REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cazanciuc: Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar - alegerile vor avea loc în vârf de pandemie

Cazanciuc: Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar - alegerile vor avea loc în vârf de pandemie

Replica API 26 octombrie 2020 | 00:00 1177

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis, prin retrimiterea la Parlament a legii prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate, a transmis un mesaj foarte clar - alegerile vor avea loc în vârf de pandemie şi nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea.

Robert Cazanciuc

"Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar - alegerile vor avea loc în vârf de pandemie, pe 6 decembrie. Nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea. De la început, acesta a fost singurul lor obiectiv - să aibă toată puterea. Au eşuat în domeniul sănătăţii, au adâncit pandemia, au eşuat în domeniul economic, au îngropat România în datorii, au umplut buzunarele firmelor peneliste şi au lăsat pe drumuri sute de mii de salariaţi. Au compromis grav agricultura, au pus în pericol siguranţa alimentară a ţării, iar preţurile pur şi simplu au luat-o razna. Au aruncat vina pe toată lumea, pe vârstnici, pe copii, pe părinţi, pe antreprenorii din HORECA, mai puţin pe politrucii lor. Nu au luat nicio măsură coerentă. Au minţit, au dezinformat, au manipulat cifrele pandemiei după propriile interese. (...) Astăzi s-a produs ultimul pas din lanţul preşedintelui Iohannis şi al PNL - preşedintele a retrimis la Parlament legea prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate", a spus Cazanciuc într-un mesaj video publicat pe Facebook, scrie Agerpres.

El a adăugat că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis au un plan în trei paşi, pe care "l-au pus în mişcare imediat după alegerile locale".

"Pasul unu a fost descurajarea participării la vot a categoriilor care nu-i votează. Au decis să facă alegeri în vârf de pandemie pentru a-i speria şi a-i ţine acasă. Pasul doi a fost manipularea datelor privind evoluţia pandemiei, toate raportările din ultima perioadă ne-au arătat că Guvernul prezintă datele care avantajează PNL. Nu există criterii clare, ci doar criterii care sunt schimbate după interesele politice ale PNL. Pasul trei - blocarea cu orice preţ a Parlamentului de a schimba data alegerilor. Au folosit toate tertipurile legislative pentru a amâna intrarea în vigoare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor dacă pandemia devine extrem de gravă. Astăzi au aşezat ultima piesă din acest puzzle. Preşedintele a retrimis la reexaminare legea, tergiversând intrarea ei în vigoare. Calculul lor este profund greşit", a menţionat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem sa scapam cat mai repede de ciuma rosie.
1
0
Mai Hozule in toata lumea se tin alegerile.Mai vreti sa luati bani din bugetul statului care lati nenorocit.La Puscarie este locul vostru.
3
1
de acord cu antevorbitorul
3
1
M..e PSD !!!!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102