REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Câți bani câștigă Adelina Pestrițu din Instagram: „Suma raportată la salariul minim este enormă“

Câți bani câștigă Adelina Pestrițu din Instagram: „Suma raportată la salariul minim este enormă“

Replica API 16 aprilie 2021 | 00:00 1259

Adelina Pestrițu (34) a fost invitată la emisiunea online "Interviurile lui Vitalie". Vedeta a vorbit despre viața sa din postura unuia dintre cei mai populari influenceri din România, dar și despre cum reușește să facă față valului de critici pe care îl primește. Cu toate că suma de bani pe care o primește în urma activității intense de pe rețelele de socializare nu este una de neglijat, Adelina susține că sacrificiile făcute sunt pe măsură.

Adelina Pestrițu

Adelina Pestrițu este una dintre cele mai apreciate vedete, peste 1.700.000 de persoane îi urmărindu-i activitatea de pe Instagram. Deși la prima vedere s-ar putea crede că are o viață perfectă, lipsită de griji, situația este cu totul asta, afirmă Adelina. În spatele pozelor impecabile și a sumelor consistente pe care le primește pentru campaniile pe care le desfășoară, se ascund ore întregi de muncă și sacrificii.

Timpul petrecut cu familia este limitat, iar stările proaste trebuie alungate cu repeziciune pentru că nimeni nu accesează internetul pentru a vedea fețe triste, susține Adelina, în interviul acordat lui Vitalie, scrie click.ro.

Întrebată ce reprezintă meseria de influencer, Adelina a răspuns. "Părinții mă întreabă cu ce mă ocup. Eram la televiziune, era un venit sigur. Mi-a fost greu să le explic. Oamenii nu s-au obișnuit cu rolul de influencer, meseria de influencer, pentru că îți ocupă tot timpul. Sunt zile în care nu am timp pentru mine sau viața personală, dar trebuie, e musai să am timp pentru ce fac eu în mediul online, adică mediul din care îmi câștig pâinea, pentru care trebuie să muncesc non-stop. Nu este o meserie pentru care ai un program, cum sunt corporatiștii, până la 18.00, apoi merg acasă cu familia, merg la un tenis sau, pe vremuri, la cinema".

Cu toate că pagina ei este vizitată zilnic de mii de oameni, Adelina susține că nu toți cei care ajung pe profilul de Instagram au gânduri pozitive la adresa sa. Mulți dintre ei sunt gata să o critice, uneori folosind cuvinte dure. "Eu am 1.7 milioane de urmăritori, dar aș fi curioasă să fac un sondaj într-o zi, câți dintre ei mă plac cu adevărat. Câți sunt curioși și câți sunt hateri. Comunitățile din Instagram adună mulți oameni cu interese. Unii vor informații, alții vor să vadă cum trăiești, cum ai în casă, care este stilul tău de viață. Poate le faci o recomandare potrivită, le dai un sfat care îi poate ajuta, dar mai există și acea categorie de oameni care nu sunt mulțumiți, indiferent de ce ai posta și indiferent ce beneficii ai aduce prin activitatea ta online", a povestit Adelina.

Adelina a explicat care este motivul pentru care unii oameni aleg să îi adreseze cuvinte jignitoare. "Cred că majoritatea sunt din admirație, dar sunt și oameni care vin să-și caute confirmări că viața ta (n.r. a influencer-ului) nu este perfectă, că viața ta ca influencer este pe Instagram și atât. Ei își caută confirmări. Nu sunt de blamat, pentru că în România sunt ori oameni foarte bogați care au o viață perfectă, sunt oameni care tind către viața perfectă, dar nu sunt în punctul acela și sunt oameni care o duc foarte greu. Cred că acei oameni nu știu cum să-și gestioneze sentimentele, trăirile, emoțiile și atunci încearcă să-și găsească alinarea prin a arunca cu aceste vorbe care uneori dor, care te bagă în depresie".

Vedeta a recunoscut că viața de influencer nu este întotdeauna una ca pe roze și că oboseala își poate spune cuvântul. În ciuda avantajelor pe care le aduce meseria de influencer, există și aspecte negative care nu pot fi neglijate. Oboseala, presiunea de a oferi întotdeauna un conținut atrăgător publicului, timpul limitat petrecut cu familia, sunt doar câteva dintre elementele mai puțin plăcute.

"Mi-ar plăcea să am o cameră în spatele camerei de luat vederi zilnic. Mi-ar plăcea ca oamenii să vadă care este, de fapt, realitatea. Prin contentul de Instagram și de Facebook nu ai cum să exprimi asta, nici dacă ți-ai dori. Nu ai cum să arăți cum e, de fapt, viața unui om public. Sunt unele momente în care efectiv clachezi. Chiar dacă îți dorești ca pe Instagram să păstrezi aparențele, dar nu pentru a fi fake, nu pentru a juca un rol, că așa dă bine la imagine, pentru a nu transmite energia negativă și tu o ai în unele zile. Poate că ești cu psihicul la pământ, poate ai probleme de sănătate, dar nu vrei să vii pe Instagram să vii să plângi, deși se întâmplă și asta... Nu vrei să transmiți ceva negativ. Nu vrei să-i superi pe oamenii din comunitatea ta. Și ei la rândul lor au probleme. Ce fac? Intră pe Instagram la Adelina Pestrițu și o văd supărată, plângându-se de anumite aspecte care o nefericesc în viața de zi cu zi, își aduce nemulțumirile acolo unde ar trebui să fie un spațiu curat, este un spațiu din care ar trebui să ne încărcăm pozitiv și din care să învățăm",a declarat Adelina.

Chestionată asupra sumei de bani pe care o câștigă din activitatea de pe rețelele de socializare, Adelina nu a oferit o cifră exactă. "Nu aș putea să-ți spun. Nu aș putea să-ți spun dacă ar fi o cifră reală sau umflată. Depinde mult de context. În cazul meu, să știi că au fost colaborări din propria inițiativă fără nici 50 de euro. Am simțit că este nevoie de aportul meu în cazul respectiv. Unele contracte sunt remunerate și cu asemenea sume, altele cu mai puțin. Altele deloc. Suma raportată la salariul minim pe economie este enormă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e falsa .ma mir ca sut destui fatalai sa se uite la ea
1
0
Cati bani castiga din video chat, nu spuneti
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920