REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cazanciuc susține că se va consulta cu președintele Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT

Cazanciuc susține că se va consulta cu președintele Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT

Replica API 7 martie 2015 | 00:18 205

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că se va consulta cu președintele Klaus Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Întrebat dacă se va consulta cu președintele înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT, ministrul Justiției a răspuns : "Cu siguranță".

Precizarea a fost făcută după participarea la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pe anul 2014.

Chestionat dacă vizavi de următorul șef al DIICOT va cere o informare de la SRI, pentru a nu exista situații precum cea în care a fost Alina Bica, Cazanciuc a precizat: "Cu siguranță voi face toate demersurile legale în așa fel încât la conducerea DIICOT-ului să fie cel mai bun procuror".

Ministrul a subliniat că, în general, procurorii DIICOT își doresc în frunte un procuror pe care să-l respecte profesional, care să le dea încredere și care poată să adune în jurul lui o echipă de elită, așa cum e această structură.

"Am încurajat pe procurorii DIICOT astăzi să se înscrie într-un număr cât mai mare în această procedură. E foarte important ca toată lumea să aibă încredere că este o procedură transparentă și bazată pe merit. În primul rând, procurorii DIICOT trebuie să aibă această credință, pentru că ei vor lucra cu noul șef. Ei trebuie să aibă încredere că acesta va avea capacitatea de a performa, împreună cu ei, la conducerea DIICOT", a mai spus Cazanciuc.

Ministerul Justiției a anunțat, luni, demararea procesului de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al DIICOT.

Procurorii care îndeplinesc condițiile legale trebuie să depună documentele în susținerea candidaturii până la 16 martie, urmând a fi invitați, începând cu data de 17 martie, la un dialog cu ministrul justiției.

Postul de procuror șef al DIICOT a devenit vacant după demisia Alinei Bica ca urmare a arestării sale preventive pentru fapte de corupție, ulterior ea fiind trimisă în judecată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367