Câți bani a făcut din YouTube polițistul prieten cu Diana Șoșoacă, în ziua în care a fost dat afară
Câți bani a făcut din YouTube polițistul prieten cu Diana Șoșoacă, în ziua în care a fost dat afară
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPaginile de social media ale polițistul de la rutieră care a fost dat afară la câteva luni după ce i-a împrumutat motocicleta Dianei Șoșoacă au explodat în ultimele zile.
Valer Kovacs, agentul-șef de circulație de la IPJ Timiș, care a fost destituit la scurt timp după ce Diana Șoșoacă a fost filmată pe o motocicletă a MAI, are șanse bune să-și acopere salariul din încasările din social media. Scandalul creat în jurul îndepărtării acestuia din poliție i-au adus urmăritori noi și foarte multe vizualizări.
320.000 de vizualizări într-o singură zi, pentru polițistul lui Șoșoacă
Luni, 5 august 2024, la o zi după ce s-a aflat că Valer Kovacs a fost dat afară din poliție, canalul său de Youtube a fost luat cu asalt de susținători, înregistrând peste 320.000 de vizualizări și aducându-i un câștig de aproape 600 de dolari, potrivit platformei Social Blade (la o medie CPM pentru România de 1,81). Suma este echivalentă cu salariul primit de Kovacs de la MAI, pe jumătate de lună. Doar din YouTube, câștigurile polițistului au depășit 1.000 de dolari, în ultimele 30 de zile, potrivit aceleiași surse (sumele sunt aproximative și asupra lor pot fi aplicate taxe și comisioane).
Kovacs a ajuns la aproape 60.000 de urmăritori, după ce, în ultima lună peste 600 de persoane s-au abonat la pagina de Youtube a polițistului (300 de abonați câștigați în perioada 4-6 august).
Și pagina de TikTok a polițistului a explodat, cu peste 5.500 de urmăritori noi în doar 48 de ore. Pagina agentului a ajuns la 622.000 de urmăritori și crește de la o oră la alta. De asemenea, Kovacs a stâns peste 14,1 milioane de aprecieri, din care 100.000 de like-uri au fost strânse doar în ziua demisiei. Pe Facebook, Valer Kovacs este urmărit de 217.000 de persoane.
Valer Kovacs și-a început cariera de influencer în 2023
Potrivit celei mai recente declarații de avere, Valer Kovacs a încasat, în anul 2023, suma de 13.194 lei de pe cele trei rețele principale de social media: TikTok, Facebook și Youtube (anterior acestui an, Kovacs nu a declarat venituri din social media). Salariul anual de polițist al agentului a fost de 81.252 de lei, ceea ce înseamnă o medie de 6.700 de lei pe lună. Kovacs și soția lui, care lucrează la un hotel din Timișoara, locuiesc cu chirie iar singurele lor bunuri sunt o mașină Audi fabricată în anul 2000 și o motocicletă Suzuki din 2005. În 2008, soții Kovacs au luat un credit de 88.000 de franci elvețieni, pe care trebuie să-l achite până în anul 2050.
Valer Kovacs a fost destituit la propunerea unui Consiliu de disciplină constituit la nivelul Poliției Române, au precizat reprezentanții IGPR, prin intermediul unei informări de presă.
Conform Raportului de cercetare prealabilă, polițistul este acuzat că, în intervalul iunie 2022 – martie 2024, a distribuit în spațiul public, prin intermediul unor platforme de socializare sau prin participarea în cadrul unor emisiuni de televiziune, mesaje prin care ”a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistrați, etc), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferințe politice, a încălcat obligația de a respecta confidențialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect față de colegi sau alte persoane și nu a asigurat informarea corectă a cetățenilor”.
Instituția precizează că agentul de poliție a mai fost sancționat ”în repetate rânduri”, însă acesta ”nu a a manifestat regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de polițist”.
Agentul a mai fost dat afară din poliție și apoi reprimit
Valer Kovacs a intrat în conflict cu superiorii săi de la IPJ Timiș, în 2020, după ce a participat la emisiune de la un post local de televiziune, în calitate de lider al unui sindicat al polițiștilor. El a făcut mai multe afirmații referitoare la condițiile grele în care polițiștii își desfășoară activitatea, dar și despre presiunile venite din sistem pentru ca agenții să dea cât mai multe amenzi în perioada pandemiei.
A urmat o avalanșă de sancțiuni succesive la adresa lui Kovacs, din partea conducerii IPJ Timiș. Inițial, acestuia i s-a diminuat salariul, după care i s-a amânat promovarea, a fost trecut pe o funcție inferioară, pentru ca în final să fie destituit. Kovacs a contestat măsurile în instanță, a câștigat procesul și și-a primit înapoi postul.
Oficial, destituirea din acest an nu are legătură cu imaginile în care acesta îi casca de polițist și o lasă pe Diana Șoșoacă să urce pe motocicleta de serviciu. Scena s-a petrecut pe marginea autostrăzii Arad-Nădlac, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.
”Din păcate, conducerea Ministerului de Interne vrea altceva. Vrea polițistul umil și slugarnic. Care nu comentează și care nu iese la proteste și nu face nimic. Eu trebuia să fiu dat exemplu, nu faceți ca și Kovacs Valer pentru că veți păți ca și Kovacs Valer”, a declarat Valer Kovacs într-o postare pe contul său de TikTok.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News