REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Câți parlamentari PSD au votat împotriva Guvernului Cioloș

Câți parlamentari PSD au votat împotriva Guvernului Cioloș

Replica API 30 noiembrie 2015 | 02:31 166

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, într-o emisiune la PRO TV, că 12 parlamentari ai partidului său au votat împotrivă la învestirea Guvernului Cioloș, liderul PSD declarându-se nemulțumit de votul acestora.

"De la noi, 12 parlamentari au votat împotrivă. Așa au considerat de cuviință. Sunt colegi care au considerat că în astfel de momente nu mai este important partidul care i-a făcut parlamentari, ci poate e mai important să facă pe vedeta la televizor și eu trebuie să votez împotrivă, pentru că așa cred eu, sunt o personalitate", a spus liderul PSD

El a adăugat că atunci când s-au făcut listele USL, toți cei vizați erau membri de partid și susțineau linia partidului.

"În situații de genul acesta, după ce a fost luată o decizie cu o majoritate zdrobitoare (de susținerea a Guvernului Cioloș la învestire - nr.), totuși, ține de caracter. Tu, membru al unui partid pe care spui că îl respecți și datorită căruia ai ajuns parlamentar ca să poți ieși la televizor, ar trebui să respecți această decizie", a comentat Dragnea.

Întrebat dacă vor exista consecințe împotriva acestor parlamentari, acesta a răspuns: "Nu, dar consecințele deja sunt, imaginea lor în partid începe să se deterioreze și va fi ceva natural".

PSD a decis în Comitetul Executiv, înainte de învestirea Guvernului Cioloș, să recomande parlamentarilor săi să voteze pentru instalarea noului Executiv.

Întrebat duminică la PRO TV de ce a decis PSD să voteze pentru instalarea Guvernului Cioloș, Liviu Dragnea a precizat: "Pentru stabilitatea țării. Exista varianta să vină eventual un guvern PNL, poate pica, poate trecea. Ar fi rămas un guvern interimar până în aprilie. Într-o conjunctură internațională periculoasă. 2016 putea fi un an pierdut, dacă nu votam. Am ales să punem condiții guvernului Cioloș ca rezultatele pe care le așteaptă milioane de români în urma unei guvernări bune a cabinetului Ponta să fie respectate și țara să se dezvolte și în 2016. Important e să se pună în buget resursele pentru creșterea salariilor cu 10% pentru bugetari, cu 25% pentru medici, etc".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367