REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CAZ ȘOCANT la Constanța! O femeie imobilizată la pat cere să fie eutanasiată

CAZ ȘOCANT la Constanța! O femeie imobilizată la pat cere să fie eutanasiată

Replica API 19 martie 2017 | 12:42 337

Captură foto Observator / Antena 1 Constanța

Situație incredibilă la Constanța! O femeie de 54 de ani din municipiu a făcut o cerere către președintele Klauis Iohannis prin care cere să fie eutanasiată deoarece trece printr-o situație dificilă din cauza bolii care a imobilizat-o la pat.

Mariana Niculescu este bolnavă de mai bine de 20 de ani. Suferă de epilepsie, iar ulterior i s-a pus diagnosticul de osteoporoză. Soțul femeii, Iulică Niculescu, a precizat pentru Replica că femeia suferă de mai multe boli, însă medicii au refuzat să îi pună un diagnostic clar. „De multe ori o internau pentru o seară la spital și apoi o trimiteau acasă. Au refuzat să îmi dea și o ambulanță. M-am chinuit de unul singur să o duc acasă”, a precizat soțul femeii.

Femeia a fost încadrată în gradul I de handicap la începutul lunii martie, asta după lungi chinuri. Pe 18 noiembrie, Comisia de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap i-a transmis că o să vină o echipă acasă în maxim 60 de zile pentru a o vedea pe femeie. Bărbatul a primit, în schimb, o scrisoare cum că soția sa a fost scoasă din grad că nu s-a prezentat la comisie în termen. După lungi chinuri și o birocrație grea, a reușit și a fost încadrată în gradul I. Totuși, lovitura cea grea a primit-o în momentul în care i s-a refuzat să i se ofere un însoțitor pentru boala pe care o are. Atunci, femeia a hotărât că nu mai vrea să fie o povară pentru familie și a transmis o scrisoare către Klaus Iohannis prin care cere să fie eutanasiată.

Povestea este cu atât mai tristă cum soții Niculescu locuiesc singuri în Constanța, iar bărbatul a fost nevoit să închidă magazinul de cartier pe care îl avea să aibă grijă de soție. Aceștia au 3 copii, care sunt plecați în străinătate.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa o iau pe ma'ta in ciocan si sa o vad in sicriu mishule .
0
0
Unde-i dreptatea in tara asta? Persoane cu nevoi speciale se zbat pentru drepturi, in schimb altii au certificate de handicap si zburda pe campii.Ei,pentru asta ar trebui iesit in strada!
12
0
Mishu,femeia asta are niste drepturi ca fiecare dintre noi. Toti aveti impresia ca in strainatate fug cainii cu colacii in coada si ii asteapta pe romani sa ii culeaga. Sigur nu ai iesit in viata ta afara din Romania ..... nu cere de la romani nimic isi cere drepturile
9
0
Ne-o demonstreaza zilnic aproape. Sa va fie rusine de legile pe care le dati. Meritati doar salariu minim pe economie. Parlamentul ar trebui demis.
12
0
Mishu sa ni l iei la morfolit la fiecare dintre astia care lasam comentarii pozitive pentru biata femeie. Boule!
5
3
Sa trimita copiii bani din strainatate, ce asteapta mila salariatilor romani?
2
20
bine ca platiti CAS...
6
2
LUPTATI nu va lasati
8
1
Pai da,altii au insotitori si fac de toate si asta saraca nu merita.Tara de rahat.Daca n ai pile esti mort
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614