REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cătălin Grasa, noul manager interimar al Spitalului Judeţean

Cătălin Grasa, noul manager interimar al Spitalului Judeţean

Replica API 20 mai 2016 | 00:02 494

Cătălin Grasa

Situaţa conducerii Spitalului Judeţean Constanţa pare că a scăpat de sub control! După ce a fost acuzat în repetate rânduri de proasta administrare a unităţii sanitare şi după ce i s-a solicitat demisia tocmai din această privinţă, managerul Dănuţ Căpăţână a fost săltat de procurorii DNA Bucureşi. Acesta a fost prins în flagrant miercuri, 18 mai, în timp ce primea o sumă de 10 mii de euro de la o societate comercială cu care încheiase contract de mai mulţi ani. Ulterior, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cătălin Grasa a fost numit în mod oficial manager interimar al Spitalului Judeţean Constanţa, în urma şedinţei de Consiliu de Administraţie al unităţii sanitare.

În urma scandalului iscat, Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean, a rămas să decidă cine va fi director interimar al instituţiei. Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir, a declarat că se va încheia contractul de manager al lui Căpăţână şi că îl va propune pe Cătălin Grasa să ocupe temporar această funcţie, el fiind preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului.

Cristinel Dragomir a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi, 19 mai, că manageriatul lui Căpăţână va înceta în mod oficial şi va fi ales un director interimar pentru unitatea spitalicească. Acesta a precizat ca există două posibilităţi de luat în calcul referitor la conducerea viitoare a instituţiei, respectiv alegerea unei persoane fizice, caz în care se va organiza concurs pentru acel post, sau încheierea unui contract cu o firmă de manageriat, pentru care ar urma să se organizeze o licitaţie publică.

„În ceea ce privește acest aspect, există două posibilități, după cum susține Cristinel Dragomir. Se poate alege o persoană fizică, caz în care se va organiza concurs sau se poate desemna o societate comercială, caz în care se va organiza o licitație publică”, a spus Dragomir. Totuși, CJC vrea să meargă pe ideea de concurs și nu mai vrea să încheie contract cu o firmă de management. Motivul?

”Contractul de manager al spitalului a trezit mai multe suspiciuni și discuții. Am văzut că lumea este foarte iritată din cauza asta, dar și pentru ca noi să avem alte pârghii. În cazul în care managerul calcă strâmb, să putem lua măsuri”, a adăugat Dragomir. Nu ascund faptul că m-am gândit să-l numesc ca interimar, prin dispoziție, pe Cătălin Grasa pentru că este la curent cu situația, întrucât el este președintele Consiliului de Administrație a spitalului", a conchis Cristinel Dragomir.

În cursul zilei 19 mai a.c., se va hotărî cine va fi ales ca interimar. La ședința Consiliului de Administrație vor lua parte reprezentanți ai Direcției e Sănătate Publică, ai Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius (Liliana Tuță), ai Consiliului Județean Constanța ( Cătălin Grasa, Anișoara Nemeș), ai președintelui Consiliului Județean ( Gheorghe Mihăieș), plus invitați de la Colegiul Medicilor. ”Se va înceta contractul de management înainte de termen și ne vom face treaba în continuare.

Consiliul de administrație va hotărî încetarea contractului, iar restul este strict atribuția CJC”, a mai spus Dragomir. Referitor la propunerea sa de a-l numi ca director interimar al Spitalului Județean pe Cătălin Grasa, actual director al Consiliului de Administrație, Cristinel Dragomir a spus că a luat această decizie întrucât este în temă cu situația instituției sanitare: ”Acum conducerea spitalului este total depolitizată. Grasa este varianta pe care o am la îndemână. Acum, Căpătână nu era membru de partid. Grasa e. Acum voi fi acuzat de politizare”, a încheiat Cristinel Dragomir.

Amintim că în cursul zilei de 18 aprilie a.c., managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a fost săltat, de procurorii DNA din Bucureşti, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie. Căpăţână a fost dus la DNA, cu mandat, fiind însoţit de ofiţerii din cadrul Poliţiei Judiciare a DNA. După audieri, Căpăţână a fost reţinut, urmând ca azi să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată. Între timp, la Spitalul Judeţean Constanţa se pregăteşte o nouă conducere, interimară. Dr. Cătălin Grasa s-a declarat pregătit să preia conducerea unităţii sanitare, în situaţia dată.

Geanina DRĂGOI

Vezi și: http://www.replicaonline.ro/capatana-saltat-de-procurorii-dna-pentru-luare-de-mita-in-forma-continuata-275734/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NUMITE DE COSILIU DAAA ADICA DE MEBRI PSD CONSTANTA.EL GRASA II APOLITIC SA II SPUNETI LU MUTU.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218