REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cătălin Ivan: Traian Băsescu caută ceartă şi scandal. Este ridicol să vorbească despre problematica fondurilor europene

Cătălin Ivan: Traian Băsescu caută ceartă şi scandal. Este ridicol să vorbească despre problematica fondurilor europene

Replica API 23 iulie 2013 | 00:00 169

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, consideră că atacurile lansate de preşedintele Traian Băsescu nu sunt decât o încercare a acestuia de a genera "ceartă şi scandal". "Din păcate, preşedintelui Băsescu îi displac liniştea şi stabilitatea, iar aceste luni, când a trebuit să nu mai aibă comportamentul cu care ne obişnuise în ultimii ani, i-au fost probabil foarte grele şi a simţit nevoia să se descarce. În stilul din trecut, a început să lanseze alte petarde, să provoace. Nu ne interesează însă ce spune Traian Băsescu, aşa cum nu îi interesează nici pe cei mai mulţi dintre români, după dezastrul generat de guvernarea PDL, pe care domnia sa a impus-o şi a susţinut-o", susţine Ivan într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit lui Ivan, preşedintele României nu are căderea de a vorbi despre competenţele Guvernului după ce au făcut cei pe care i-a girat şi îi girează în continuare.

"Este chiar ridicol să vorbească Traian Băsescu despre problematica fondurilor europene, când acest Guvern a reuşit să atragă de trei ori mai mulţi bani europeni, în doar un an de zile, faţă de întreaga perioadă 2007-2012", susţinut Cătălin Ivan.

Potrivit lui Ivan, "şi această ieşire demonstrează de ce preşedintele nu mai are niciun fel de popularitate".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că va lua în 23 august o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, explicând că lipsa sa de încredere în Ovidiu Silaghi este urmare a performanţei acestuia la Ministerul Transporturilor, când nu s-a evidenţiat cu nimic, a fost "un fel de apă sfinţită", adică nici nu a mişcat ceva, nici nu s-a opus la ceva.

El a mai afirmat că anunţul Guvernului că trebuie aşteptat avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este o "intoxicare şi o minciună".

Băsescu a arătat totodată că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani "pe la bănci", el întrebând de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

El a mai declarat că Guvernul a probat că nu a fost competent în pregătirea absorbţiei banilor pentru exerciţiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles, adăugând că trage un semnal de alarmă în acest sens.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614