REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Căţeluşă otrăvită cu furadan

Căţeluşă otrăvită cu furadan

Replica API 26 ianuarie 2012 | 00:00 285

Tomis Nord:

Tomis Nord:

Panică în cartierul constănţean Tomis Nord. În după amiaza zilei de luni, 23 ianuarie, locatarii blocului 22A, de pe Aleea Umbrei au fost şocaţi să descopere o căţeluşă fără suflare, otrăvită cu furadan. Negruţa, cum îi spuneau locatarii, era o căţeluşă blândă, în vârstă de aproximativ 18 ani, care îşi ducea veacul pe lângă bloc, trăind din mila acestora. Cei mai afectaţi de pierdere sunt soţii Dumitru Enache şi Anca Militaru, locuitori ai blocului 22A, care se ocupau, în mare parte, de îngrijirea patrupedului şi a animalelor din zonă. Aceştia au chemat imediat Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Constanţa, condusă de Zeadin Murat, iar din primele cercetări s-a constatat faptul că este vorba de otrăvire, moartea fiind una violentă.

"Se bănuieşte că ar fi fost otrăvit cu substanţa aceea care nu se găseşte pe piaţă, furadan. Vineri sau luni vom avea mai multe informaţii cu privire la acest lucru. Vom face şi o plângere penală în acest sens. Chiar dacă era un câine comunitar, era al nostru, aveam grijă de el, era blând. Pericolul cel mai mare este că putea pune mâna un copilaş", a declarat Dumitru Enache, locatarul blocului 22A, din Tomis Nord. Soţia acestuia, susţine că ucigaşul ar fi un anume domn Malciu, locuitor al blocului 23, care ar mai fi acţionat şi în trecut. "Acum ceva timp au fost omorâte cam 10 -15 pisici, tot prin otrăvire. Moartea a fost foarte violentă. Ne-am chinuit să facem atunci tot posibilul pentru a le salva dar nu s-a putut. A fost ca un fel de masacru. Mă întreb cum poate să facă aşa ceva. Noi, împreună cu vecinii, am pus bani, am castrat câinii, pisicile, am investit în sănătatea lor iar el vine şi omoară animalele. Căţeluşa era bătrână, în convalescenţă, îşi revenea după o paralizie, ce a avut cu ea? Vom face plângere şi la poliţie, voi merge cu două declaraţii, din partea vecinilor, care susţin că l-au auzit în nenumărate rânduri pe domnul Malciu de la blocul vecin, cum spunea că va face acest lucru, pe motiv că îl muşca. Căţeluşa nici nu se ducea la blocul lui, iar la cât de bătrână era, ce să mai muşte? Voi face şi un cd, penru că noi avem camere de supraveghere şi acolo se va vedea clar totul", a adăugat Anca Militaru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108