REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Câţi constănţeni au obţinut permisul de conducere în 2014 şi care sunt cele mai bune şcoli de şoferi din Constanţa

Câţi constănţeni au obţinut permisul de conducere în 2014 şi care sunt cele mai bune şcoli de şoferi din Constanţa

Replica API 6 iulie 2015 | 17:14 1085

Statistici DRPCIV

Statistici DRPCIV

Rata de promovabilitate a celor care au urmat cursurile unei şcoli de şoferi din Constanţa este destul de mică pe anul 2014. Din 12.821 de cursanţi au devenit şoferi doar 4.370, cu menţiunea că nici un judeţ din ţară nu a depăşit pragul de 50%. Cu informaţii de la DRPCIV, scolidesoferi.info a făcut nişte statistici cu privire la cele mai bine cotate şcoli de şoferi din fiecare judeţ, inclusiv Constanţa, pentru a veni în ajutor celor ce vor să urmeze astfel de cursuri.

Zilnic, poliţiştii rutieri acţionează pe drumurile Constanţei şi, când se trage linie, se poate observa că în numai 24 de ore au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pe bandă rulantă, s-au reţinut permise de conducere şi certificate de înmatriculare. În cazurile mai grave, omul legii se află la faţa locului pentru a cerceta, pentru a stabili cum s-a produs accidentul rutier. Însă, dacă e să ne întoarcem, să zicem, la origini, ar trebui să aducem în discuţie şcolile de şoferi. Potrivit statisticilor, putem spune că nici acestea nu mai sunt ce au fost odată sau, mai degrabă, cursanţii sunt alţii.

Mai teribilişti, mai cu capul în nori. Cert este că, la malul mării, în 2014, rata de promovabilitate a celor care au dat examen pentru obţinerea permisului de conducere este mică, potrivit DRPCIV. Cu siguranţă că promovabilitatea mică în rândul celor ce doreau să obţină permis de conducere este văzută ca un lucru bun pe de o parte. Şi, spunem asta întrucât tot mai mulţi constănţeni consideră că tinerii ajung să ruleze pe şosele mult prea devreme, fiind total nepregătiţi.

De cealaltă parte, poate fi îngrijorător şi asta dacă e să privim latura legată de responsabilitate a unui om. Să se maturizeze mai greu noua generaţie? Până la aflarea răspunsurilor, scolidesoferi.info ne-a oferit o statistică. Astfel, în judeţul Constanţa, din 12.821 de cursanţi au devenit şoferi doar 4.370, fiind vorba despre o rată de promovabilitate de 34.08%, în 2014.

Această situaţie poate fi întâlnită în mai toate judeţele din ţară, ceea ce ridică semne de întrebare. Poate fi vorba de calitatea şcolilor de şoferi, fie de modul de abordare al cursanţilor. Totodată, menţionăm că în nici un judeţ din România nu a fost înregistrată o rată de promovabilitate mai mare de 50%, potrivit scolidesoferi.info, care a luat informaţii din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor din cadrul MAI.

Cel mai bine cotate şcoli de şoferi din Constanţa în funcţie de promovabilitate

În ceea ce priveşte numărul şcolilor de şoferi şi al instructorilor auto, Constanţa se află aproape de vârful piramidei, cu 40 de şcoli de şoferi şi 412 instructori, pe când în Bucureşti, spre exemplu, sunt 91 şcoli de şoferi şi 988 instructori. Tot din datele oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor, cele mai eficiente şcoli de şoferi de la malul mării sunt Răcăreanu SRL, cu 71 de cursanţi admişi din 144, Auto Moto Alexe Srl, cu 204 din 453 şi Lia Pilot SRL cu 133 din 301.

În ceea ce priveşte instructorii auto, primii 3 consideraţi foarte buni, la bază stând cursanţii promovaţi, sunt: Aurelian Alexe de la Auto Moto Alexe SRL cu 35 promovaţi din 49, Mihai Claudiu Manole de la Leader Auto cu 7 din 11 şi Ilie Pantescu, de la Auto Moto Alexe, cu 54 din 85. Menţionăm că statisticile au fost realizate în baza informaţiilor obţinute de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor, pentru a veni în ajutor celor care vor să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614