REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cătăniciu: ALDE nu susține forma actuală a răspunderii magistraților

Cătăniciu: ALDE nu susține forma actuală a răspunderii magistraților

Replica API 4 decembrie 2017 | 00:00 381

ALDE nu susține prevederile privind răspunderea magistraților adoptate de comisia parlamentară privind Legile Justiției, deoarece le consideră inoperante, a declarat deputatul Steluța Cătăniciu, vicepreședinte al partidului, într-un comunicat citat de AGERPRES.

"În calitatea mea de membru al Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, mă dezic total de votul exprimat în ședința comisiei din data de 27 noiembrie 2017, cu privire la forma în care a fost adoptată reglementarea răspunderii magistraților: adică inoperantă. Nu am votat nici în cadrul respectivei ședințe și nu vom vota nici în plenul Camerei Deputaților, în situația în care răspunderea magistraților rămâne reglementată în forma în care a trecut de comisie", a afirmat Steluța Cătăniciu.

Ea a precizat că ALDE s-a poziționat de la început pentru modificarea celor trei Legi ale Justiției, considerând că aceasta derivă din importanța apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor din România, "care în ultimii ani au fost încălcate de un sistem ce a comis nenumărate abuzuri".

"Acesta este și motivul pentru care, în cadrul comisiei speciale am susținut, ca formă de reglementare, obligația statului de a se îndrepta cu acțiune în regres împotriva magistratului care a încălcat legea cu rea-credință sau gravă neglijență, precum și faptul ca statul să fie obligat să plătească justițiabililor 'de îndată' sumele de bani acordate cu titlu de despăgubiri și nu într-un termen de un an. Amendamentul ALDE a fost respins", a explicat Cătăniciu.

Ea a precizat că așteaptă responsabilitate din partea puterilor legislativă și judecătorească.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asociatia Labagiilor DEgenerati
0
0
Nemernicii ALDE - PSD vor dezlegari de la raspunderea penala ! Javre ! Dobitoci ! Nenorociti !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367