REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cate calorii ar trebui să consumi pe zi pentru a scapa de kilogramele în plus

Cate calorii ar trebui să consumi pe zi pentru a scapa de kilogramele în plus

Replica API 26 septembrie 2020 | 19:17 2724

Supraponderalitatea apare atunci când se consuma mai multe calorii decât are organismul nevoie, iar surplusul este depozitat sub forma de grăsimi. Asta înseamnă că, pentru reducerea greutății, e necesar să se creeze un deficit caloric.

Daca se dorește eliminarea kilogramelor în plus, e necesar să se limiteze numărul de calorii consumate zilnic. În medie, o femeie poate consuma până la 2000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea, iar pentru a scapă de 1 kilogram pe săptămână, ar trebui să se limiteze la 1500 de calorii pe zi. În cazul unui bărbat, media este de 2500 de calorii pentru menținere și de 2000 de calorii pentru slăbire, scrie doc.ro.

Însă numărul de calorii necesare diferă de la un individ la altul, în funcție de o serie de factori precum vârstă, înălțimea, greutatea actuala, modul în care funcționează metabolismul și nu numai. Un medic nutriționist iți vă face un set de analize, te vă măsură, te vă cântări și abia apoi vă stabili de cate calorii ai nevoie zilnic pentru a slabi, dar și de cate ai nevoie pentru a-ți menține greutatea.

Pentru a estima cât mai bine numărul de calorii consumate la fiecare masa, în primele 2 săptămâni de când te hotărăști să slăbești ar trebui să calculezi caloriile fiecărui aliment pe care îl mănânci. În acest fel, te asiguri că te încadrezi în limitele recomandate. Pe măsură ce vei practica numărarea caloriilor mai des, iți vei dezvolta mai bine simțul aproximării și, la un moment dat, nu vă mai fi necesar să le calculezi atât de strict, pentru că vei face estimări destul de precise.

Poți folosi, bineînțeles, și o aplicație pe telefon de tip calculator de calorii, care te vă ajuta să tii mai ușor evidenta caloriilor consumate de dimineața până seara.

Pentru a susține deficitul caloric și pentru a accelera procesul de eliminare a kilogramelor în plus, poți practica sport. O plimbare în ritm alert, alergarea în parc, înotul, yoga, pilatesul, aerobicul sau sala de fitness sunt extrem de utile în procesul de slăbire. Pe măsură ce practici mai mult sport, vei arde mai multe calorii, ceea ce înseamnă că deficitul caloric creat prin alimentație vă fi și mai mare.

Și pentru că lucrurile să decurgă cât mai natural, e importanta și calitatea alimentelor consumate, nu numai cantitatea sau aportul caloric. Bineînțeles că la dieta este mai indicat să consumi 300-400 de calorii sub forma de fructe/ legume/ carne slaba/ cereale integrale/ nuci și semințe decât sub forma unui baton de ciocolata.

Cum să limitezi numărul de calorii fără să te înfometezi

Consuma alimente cu o densitate calorica mica, însă cu o densitate proteica mare. Proteinele vor menține senzația de sațietate mai mult timp, vor accelera metabolismul și vor suprima totodată apetitul. Organismul consuma energie, deci calorii, atunci când metabolizează proteine, ceea ce te avantajează.

Consuma alimente bogate în fibre (fructe, legume, cereale), întrucât acestea sunt extrem de sățioase și te vor ajuta să mănânci mai puțin în timpul zilei.

Nu consuma sucuri sau alte băuturi îndulcite (cafea, ceai), întrucât acestea conțin calorii goale, adică te îngrașă fără să iți ofere vreun nutrient de care organismul se poate folosi. Pe de alta parte, mărește cantitatea de apa consumata – cu cât ești mai hidratat, cu atât mai bine iți poți tine apetitul în frâu.

Restrictionează consumul de carbohidrați, mai ales pe cel de carbohidrați rafinați. În acest fel, vei slabi mai rapid și vei reuși apoi să iți menții greutatea. O dieta săracă în carbohidrați te ajuta să slăbești de 2-3 ori mai rapid decât una care permite consumul de carbohidrați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920