REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Caz suspect în Coiciu! Două maşini ale aceluiaşi proprietar, mistuite de flăcări

Caz suspect în Coiciu! Două maşini ale aceluiaşi proprietar, mistuite de flăcări

Replica API 10 octombrie 2015 | 00:00 180

Parcate pe străzi diferite

Parcate pe străzi diferite

Caz suspect în cartierul Coiciu! Două autoturiusme ale aceluiaşi proprietar, între care o Dacie Papuc folosită la transportul buteliilor, au luat foc în noaptea de joi spre vineri, 8 spre 9 octombrie. Însă, ce este şi mai ciudat se leagă de faptul că acestea erau parcate pe străzi diferite, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că este vorba despre o mână criminală. Totodată, în luna iulie a acestui an, aceeaşi Dacie Papuc a mai fost implicată într-un incendiu.

Liniştea nopţii de 8 spre 9 octombrie a fost spulberată, în cartierul Coiciu, din municipiul Constanţa, în apropiere de sediul Ceronav, de la intersecţia străzilor Vânători cu Baba Novac. Două autoturisme s-au aprins precum o torţă şi s-au făcut scrum. Vecinii, speriaţi, au sunat de urgenţă la 112. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit prompt cu o autospecială din cadrul Detaşamentului Palas, reuşind să stingă flăcările în aproximativ 30 de minute. Autoturismul marca Cielo a ars în proporţie de 90% pe când Dacia Papuc, care era folosită pentru a transporta butelii, a ars în proporţie de 80%.

Acestea se aflau parcate la o distanţă de aproximativ 50 de metri una de cealaltă, pe străzi diferite. Tatăl proprietarului s-a speriat atât de tare încât a necesitat îngrijiri medicale. Însă, acesta nu este singurul. Vecinii susţin că se tem pentru siguranţa lor întrucât nu este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva. Ei au menţionat că proprietarul autovehiculelor depozitează buteliile în curte şi oricând s-ar putea produce o nenorocire.

Cauza probabil a incendiului, potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, este folosirea intenţionată a sursei de aprindere, ceea ce înseamnă că focul ar fi fost pus în mod intenţionat. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru depistarea făptaşului. Totodată, precizăm că, în iulie anul curent, un alt eveniment se petrecea în aceeaşi zonă, implicată într-un incendiu fiind tot Dacia Papuc folosită la transportarea buteliilor. Totul s-a petrecut în dimineaţa de 11 iulie, când locuitorii au fost alertaţi după ce au auzit o bubuitură. Când au ieşit să vadă despre ce este vorba au văzut autoturismul în flăcări, iar focul se apropia ameninţător de curtea în care se aflau şi buteliile.

Au sărit imediat şi au reşit să lichideze incendiul până la sosirea pompierilor dar au spus, încă de atunci, că se tem de producerea unei catastrofe în orice clipă. Sursa probabil a incendiului a fost atunci un scurtcircuite electric. De data aceasta se pare că lucrurile au luat o altă întorsătură, motiv pentru care poliţiştii constănţeni au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a desfăşurat evenimentul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102