REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cătălin Predoiu despre Guvern: Din punctul meu de vedere ar trebui să plece

Cătălin Predoiu despre Guvern: Din punctul meu de vedere ar trebui să plece

Replica API 6 februarie 2017 | 05:54 394

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, duminică, la Parlament, că din punctul său de vedere actualul Guvern "ar trebui să plece" întrucât "nu mai este respectat de către români".

Predoiu a spus că cei care ies în "piață" nu sunt scoși pentru a protesta de nimeni altcineva decât de dorința lor de a se face auzite "valori precum libertate, egalitate, justiție".

"Tot ce strigă cei din piață este o zguduire în întreaga societate românească pentru că această ordonanță jignește tot ce are mai frumos, mai demn un popor, ideea de justiție, de libertate și de egalitate în fața legii. De aia sufletele românilor sunt zguduite și de aia ies în piață. Nu îi scoate nimeni în piață altcineva decât dorința lor de a se face auzite aceste valori — libertate, egalitate în fața legii, justiție, asta nu înțelege PSD, că nu înțelege natura acestor demonstrații. Din punctul meu de vedere ceea ce scriu oamenii în piață este complet întemeiat și fără îndoială că acest Guvern prin ce a făcut s-a decredibilizat complet. Nu mai are, dacă vreți, autoritate morală. Nu este suficient să ai autoritate legală, să ai autoritatea votului, trebuie să ai și o autoritate morală pentru ca poporul să te respecte iar acest guvern nu mai este respectat de către români. Nu mai este respectat nici măcar de către cei care l-au votat. Și-a pierdut pur și simplu baza de autoritate morală în fața românilor. Din punctul meu de vedere ar trebui să plece acest guvern", a afirmat liberalul.

În opinia sa, Guvernul poate oricând să abroge ordonanța de urgență pe care a emis-o.

"Guvernul poate oricând să abroge ordonanța de urgență pe care a emis-o, are acest drept, poate să o facă. (...) Guvernul este autoritate administrativă și o autoritate administrativă emite acte administrative. Chiar și un act cu caracter legislativ îmbracă și forma unui act administrativ atunci când este emis de guvern care, repet, este autoritate administrativă. De aceea noi putem să vorbim și de o revocare a acestui act administrativ care ar avea și un mare avantaj că scutește complet discuție de efectele retroactive ale actului. Prin urmare, Guvernul are pârghii suficiente la dispoziție ca să rezolve problemele. Dacă nu o să o rezolve probabil justiția pentru că acest act este neconstituțional, este și un act care are caracter de act administrativ nelegal, deci din punctul meu de vedere anulabil și într-o instanță de drept comun", a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, ordonanța de modificare a codurilor penale "nu are temei juridic", ea producând ''daune imense reputației României".

"Această ordonanță nu va sta în picioare pentru că nu are cum, nu are temei juridic. Întrebarea este până se prăbușește produce sau nu daune justiției. Deja a produs daune imense reputației României, a produs daune imense dacă vreți la nivelul de opinie publică, la nivelul coeziunii societății", a mai spus parlamentarul liberal, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar si pentru luluta o intrebare, asta de ce nu e penal?
0
0
Candidat etern la functia de PM!S-a nascut talent si o sa moara speranta!
0
0
Hop si tu mai nea caisa. Ati tacut ca cacatul in iarba pana acum cand a iesit lumea in strada.
3
0
cu limbuta ta cea de 20 cm nu vrei sa ma stergi la cur ca nu mai am hartie. Un asa traseist ca tine merita sa faca centura ca fetitele la cata limba de lunga ai si ce bani ai castiga traseist imputit ce esti !
3
0
Din punctul meu de vedere pe langa guvernul actual ar trebui sa mai dispara si multi altii din politica,indiferent de partid,iar tu Predoiule ar trebui sa fii printre primii dintre ei!Ce mare branza ai facut in politica?Un neica-nimeni care se baga singur in seama si care daca ar disparea din politica nu i-ar sesiza nimeni absenta!
1
1
Mai boule peltic,partidul tau a taiat salariile si,cat pe ce,pensiile!
6
1
Ba, sa pleci TU !
5
0
Sasaila asta ce tot macane?
4
0
tanara speranta , nu mai da din clanta . Tu iei muie de la partidul tau , ce sa-ti mai dam si noi .....
4
1
Doreste sa fructifice 'valul de proteste' sa vina el sau Turcanu Prim Ministru! Pai bai retarzilor, ati uitat ca ati pierdut alegerile sau organizati o lovitura de stat?
7
1
Voi i-ati supt-o lui Base, acum va deziceti de el, sugeti la altu acum, cred ca peste trei ani continuati cu altu. Spor la supt.
8
0
dute dracului cu Udrea ta cu tot. tu ai facut codul asta de cacat pentru care se agita prostii lui iohanis
7
1
du-te bai dracului de basist sasait
8
1
predoiule, iti curg balele ??? esti la fel de varza ca si astia din guvernul lui Dragnea....tot o marioneta... si te-ai cam sifonat de cand te tin astia in maneca ....
10
2
La umbra, te chem eu cand vine vremea ta...
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367