celui din Constanţa, pe malul mării se aşterne iar liniştea. În două-trei luni ne vom confrunta cu sezonul rece, iar autorităţile nu dau semne nici măcar că se pregătesc de ceea ce va urma.

Luni, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, consilierii au adoptat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al RADET Constanţa. „Subvenţia se va regăsi în bugetul municipal, nicidecum în bugetul RADET, aceasta fiind o modificare subsecventă. Este vorba de mici ajustări pentru sezonul rece.

Vorbim de lucrări de redimensionare a punctelor de distribuţie pentru că sunt puncte unde numărul de consumatori a scăzut drastic şi atunci trebuie să ajustezi toată infrastructura, să schimbi gigacalorimetrele, să schimbi o mulţime de alte accesorii”, a spus viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, care a precizat ulterior că nu doreşte să dezvolte subiectul, susţinând că, în momentul de faţă, „nu există date exacte”.

„Nu comunic în acest moment despre acest subiect, o voi face într-o conferinţă de presă distinctă. (...) Voi veni în momentul în care voi avea lucruri concrete, calcule exacte, în relaţionarea suportabilitatea cetăţeanului - suportabilitatea bugetului local, eventualele ajutoare pe care să ni le dea alţii, alţii, care au generat această situaţie, nicidecum constănţenii”, a mai spus Făgădău.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367