REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cazanciuc: Iohannis a făcut declaraţii publice electorale PNL de la Palatul Cotroceni, încălcând Constituţia

Cazanciuc: Iohannis a făcut declaraţii publice electorale PNL de la Palatul Cotroceni, încălcând Constituţia

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:00 1080

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că, în ziua în care Comisia Europeană a lansat "Raportul privind statul de drept în ţările UE în 2020", preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi statul de drept făcând declaraţii publice electorale de la Palatul Cotroceni şi nu de la sediul PNL.

Robert Cazanciuc

"În ziua în care Comisia Europeană a lansat 'Raportul privind statul de drept în ţările UE în 2020' şi a constatat abuzuri fără precedent ale actualei puteri din România, preşedintele Iohannis a ales să comită un nou abuz, folosindu-se de Palatul Cotroceni şi nu de sediul partidului din Modrogan, pentru a face declaraţii publice electorale PNL, încălcând Constituţia şi statul de drept", a scris, miercuri, Cazanciuc pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a arătat că, în ultimul an, asociaţiile şi presa "au vorbit mai mult despre cel puţin două lucruri grave menţionate în raportul Comisiei Europene: practica abuzivă a ordonanţelor de urgenţă din domeniul Justiţiei şi numirile netransparente la vârful Parchetelor".

"Zeci de ordonanţe de urgenţă emise într-o singură noapte fără niciun fel de dezbatere, cel mai mare număr de ordonanţe emis vreodată de un Guvern, numiri la vârful parchetelor făcute în ciuda avizului negativ al CSM şi Comisiei de la Veneţia sunt fapte care i-au determinat până şi pe prietenii populari europeni să nu mai poată ascunde gunoiul sub preş şi să consemneze negru pe alb abuzurile actualei puteri. Îi putem ajuta, pentru a face o radiografie corectă a statului de drept din România, punându-le la dispoziţie, dacă nu le au deja şi le ignoră, decizii ale CSM prin care se constată atacuri la adresa justiţiei din partea actualei puteri", afirmă social-democratul.

Preşedintele interimar al Senatului spune că îl aşteaptă în Comisiile juridice ale Parlamentului pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, să explice de ce doreşte să reintroducă controlul politic asupra numirilor de magistraţi.

"Îl aştept cu mare interes pe ministrul Justiţiei în Comisiile juridice ale Parlamentului să explice de ce doreşte să reintroducă controlul politic asupra numirilor de magistraţi. Căror standarde europene corespunde această restauraţie? Cel puţin asta rezultă din informaţiile apărute în presă despre intenţiile Ministerului Justiţiei în materie de reformă a justiţiei. Transparenţa şi cooperarea loială între puteri despre care vorbea ministrul Justiţiei atunci când a cerut votul de încredere al Parlamentului rămân doar vorbe frumoase, care amăgesc pe cei care vor să mai creadă în 'liberalii' din Modrogan", a transmis Cazanciuc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A ajuns ,,ciuma rosie" sa vorbeasca de nerespectarea constitutiei Mai nenorocitilor credeti ca romanii uita sau sunt prosti ,voi nu ati respectat nimic in tara asta,pentru voi nu esxista legi voi faceti cum va taie capul pt ca ,,voi puteti" In curand n-o sa mai puteti nimic o sa dispareti
4
0
Unule ai innebunit daca spui ca PNL sau USR a furat alegerile,bai prostule ai uitat cum ii sfidau PSDisti pe romani cu"furam pentru ca putem"adica erati puternici,ei uite unule ca puterea v-au luato aia multi si saraci la care voi va uitati de sus pentru ca tot saraci v-au facut puternici. Ati cules ce ati semanat PSDistilor,i-ati sfidat pe saraci cu puterea voastra si saraci v-au dat jos pentru ca inainte de alegeri PSDeu a promis altceva pentru voturi iar dupa au spus" care tara ma?,noi suntem tara".
3
1
Nu bre.. A spus exact ce ati facut voi cu legile justitiei....
1
1
Ati avut puterea si Dragnea si-a batut joc de ea. Pe cine nu suspenzi la timp te baga la puscarie. Sau chiar te desfiinteaza ca partid. Ati condus complicat, pe ascuns fara logica si PNL USR au fost adusi acum la putere din cauza voastra. Incompenta, coruptia v-au eliminat. Nu neaparat cei mai buni castiga. Asa ca va trebui sa invatam nemteste. Constitutia o forteaza toti, chiar si voi.
7
0
plavanul trebuia de mult suspendat macar.Niste hoti si peneleii si useristii,ati furat alegerile din ultimul an, muie dreptei si sustinatorilor, la puscarie .Asta este cand nu vrei sa-l suspenzi pe plavanul care se pisa pe Constitutie !Multumiri si lui Dragnea,Tariceanu Ponta pucistilor din PSD pentru ce se intampla in Romania
7
5
E numai inceputul.
7
0
jegurilor, asteptati 6 decembrie. 0,6% ptr ponta si 1,6% pentru tariceanu nu se vor mai regasi decat la 0,00
6
4
Ce Constitutie a incalcat bre, aia cu care v-ati sters voi besedeii la fund?
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102