REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cazanciuc: Nu contestăm cotele de refugiați

Cazanciuc: Nu contestăm cotele de refugiați

Replica API 29 septembrie 2015 | 00:11 183

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat duminică seara că "nu a auzit", până în momentul de față, la nivelul Guvernului, vreo discuție potrivit căreia România ar intenționa să inițieze o plângere la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) față de decizia Consiliului JAI de a impune statelor membre cote obligatorii de refugiați.

"Nu am auzit, până în momentul de față, la nivelul Guvernului, vreo discuție că România ar intenționa să urmeze o asemenea procedură. Încercăm să fim parteneri onești, ca și până acum. Încercăm să ne respectăm angajamentele europene, încercăm să facem față împreună cu colegii europeni acestei provocări uriașe din istoria umanității", a răspuns, Caznciuc, la Digi 24, întrebat fiind dacă România are în vedere o plângere la Curtea Europeană de Justiție față de decizia Consiliului European de a impune cote obligatorii de refugiați.

Dintre statele care au votat împotriva cotelor obligatorii de refugiați doar România nu și-a exprimat intenția de a contesta la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) cotele obligatorii. Ungaria, Cehia și Slovacia, care au votat de asemenea împotriva cotelor alături de România, și-au exprimat deja intenția de a merge în instanță. Întrebat la ultima conferință de presă despre o eventuală contestație a României, președintele Klaus Iohannis a evitat răspunsul.

Iohannis a fost întrebat la conferința de presă de săptămâna trecută: "Cehia a anunţat că va contesta la Curtea Europeană Justiţie decizia privind cotele obligatorii. Şi România face parte din cele patru state care au votat împotrivă. Intenţionăm să luăm astfel de măsuri, să atacăm la Curtea Europeană Justiţie sau să ridicăm problema în Consiliul European?"

"Acum, cu siguranţă, chiar dacă nu este pe ordinea de zi, vor fi voci care vor dori să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu ce s-a întâmplat ieri (la Consiliul JAI - nr.). Şi eu îmi voi exprima nemulţumirea legată de modul în care s-a procedat, în loc să se găsească o soluţie prin consens, s-a forţat un vot, lucru neobişnuit şi, după părerea noastră, inoportun. Însă, în continuare, problema care se va pune acolo nu este de a rediscuta această chestiune, care a fost închisă formal aseară, ci este de a rediscuta şi a discuta soluţii mai profunde, soluţii care vizează ţările de unde vin refugiaţii, ţările unde sunt tabere de refugiaţi", a răspuns președintele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102