REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cătălin Predoiu, la Consiliul JAI: „Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România“

Cătălin Predoiu, la Consiliul JAI: „Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România“

Replica API 26 ianuarie 2020 | 15:43 581

Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a fost prezent la Consiliul JAI din Zagreb, Croaţia, a lăudat lupta anticorupţie din România din ultimii ani şi a invitat şi celelalte state europene să combată fenomenul cu aceeaşi fermitate, totodată subliniind necesitatea ca statele uniunii să susţină operaţionalizarea Parchetului European.

Astfel, potrivit unui comunicat de duminică al MJ, demnitarul a spus la finalul dezbaterilor de la Consiliul JAI că "ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene".

"Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție", a mai adăugat acesta care a subliniat şi necesitatea ca Parchetul European să fie susţinut în operaţionalizarea sa de statele membre ale uniunii.

„Deși a fost un Consiliu JAI informal, am discutat teme substanțiale. În intervenția din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre, fără a exista paralelisme în acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea. Am arătat că susținerea pentru operaționalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleași standarde de integritate în toate țările membre, pentru protejarea intereselor europene și combaterea corupției cu fonduri europene", a explicat Cătălin Predoiu.

El menţionează că la această întâlnire nu a discutat nimic despre MCV. "Am dorit în mod special să începem cu problemele aflate pe agenda europeană, pentru că este foarte mult de făcut pentru Justiție în toate țările europene. Independența Justiției, spațiul de libertate, securitate și Justiție din UE sunt principalele valori care diferențiază pozitiv construcția europeană pe plan global. De aceea, ele trebuie protejate și consolidate printr-o permanentă modernizare și rafinare.”, a mai spus ministrul Justiţiei.

La reuniunea informală de la Zagreb, miniștrii Justiției din țările membre ale UE au discutat despre progresul privind orientările strategice din domeniul libertății, securității și justiției, formarea judiciară, importanța rețelei judiciare europene în domeniul civil și comercial, precum și a rețelelor naționale, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ASA ESTE depinde la ce capat al pustii te afli
0
0
Incepeti odata actiunea impotriva coruptiei. Nu vedeti cati indivizi iau cu gramada bani nemunciti ? De ce iau smecherii pensii speciale ? De ce iau alti smecheri indemnizatii fara sa munceasca ? Asta nu este coruptie ?
3
0
Balbaitul asta nu stie sa vorbeasca dar de ascultat nici atata. Romania este pe primul loc in domeniul coruptiei iar prostul este ministrul justitiei. Despre ce vorbesti Predoiule ? Coruptia este la cel mai inalt nivel iar vorba cu pestele de la cap se impute este adevarata. Muie Cataline.
3
0
nenorociti. Asmut cstegoriile sociale una impotriva alteia doar pentru a si acoperi incompetenta in crearea de locuri de munca bine platite. Nu mai vrem manipulare. Vrem salarii mari si pensii speciale asa cum au unii. Nu vrem sa fie taiate veniturile si pensiile altora. Vrem sa avem si noi aceleasi conditii ca ei. Atunci se va combate si coruptia in mod eficient. Nu va disparea dar va fi diminuata.
7
0
Pensiile speciale nu sunt prea mari, ci pensiile celelalte sunt prea mici! Credeti ca daca taie pensiile speciale vor creste celelalte sau se vor face investitii? Nu, doar mai obtin votanti hranindu le frustrarea, dar care nu vor beneficia de nimic.
3
5
Decand este PNL la guvernare numai este coruptie
7
1
Coruptia de la pensiile speciale nu o vedeti ? De ce unii mai smecheri beneficiaza de ele ? De ce le platim noi din munca noastra ?
6
2
Esti ministru intr-o tara care are cel mai mare nivel de coruptie din Europa si faci pe lupul moralist ! Dute draq de prost...
8
1
Vorbeste vorbe. Da,sa combata si cei de afara coruptia,insa pe bune,nu sa faca din asta un fel de regim Stalinist de tip romanesc,prin care unii sa foloseasca Justitia in scop politic,de acaparare a puterii. Abuzurile romanesti nu pot fi exemplu bun de urmat. Nici dubla masura aplicata de UE in raport cu Romania nu este in regula.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920