REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cătălina Alexa, invitata cehilor şi slovacilor la festivaluri de muzică populară

Cătălina Alexa, invitata cehilor şi slovacilor la festivaluri de muzică populară

Replica API 24 noiembrie 2011 | 00:00 810

Mlădiţă dobrogeană

Mlădiţă dobrogeană

Elevii din Constanţa au dus numele ţării noastre peste hotare, prin talentele cu care au fost înzestraţi. Este şi cazul Cătălinei Alexe, o elevă a Liceului Teoretic "Ovidius", în vârstă de 14 ani, pe care cotidianul "Replica" a mai adus-o în atenţia publicului la începutul acestui an. Cătălina Alexa a participat la numeroase concursuri şi festivaluri, iar de curând a revenit în ţară după ce a cântat şi încântat publicul din Cehia şi Slovacia cu melodiile sale.

Cătălina Alexa este în clasa a VIII -a, la liceul Teoretic "Ovidius". Eleva a învăţat să îndrăgească portul popular de la învăţătoarea ei. Cu ajutorul acesteia, dar şi datorită talentului, micuţa Cătălina a debutat în lumea muzicii populare la concursul "Mlădiţe Dobrogene", concurs pe care l-a şi câştigat. De atunci a participat la foarte multe concursuri şi festivaluri, unde a obţinut numeroase premii. Numele ei a ajuns şi peste hotare, astfel că, în luna octombrie, a onorat invitaţia Ambasadei României în Cehia şi a reprezentat folclorul românesc şi cel dobrogean la Festivalurile "Privighetoarea cehă", respectiv "Privighetoarea slovacă", ce au avut loc în staţiunea Piestany. Înainte de a cânta, a făcut o scurtă prezentare, în limba slovacă, a frumuseţilor şi farmecului Luncii Dunării. Apoi, tânăra talentată a mers şi în Most, unde a participat la inauguarea şi sfinţirea unei biserici din lemn construită în stil maramureşan, dedicată cinstirii memoriei celor peste 60.000 de ostaşi români căzuţi pe câmpul de luptă în cel de-al doilea Război Mondial pentru eliberarea Cehiei şi a Slovaciei. După ceremonia de slujire a bisericii, Cătălina Alexa a recitat o poezie patriotică şi a susţinut un program muzical cu cântece dobrogene. S-a întors în ţară cu mândrie, dar şi cu o diplomă de participare la eveniment.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614