REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cati Hristu zice că de la poliţistul Stoica i se trag toate: şi dosarul, şi înfrângerea în alegeri

Cati Hristu zice că de la poliţistul Stoica i se trag toate: şi dosarul, şi înfrângerea în alegeri

Replica API 23 iunie 2012 | 00:00 261

Acuzat de înşelăciune, fostul primar de la Cogealac se dă victimă, săracul!

Acuzat de înşelăciune, fostul primar de la Cogealac se dă victimă, săracul!

Deşi de la investirea lui Valentin Burlacu în funcţia de inspector-şef al IPJ Constanţa au fost rezolvate multe cazuri de poliţişti care, ori nu aveau vocaţie pentru această profesie, ori aveau alte interese numai de ei ştiute, potrivit unora încă mai sunt astfel de poliţişti, mai ales în judeţ, la secţiile rurale, acuzaţi de abuzuri în serviciu. Unul dintre aceştia este poliţistul Corneliu Gheorghe Stoica de la Secţia 5 Rurală Cogealac. Chiar dacă superiorii săi îl caracterizează ca fiind un poliţist bun, muncitor, care se zbate toată ziua, mai sunt şi persoane care au o altă părere. Ce-i drept, în cazul de faţă, nu vorbim despre un personaj tocmai "Albă ca Zăpada", mai exact ne referim la Cati Hristu.

La Tribunalul Constanţa a avut loc, vineri, un nou termen în dosarul fostului primar de la Cogealac, Cati Hristu, care a pierdut această funcţie în urma alegerilor din data de 10 iunie. În cadrul şedinţei s-a discutat, printre altele, de o plângere penală îndreptată împotriva lui Corneliu Stoica, care ar fi făcut abuz în serviciu, îndemnând mai multe persoane să declare împotriva lui Cati Hristu, în dosarul în care acesta este cercetat pentru înşelăciune. Întrebat ce anume a făcut poliţistul respectiv de s-a ales cu plângere penală, fostul primar ne-a declarat că: "A făcut un abuz, i-a forţat pe oameni să declare împotriva mea". În opinia sa, tot Stoica ar fi de vină şi pentru faptul că a pierdut alegerile. Surse din anturajul fostului primar de la Cogealac susţin că omul legii i-ar fi îndemnat pe o parte din inculpaţii trimişi în judecată împreună cu Hristu, dar şi pe alte persoane din localitate, să facă împrumuturi în bancă pentru el, poliţistul spunându-le că aşa e mai bine pentru ei, urmând a fi citaţi ca martori. Potrivit aceloraşi surse, poliţistul nu şi-a respectat cuvântul, iar în urma declaraţiilor date, în loc de martori, oamenii s-au trezit că sunt citaţi ca învinuiţi.

Ce spun superiorii

Că o fi adevărat ce spune gura lumii, că nu o fi aşa, nu se ştie, însă superiorii susţin că activitatea de poliţist a lui Corneliu Stoica este ireproşabilă. "Este un lucrător foarte muncitor, aleargă şi se zbate toată ziua. În ultima perioadă a muncit pe brânci, mai ales în timpul campaniei electorale. Nu am auzit să i se fi făcut plângere penală, dar este posibil, mai ales că el s-a ocupat de cei prinşi oferind mită electorală. Normal că cel care a avut de pierdut este nemulţumit şi încearcă acum să îl scoată vinovat", ne-a declarat Pavel Simion, şeful Secţiei 5 Rurală Cogealac. La rândul său, Adrian Rapotan, adjunctul IPJ Constanţa, ne-a declarat că Stoica este un poliţist dedicat meseriei. "Este un poliţist destul de serios şi muncitor, are în jur de 50 de ani şi multă experienţă în poliţie. Nu ştiu să-l fi reclamat cineva. Este adevărat că nu a avut o relaţie tocmai bună cu fostul primar Cati Hristu. El a lucrat foarte mulţi ani la Cogealac, apoi l-am mutat la Mihai Viteazu. O perioadă s-a înţeles bine cu primarul de acolo, cu Gheorghe Grameni, dar relaţiile dintre ei au început să se răcească, iar în cele din urmă l-am adus înapoi la Cogealac, pentru că este aproape de casă. Este un poliţist care aplică legea strict, nu se uită că e vorba de primar sau altcineva", ne-a declarat Rapotan. Despre poliţistul în cauză se ştie că nu i-a plăcut să iasă în evidenţă prea mult, însă, anul trecut s-a sesizat din oficiu, în afara orelor de program, şi a prins în flagrant un bărbat în timp ce încerca să fure bunuri dintr-un autoturism staţionat în parcarea hypermarketului Bricostore. În declaraţia sa de avere, aferentă anului 2009, când era şef de post la Mihai Viteazu, Corneliu Gheorghe Stoica a notat că deţine un teren arabil de 2 hectare, un apartament şi o casă, toate în Cogealac, şi conduce un autoturism Volkswagen, cumpărat în 2001.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218