REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CAZ DUBIOS la Constanța: MOARTE SUSPECTĂ, MAI MULTE VARIANTE, un singur VINOVAT!

CAZ DUBIOS la Constanța: MOARTE SUSPECTĂ, MAI MULTE VARIANTE, un singur VINOVAT!

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 313

Anchetatorii și judecătorii din Constanța au avut de "deslușit" un caz legat de un bărbat care a decedat, dar în cazul căruia nu se știa în ce condiții. După audieri peste audieri și confruntări ale persoanelor, instanța de fond a ajuns la o concluzie: 7 ani și 6 luni. Dar decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul.

Potrivit situației de fapt, la data de 20 octombrie 2018, în jurul orelor 1.40 lucrătorii secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Valu lui Traian au fost sesizați despre faptul că la Cantonul situat la km CF 217 + 500 (în zona unei microferme) paralelă cu linia Magistralei CF 800 București – Constanța, la ieșire din Constanța înspre Valu lui Traian, a fost identificat cadavrul unui bărbat. Cu ocazia primelor cercetări efectuate, potrivit rolii.ro, a rezultat că acel Canton CFR se afla în proprietatea inculpatului A.C., care se ocupa printre altele și de creșterea animalelor, fiind ajutat în mod special de către bărbatul care a fost declarat decedat. Iar de aici au început contradicțiile.

În primă fază, inculpatul a declarat: ”În ziua de 18.10.2018, A.D. m-a anunțat că în următoarea zi este ziua lui naștere și dorește să-l învoiesc pentru a merge în oraș să sărbătorească. A doua zi, respectiv în data de 19.10.2018, în jurul orelor 8:00, acesta a plecat de la canton în oraș, iar în jurul orelor 18:00-19:00 s-a întors, aflându-se în stare avansată de ebrietate, dar fiind bine dispus am băut cu el un pahar de bere și l-am invitat să mănânce cu mine, însă acesta m-a refuzat, ieșind afară. Ieșind după el l-am văzut întins pe jos, cu sânge pe față, am vrut să-l ridic, dar acesta mi-a spus că se descurcă singur. S-a ridicat singur, a intrat înapoi în casă, a mâncat puțin și s-a pus în pat în cameră la el. În jurul orelor 00:00 am văzut că era lumina încă aprinsă la el în cameră și am intrat să o sting și să-l învelesc, ocazie cu care am văzut că pe buza lui se afla o muscă. Am strigat la el și l-am mișcat, dar am văzut că nu reacționează. În acel moment am realizat că acesta era decedat. M-am speriat și am sunat un prieten pentru a apela la 112”.

În cursul judecății, inculpatul a avut o altă versiune, declarând că, toți trei (împreună cu martorul B.) au mancat, ca victima a refuzat să fie servită cu băutură. A declarat inculpatul că el s-a dus la culcare însă, trezindu-se și ducându-se, probabil, până la baie, l-a găsit pe A.căzut jos în curte .Însă, declarația martorului (vecin) și faptul că apelul prin 112 a fost înregistrat spun cu totul altceva.

Astfel, un bărbat care are o microfermă în zonă și care îi cunoștea pe amândoi, s-a prezentat în fața oamenilor legii pentru a le spune ce știe. Acesta a declarat că în noaptea aceea, în jurul orei 21.50 – 22.00, a fost sunat de către inculpat, care i-a spus să se ducă repede că a prins un hoț. Întrucât și lui i se furaseră animale, a ales să meargă la fața locului, împreună cu soția, care a rămas în mașină. ”Precizez că persoana despre care am spus că era în picioare era A. C., iar cea care era la sol în momentul în care m-am apropiat de ea nu am cunoscut-o, fiind pe spate cu fața în sus, în nemișcare, dar prezenta partea dreaptă a feței desfigurată, în sensul că sângera abundent și avea pe față mizerie caracteristică prafului din zonă. M-am aplecat la cel căzut la sol și am încercat să-l ridic de umăr, în ideea să îl identific și să vorbesc cu el, dar văzând că era în stare de nemișcare și că nu am cu cine vorbi, am renunțat să mai discut cu el. A.C., ce se afla într-o stare avansată de ebrietate l-a lovit pe cel căzut, de două sau trei ori cu piciorul, în zona abdomenului, mai bine zis a coastelor. În timp ce îl lovea, s-a dezechilibrat, retrăgându-se spre înapoi, eu spunându-i să-l lase în pace și să aducă niște apă să-l spele, pentru că cel ce este jos nu este un hoț, ci este o persoană probabil care a fost lovit de tren sau a sărit din tren”, a spus el, potrivit rolii.ro, continuând cu faptul că, atunci când a mers la mașină a sunat la 112, dar inculpatul a venit, i-a luat telefonul din mână și a spus că nu mai este nevoie, că a fost vorba de un om care era în trecere, căruia îi curgea sânge din nas, dar care a plecat. Apoi fiecare s-a întors la microfermă. În jurul orei 24.00, martorul a fost, din nou, sunat de către inculpat, care i-a adus la cunoștință că persoana plină de sânge este angataul său. ”În dimineața zilei de 20 octombrie 2018, în jurul orelor 10:00 am fost sunat din nou pe telefon de A.C., care mi-a spus că: „Băi M_____, a murit!... Am fost la poliție la Murfatlar!… a venit procurorul m-a audiat toată noaptea. Am dat de belea mare!”.

Instanța de fond a decis că nu există nici un dubiu că inculpatul a săvârșit fapta. Acum urmează apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218