REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cătălin Predoiu a prezentat "zece eşecuri şi gafe" ale Guvernului Ponta

Cătălin Predoiu a prezentat "zece eşecuri şi gafe" ale Guvernului Ponta

Replica API 30 septembrie 2013 | 00:00 198

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a prezentat duminică, într-o conferinţă de presă, o listă cu "zece eşecuri şi gafe bifate de Cabinetul Victor Ponta" în ultima săptămână.

El a promis că va face acest lucru săptămânal pe baza analizelor făcute de membrii guvernului alternativă al PDL.

În opinia democrat-liberalului, un prim exemplu îl reprezintă eşecul aderării României la spaţiul Schengen.

"Guvernul Ponta nu poate blama la infinit terţe părţi pentru acest eşec înainte de a îşi face temele pe acest subiect şi fără să afecteze prin declaraţii iresponsabile MCV", a afirmat Cătălin Predoiu.

El a enumerat apoi introducerea manualelor digitale, promise de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru anul acesta, care a fost amânată pentru 2014. "În realitate, platforma digitală pentru aceste manuale va fi gata abia în 2015", a spus liderul democrat-liberal.

El a susţinut că modificările propuse la Codul Rutier "denotă superficialitate şi neprofesionalism din partea Guvernului Ponta", în timp ce scrisoarea trimisă de vicepremierul Liviu Dragnea unui raportor al Parlamentului European ar fi putut avea drept urmare pierderea a patru miliarde de euro fonduri europene de către România.

Între "eşecurile şi gafele Guvernului" se mai înscriu, în opinia lui Predoiu, vizita premierului Ponta la Magistrala 5 metrou, unde "nu a ezitat să mintă că guvernele anterioare poartă responsabilitatea pentru lipsa banilor de finanţare a proiectului".

"În realitate, guvernele anterioare alocaseră 380 de milioane de euro pentru acest proiect, iar primul lucru făcut de Guvernul Ponta a fost tăierea la jumătate a acestor fonduri. Ulterior, Guvernul Ponta a continuat să taie din banii alocaţi construcţiei. Magistrala 5 stă pe loc pentru că nu a fost bugetată de Guvernul Ponta", a susţinut Predoiu.

El a criticat faptul că CFR Călători scumpeşte biletele de tren în paralel cu încheierea unui contract de două milioane de euro "cu un offshore din Panama care are un capital de numai 1.000 de dolari", aceasta fiind "o situaţie extrem de ciudată într-o companie care are un manager desemnat prin ordin de ministru".

Predoiu a acuzat şi amânarea licitaţiei pentru strategia energetică naţională pentru 2014, susţinând că ministrul Constantin Niţă "dădea asigurări că va fi gata până în toamna acestui an".

"Ministrul Daniel Barbu şi USL susţin debarcarea pe criterii politice a managerilor instituţiilor de cultură prin respingerea propunerii de a prelungi contractele de management ale celor care împlinesc vârsta de 63 de ani. Guvernul USL a negociat fără mandat susţinerea acordată unui stat în Consiliul de Securitate al ONU, încălcând Constituţia României şi legea tratatelor. Creşterea deficitului cu 11,4% pe primele opt luni ale anului 2013 şi creşterea evaziunii fiscale cu 14% faţă de anul trecut. În România, evaziunea contează cât bugetele educaţiei şi sănătăţii la un loc", a semnalat alte eşecuri prim-vicepreşedintele PDL.

sursa: agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218