REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Catherine Deneuve, Bertrand Bonello şi Isabelle Huppert au asistat la funeraliile actorului Gaspard Ulliel

Catherine Deneuve, Bertrand Bonello şi Isabelle Huppert au asistat la funeraliile actorului Gaspard Ulliel

Replica API 29 ianuarie 2022 | 00:00 790

Reprezentanţi de marcă ai industriei cinematografice franceze - precum Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Bertrand Bonello, Lea Seydoux şi Nathalie Baye -, membri ai familiei şi prieteni apropiaţi se numără printre persoanele care i-au adus un ultim omagiu, joi, la Paris, actorului Gaspard Ulliel, decedat săptămâna trecută la vârsta de 37 de ani în urma unui accident de schi, care a întrerupt brutal o carieră de peste două decenii, informează AFP, citată de Agerpres.

Slujba funerară a început în jurul orei locale 11:00 (12:00 ora României - n.r.) la Biserica Saint-Eustache, în faţa căreia a fost depus un portret alb negru al regretatului actor francez, interpretul rolului principal dintr-un film biografic dedicat creatorului de modă Yves Saint Laurent.

Aproximativ o mie de persoane s-au reunit în interiorul bisericii şi alte 200 au rămas pe trotuarele din faţa acesteia.

Numeroase coroane de flori au fost depuse în memoria actorului Gaspard Ulliel, inclusiv din partea Academiei Premiilor Cesar, actorului Vincent Cassel şi a şcolii bilingve Jeannine Manuel din Paris.

Foto: (c) Gonzalo Fuentes / REUTERS

Printre reprezentanţii industriei cinematografice prezenţi la aceste funeralii s-au aflat actorul Jeremie Renier, care l-a interpretat pe Pierre Berger în filmul "Saint Laurent" regizat de Bertrand Bonello, care asistă şi el la ceremonia funerară. Jeremie Renier a fost unul dintre purtătorii sicriului.

De asemenea, au fost prezenţi actorul Pierre Niney, protagonistul unui alt film biografic dedicat lui Yves Saint Laurent, precum şi actriţele Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Lea Seydoux şi Nathalie Baye.

Moartea accidentală a actorului Gaspard Ulliel a generat numeroase omagii care i-au fost aduse unui artist cu o carieră frumoasă şi care era foarte apreciat în universul celei de-a şaptea arte.

Foto: (c) Gonzalo Fuentes / REUTERS

Gaspard Ulliel a devenit cunoscut marelui public datorită rolurilor interpretate în filme precum "Un long dimanche de fiancailles" (2004), de Jean-Pierre Jeunet, şi "Juste la fin du monde" (2016), de Xavier Dolan, cel din urmă aducându-i premiul César pentru cel mai bun actor în anul 2017. În acel film, starul francez a interpretat un scriitor care se întâlneşte cu membrii familiei sale după o pauză de 12 ani şi cărora le dezvăluie moartea lui iminentă din cauza unei boli aflate în stadiu terminal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614