REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Catana nu se baga peste concursul pentru adjunctul IPJ

Catana nu se baga peste concursul pentru adjunctul IPJ

Replica API 20 octombrie 2010 | 00:00 206

Comandantul Politiei Constanta,

Comandantul Politiei Constanta,

De obicei, în ultimii 20 de ani, cetăţenii s-au obişnuit cu celebrele acuze aduse de către cei care preiau o funcţie de conducere de orice fel către predecesorii lor. "Guvernul/preşedintele/directorul/primarul au lăsat o moştenire grea, au făcut, au dres etc." sunt doar câteva dintre exemplele care vin, de obicei, să scuze incompetenţa. Nu este cazul comisarului-şef Dumitru Catană, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie care, în ciuda unor aspecte arhi-cunoscute de către public cu privire la faptele predecesorilor săi, nu se plânge. "Nu pot să zic că au lăsat o moştenire grea sau să îi judec pe cei care au fost. Mă interesează mai mult performanţele mele de acum încolo şi rezultatele instituţiei pe care o conduc", a declarat Catană, pentru "Replica" de Constanţa.

Cum nu există pădure fără uscături, şi la Constanţa există o serie de probleme. "În urma bilanţului pe ultimele nouă luni de activitate, am constatat că mai este mult de lucru, dar situaţia este cu mult peste alte zone din ţară. Sunt ceva scăderi ale indicatorilor pe linie de dosare penale finalizate şi la soluţionarea dosarelor cu autor necunoscut. Avem şi motive de bucurie, înregistrându-se o adevărată performanţă în cazul operaţiunilor în flagrant şi a celor privind scăderea numărului de infracţiuni ce vizează ordinea şi siguranţa cetăţenească", a declarat Catană. De departe, cea mai acută problemă a IPJ este, ca peste tot, lipsa fondurilor, însă poliţiştii sunt înţelegători şi îşi văd mai departe de treabă. "Oamenii au înţeles că asta e situaţia şi că trebuie să îşi facă mai departe datoria cu profesionalism. Nu se pune problema unui blocaj de activitate, nu este cazul", a mai spus comisarul-şef. Cu toate declaraţiile "pacifiste" ale comisarului-şef, există voci la nivel local care, din motive meschine, îl arată pe Catană cu degetul în diferite aspecte care nu ţin neapărat de activitatea sa ca poliţist. Cât despre aceste ultime speculaţii apărute cu privirea la implicarea sa în concursul pentru adjunctul şefului IPJ Constanţa, comisarul a ţinut să sublinieze că sunt simple răutăţi. "Cine a scos astfel de vorbe are, cu siguranţă, ceva probleme. Poate chiar şi de sănătate. Este posibil să fie vorba despre o lipsă de încărcare, de unde şi timpul alocat acestor bârfe. Nu sunt prieten cu Cristi Darie şi n-am fost colegi decât de promoţie, el la navigaţie şi eu la electromecanici", a mai completat Catană. Comisarul-şef a activat în cadrul Oficiului pentru Protecţia Martorilor din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). De-a lungul timpului, colegii l-au poreclit "Cattani", de la numele Corado Cattani din serialul italian La Piovra. În anul 1980 a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", actuala Academie Navală "Mircea cel Bătrân", şi a fost şef-mecanic de flotă. Apoi a ocupat funcţia de inspector-şef adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Navigaţia Civilă şi şi-a descoperit vocaţia de poliţist. "Cea mai grea funcţie pe care am avut-o a fost cea de şef al Diviziei de Securitate din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă", a mai împărtăşit din experienţa sa comandantul IPJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102