REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cati Hristu: "Muntmark e un terorist, am primit amenintari cu moartea"

Cati Hristu: "Muntmark e un terorist, am primit amenintari cu moartea"

Replica API 5 ianuarie 2010 | 00:00 2317

Eolienele de la Cogealac nici macar nu au fost construite si deja starnesc o veritabila furtuna, din cauza proiectantului Monsson, care a "omis" sa obtina autorizatiile necesare, desi a vandut deja proiectul catre gigantul CEZ. Situatia este una deosebit de tensionata, cu atat mai mult cu cat sunt in joc sute de milioane de euro, iar evenimentele din ultimele zile arata ca lucrurile par sa fi scapat deja de sub control. Asa se face ca, dincolo de razboiul documentelor, a aparut si prima victima umana, in persoana fratelui primarului din Cogealac, care s-a aflat la un pas de a fi ucis de persoane necunoscute, in noaptea de 30.12.2009. Gheorghe Cati, de 46 ani, se afla si in prezent internat la sectia ORL a Spitalului Judetean Constanta, cu multiple traumatisme craniene, iar starea sa de sanatate e neasteptat de buna, tinand cont de faptul ca a fost adus in stare de coma.

In privinta agresiunii de pe 30 decembrie, informatiile sunt divergente, in sensul ca declaratiile politistilor nu coincid cu cele ale primarului Hristu Cati (foto). Astfel, agentul sef Gheorghe Chiritescu, de la Postul de Politie Cogealac, ne-a declarat ca victima a fost batuta cu pumnii de catre o persoana necunoscuta, in jurul orei 21.10, pe o strada din localitate. Pe de alta parte, primarul comunei ne-a spus ca fratele sau a fost urmarit si batut in zona capului cu batele, de catre doua persoane, care isi mascau fetele, agresorii injurandu-l si mentionand de mai multe ori cuvantul "primarie". Potrivit primarului Hristu Cati, daca nu oprea o masina care trecea intamplator prin zona, cei doi necunoscuti i-ar fi ucis fratele, care oricum pierduse foarte mult sange si a intrat ulterior in coma, pentru mai bine de o ora. "O sa-i gasim noi pe batausi, pentru ca politistii din comuna nu se obosesc sa-i caute, altfel nu inteleg de ce nici nu au raportat cazul la judet", ne-a declarat primarul Hristu Cati. Potrivit edilului din Cogealac, in spatele a ceea ce el considera a fi o tentativa de asasinat se afla nimeni altul decat cunoscutul dezvoltator de energie eoliana Emanuel Muntmark, patronul grupului de firme Monsson, cel care a realizat proiectul parcului eolian Fantanele-Cogealac, vandut anul trecut gigantului energetic CEZ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102