REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cautarile lui Zarafu si Ispas se fac sub pretextul scufundarilor de agrement

Cautarile lui Zarafu si Ispas se fac sub pretextul scufundarilor de agrement

Replica API 28 octombrie 2010 | 00:00 189

Prietenii scafandrilor disparuti au gasit modalitatea de a fenta Capitania

Prietenii scafandrilor disparuti au gasit modalitatea de a fenta Capitania

Orice scafandru voluntar care vrea să facă "agrement" în zona navei Medy, poate să o facă şi nimeni nu îl poate amenda. Este concluzia la care ajungem având în vedere declaraţiile autorităţilor, care susţin că, atâta timp cât nu pot demonstra că anumite persoane fac scufundări de cercetare la epava Medy, nu le pot amenda. Este şi cazul celor nouă scafandri voluntari care s-au decis, duminică după-amiază, 25 octombrie, să se scufunde pe cont propriu la epava navei Medy, unde au dispărut, în data de 5 septembrie, Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas.

"Cei nouă scafandri care au ajuns, duminică, la epava navei Medy, nu au cerut autorizaţie de la noi. De fapt este discutabil acest aspect, deoarece noi eliberăm autorizaţii doar dacă se efectuează lucrări subacvatice. Dar scafandrii voluntari au declarat că au făcut doar scufundări de agrement. Acest lucru îl poate face oricine care are o barcă şi iese în largul mării", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale Constanţa. "Ei mi-au zis că nu au încălcat nici o lege, că nu au făcut lucrări subacvatice, pentru care trebuie autorizaţie. Mai mult, nici declaraţii nu au venit să ne dea", a mai spus Alexandru Mezei. La rândul său, Ion Voicu, şeful Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, a precizat că scafandrii care am ajuns, duminică, la epava navei Medy, au fost contactaţi de rudele celor dispăruţi. "Ştiu că rudele scafandilor dispăruţi au contactat nouă voluntari, care au făcut scufundări la epava navei Medy. Dar vreau să subliniez un aspect: cu cât curenţi de fund se vor declanşa de acum încolo, datorită anotimpului rece, scad şansele de a-i găsi pe cei doi scafandri dispăruţi. Dar scad şi şansele de a mai putea intra în epava navei. Şi nu ştiu cine va mai avea curajul să intre acolo", a subliniat Ion Voicu. Reamintim că, pe 9 septembrie, angajaţi ai firmei Hunter's, administrată de Jorj Unciuleanu, s-au deplasat în zona în care pe 1 septembrie s-a scufundat nava Medy, pentru a filma epava. Operaţiunea s-a încheiat cu succes o dată, a doua oară însă s-a transformat în disperare. Doi dintre scafandri - Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas nu au mai apărut la suprafaţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369