REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Caz incredibil! Acuzați de furt și complicitate, dar era mașina lor! Video

Caz incredibil! Acuzați de furt și complicitate, dar era mașina lor! Video

Replica API 23 iulie 2022 | 16:44 4721

Un bărbat din Piatra Neamț, fiind vorba de Viorel Iacoboaea și prietenul său Bogdan Anghelescu, susțin că au trecut printr-un ”episod” desprins din filme la malul mării, dar care le-a afectat viața într-o oarecare măsură, fiind vorba de niște acuzații nejustificate. Viorel a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a relatat tot ”firul acțiunii”. În momentul de față, speța în care s-au trezit ancorați, având calitate de suspecți/inculpați, a fost clasată, însă gustul amar a rămas. În rândurile de mai jos, dar și în video, puteți urmări ceea ce susține Viorel Iacoboaea.

Viorel Iacoboaea

Viorel Iacoboaea susține că a fost audiat, reținut pentru 24 de ore și apoi propus spre arestare, pentru complicitate la furt calificat. Prin aceeași situație ar fi trecut și prietenul său, Bogdan Anghelescu, el fiind pentru furt calificat. Așa cum se poate observa și în materialul video atașat, Iacoboaea a relatat că Bogdan Anghelescu este proprietarul autovehiculului marca Mercedes, de la care a porit totul. Acesta i-a împrumutat mașina unui amic, Alin, care a venit la mare cu ea. Cert este că Anghelescu a primit o amendă prin poștă și atunci l-a contactat pe Alin, care a spus că da, el a fost cauza și că o va achita. Însă, ulterior, nu a mai răspuns la telefon. Iacoboaea, Anghelescu, dar și alte persoane au venit la mare, în concediu, cazându-se în Mamaia. Au localizat mașina, prin GPS, care era la Neptun, și au mers și au luat-o. Apoi, întorcându-se acasă, la Piatra Neamț, s-au trezit că sunt ”infractori”.

Viorel Iacoboaea

Precizăm că în speța de față apare și numele lui Marius Florentin Mocea, care ar fi fiul unuia dintre cei mai cunoscuți afaceriști din sudul litoralului, Marian Mocea.

”Prietenul nostru (Bogdan Anghelescu – n.r.) a împrumutat o mașină unui amic, pentru a veni la Constanța să clarifice niște probleme legate de o vacanță, cu un hotel de aici din zonă. A luat mașina, a plecat. Ulterior, după ce a intervenit și Poliția, am aflat că acest amic al nostru a lăsat mașina, un Mercedes S Class, gaj unui domn care i-a dat un împrumut. Noi, neștiind, am venit la mare în vacanță, iar prietenul meu a vrut-o înapoi, acesta fiind proprietar din februarie 2021. Această acțiune se petrecea în august 2021, deci deja erau 6 luni de când el era proprietarul mașinii. Însă, înainte de a veni la mare, prietenul meu a primit o amendă de la poliție, cum că a parcat neregulamentar pe spațiu verde în Neptun. Trecând zilele de vacanță, prietenul meu a spus că și-ar dori să ia mașina de acolo, având în vedere că stă parcată și a primit amendă. El a întrebat cine îl duce la Neptun și i-am zis că îl duc eu. Am mers la Neptun, am luat mașina pentru că avea cheie de rezervă, acte, carte de identitate, cu tot ce avea el ca proprietar. Ne-am întors la Hotel Phoenicia, unde eram cazați, am mai stat 3 zile și după ne-am întors la Piatra Neamț”, a spus Viorel Iacoboaea pentru Replica.

Ordonanța de reținere

Ne-am trezit cu Poliția la Piatra Neamț...

”Viața a decurs normal și, după vreo 3 săptămâni, mă sună prietenul meu că a venit poliția de la Constanța în legătură cu niște mașini furate. I-am zis să se ducă să rezolve. Apoi, după câteva ore, m-a sunat alt prieten, patron la un hotel din Piatra Neamț, că în parcare sunt polițiști cu arme, împreună cu Bogdan, prietenul meu. M-am urcat î mașină și m-am dus acolo. M-au băgat mascații în mașină. Le-am zis să-mi arate un mandat, nu aveau mandat. Unul dintre ei mi-a zis să nu plec că e o problemă serioasă, iar eu le-am zis că dacă nu au mandat nu stau la discuții. Am plecat pentru că aveam copilul în spital, însă, până la urmă m-am decis că nu vreau să-mi las prietenul singur așa că m-am dus la Poliție. După ce am ajuns acolo am primit un telefon că îmi externează fetița din spital și a trebuit să plec. Le-am spus că mă întorc și mi-au zis că mă joc de-a poliția. Apoi am revenit la aceleași discuții: ai sau n-ai mandat. Au zis că sunt acuzat de complicitate la furt. Ne-au fost telefoanele ascultate o lună de zile, atâtea cheltuieli pe bani publici. Am plecat la Constanța cu ei, în mașini separate ca ultimii infractori notorii. Noi avem cazierele curate. Pe autostradă, ne-am oprit la baie, iar doi dintre polițiștii mai tineri au spus să îi dăm banii lui Mocea (Marius Florentin Mocea – n.r.), să dăm două declarații și ne lasă să plecăm acasă. Mie mi-a sunat a santaj. Mi-au zis că e vorba de 15.000 de euro și i-am pus să-mi explice cine e Mocea. Până la urmă am aflat că Mocea este un cămătar. Am ajuns la Constanța, ne-au audiat, au venit avocații. Am spus ce era de spus, hârtiile vorbeau, actele, proprietarul. Era clar! La ora 2.20 dimineața ne-au dat reținere 24 de ore. Avocatul meu a stat cu mine la audieri, am stat cu el în camere”, a mai spus Iacoboaea.

Mașina în cauză

”Mașina lăsată gaj lui Marius Mocea pentru 15.000 de euro”

”Ei au ascultat telefoanele o lună de zile în care nu a vorbit nimeni despre acest Mocea. Domnul Alin, amicul nostru, a făcut un act de gaj cu Mocea, dar de fapt, nu cu Mocea, cu concubina acestuia. Actul era făcut pe numele Zamfir Alin. Alin a zis că el a cerut de la Mocea 15.000 de euro și că o să-i dea înapoi 19.000. eu le-am semnalat polițiștilor, iar ei au zis că pe ei îi interesează furtul nu camăta. Am stat 24 de ore reținuți, cu propunere de arestare preventivă 30 de zile. Judecătorul a fost vizibil deranjat de situație și ne-a pus în libertate imediat”, a mai relatat Viorel Iacoboaea.

Ordonanța de clasare

Cauza a fost clasată de procurori

Ulterior, pe 6.06.2022, cauza a fost clasată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Așa cum este precizat în ordonanța de clasare, se pare că plângerea la Poliție a fost făcută de Marius Mocea, care a spus că i-a fost sustras autovehiculul Merdes S Class, din Neptun, pe care îl achiziționase de la Alin Zamfir cu suma de 19.000 de euro.

Mai multe detalii despre acest caz în materialul video atașat:

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L au facut pe Mocea de data asta. Cine dracu iti imprumuta masina sa mergi la mare fraieru trebuia sa ia si a doua cheie nu numai cartea fiscalul acum probabil daca ce zic eu e adevarat probabil ca Viorel isi va gasi masina incendiata sau va avea alt ghinion pe viitor
0
0
Masina se afla in posesia lui Alin Zamfir de cel putin 2 ani , sunt vecin oarecum cu el si cunosc masina bine , miroase a manevra de la o posta ..cat despre Viorel....
0
0
Daca proprietarul masinii nu a semnat nici un act cu alin sau mucea nu putea fi retinut niciodata pentru furt. Era o speta civila intre cei doi pentru recuperarea imprumutului de catre Mocea. politia nu trebuia implicata niciodata in astfel de combinatii dar se pare ca politistii au pus botul la cascaval. Singurii care se fac vinovati si care vor raspunde in acest caz sunt politistii care au facut abuzuri grosolane. S-auzim de retineri din nou, de data aceasta in tabara cealalta!
1
0
Iacoboae si Mocea il mulgeau pe ala de bani. Totusi se pare ca Mocea si-a cam furat-o la faza asta. Si cu banii dati si cu masina luata
0
0
Si replica si dnu care ii luati interviu este pus la misto si invatat minte cu nerusinare nici macar nu cunoaste adevarul . 1 - Alin trebuia sa mai primeasca bani camd aducea cartea si fiscalul - Alin cand a adus S a mai luat un golf pentru care trebuia sa achite 4000 E 3- am stabilit cu el ca daca imi da bani mei inapoi fara mici un leu in plus , adica bani pe S si bani pe Golf ii dau masina inapoi daca se descurca si eu am fost de acord ptr ca eram prieteni 4 - viore iacoboae a luat dobanzi de la Alin si cand masina era la politie confiscata si avea acte pe masina ca si amanet !!
0
0
Ce tot ave-ti domle cu famiglia lui Mocea!Oamenii su-nt cinstiti si fack afacerii pe litoral si angajea-za oameni si le dau sa mance o pine.
0
0
De fapt primul comentariu e de la un coleg de-al nostru de aici,de la Constanta.
0
0
viorel este un baiat foarte cuminte , traieste din munca cinstita...
1
0
Nu a fost nici un imprumut , a fost furt calificat cu adevarat . O intoarce acum sa iasa altfel ,exista dovezi masin a fost furata pe bune !! Nici un gaj nimic adevart din ce scieti numai minciuni si vrajeli !!
0
0
Dtra Repilca constanta le luati si le intoarceti cum doriti , pentru ca nu stiu ce aveti cu familia noastra !! Masina eu am cumparato cu contract de vanzare cumparare iar camatarul in ecuatia aceasta nu este nimeni altul decat dnu Iacoboaie . Eu am platit masina cand primeam cartea achitam diferenta . Iar politia ma anchetat de 100 de ori pentru a afla adevarul . Iar situatia a fost alta , dnu Zamfir ii facuse acte fictive pe masina proetenului lui Iacoboaie sa ia bani imprumut de la el . Iar masina era de drept si in realitate propietatea dlu Zamfir de circa 2 ani . Totul este o vrajeala
0
0
Clasarea pentru inselaciune, impacarea partilor. Clasare pentru abuz de incredere, retragerea plangerii. Camataria, fapta nu este prevazuta de legea penala. Deci oamenii s-au impacat, dar cheltuielile au ramas in sarcina statului.
0
0
o masina se cumpara cu fiscal !!!!! acte si chei !!!normal ca t****i de mocea au dat bani cu camata !!!uitativa ce masini conduc toate sunt pe firme care la un moment dat vor ajunge la proprietari care maxim au buletin
0
0
La puscarie cu toti politistii implicati. Acum!
0
0
Nu este un caz singular, dar din pacate asa functioneaza lucrurile , cu politisti angajati de camatari...Daca cineva mai crede ca in tara asta mai exista dreptate....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218