REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cazinoul ar putea ajunge pe mâinile italienilor, dacă este evaluat corect

Cazinoul ar putea ajunge pe mâinile italienilor, dacă este evaluat corect

Replica API 1 iunie 2011 | 00:00 130

Primăria, ameninţată cu executarea silită de Fin.Co.Ge.RO

Primăria, ameninţată cu executarea silită de Fin.Co.Ge.RO

În cadrul unei conferinţe de presă, italienii de la Fin.Co.Ge.RO au făcut publice o serie de impedimente care i-au împiedicat să-şi desfăşoare unele proiecte, iar în cazul altora, demersurile au fost îngreunate pe căi administrative şi juridice. Este vorba despre construirea cartierului de vile şi blocuri de pe malul mării, din zona "Pescărie", unde au fost investiţi, până în prezent, circa 15 milioane de euro numai pe lucrări de infrastructură. Potrivit reprezentanţilor firmei, totul a pornit înainte de 2000, când primar la Constanţa era Gheorghe Mihăieşi.

"În 1999, am legat o prietenie cu primarul, mi-a arătat Constanţa şi am fost surprins să constat poziţia şi avantajele acestui oraş, care seamănă cu Catania din Italia, mai ales că şi numerele la maşini încep tot cu CT. Nu aveam nici o intenţie să investesc aici. Pe parcurs, ne-am gândit să facem cartiere la standarde europene, proiect pe care a vrut să îl pună în aplicare Ceauşescu, în urmă cu 30 de ani. Dar din cauza schimbării primarului, am avut multe procese în instanţă, pe care oricum le-am câştigat. Dacă la început era plajă pe acea porţiune, în 2008 era o groapă de gunoi. Primăria abandonase zona, pe care noi am curăţat-o", a declarat oficialul Fin.Co.Ge.RO, Romeo Nunzio. Acesta a precizat că a fost nevoit să renunţe la proiectul Eminescu, pentru care este hotărât să ceară daune materiale primăriei, pentru nerealizarea lui. "De ce toate instituţiile, Primăria, Prefectura, ANAF-ul şi altele nu fac altceva decât să descurajeze investitorii? Vrem să construim 4 blocuri-turn şi vile pentru 70.000 de locuitori, care vor avea acces la mare. De ce trebuie să apelăm mereu la justiţie, care oricum ne dă mereu dreptate? Prin asta nu se face decât să se întârzie lucrările, totodată primăria este obligată să achite unele despăgubiri din bugetul local. De la Primărie nu vreau altceva decât lucrările de infrastructură, pe care trebuie să le execute conform hotărârii judecătoreşti", a mai spus italianul.

Haşotti: "Dacă nu îşi vor achita datoriile, îi vom executa silit, le vom lua terenuri, clădiri, bani şi altele"

Avocatul Ionel Haşotti, în calitate de reprezentant în probleme comerciale şi juridice, a precizat că dacă administraţia publică nu se va implica în finalizarea lucrărilor, Fin.Co.Ge.RO va face demersuri pentru executarea silită a Primăriei Constanţa: "Dacă nu îşi vor achita datoriile, îi vom executa silit, le vom lua terenuri, clădiri, bani şi altele. Ne-au propus să ne dea terenul aferent cartierului contra datoriilor, dar terenul ăsta a fost obţinut din mare, aici a fost apă. El vrea să ne dea la schimb terenul pe care noi l-am construit (...) Referitor la Cazinou, pe care vrea să ni-l dea la schimb, nu suntem interesaţi, dar putem discuta. Dacă îl evaluează el la sume astronomice, poate să-l păstreze. Dar dacă face o evaluare corectă, mai putem sta de vorbă. Noi acum nu intenţionăm să-l cumpărăm, dar se poate discuta", a declarat avocatul Haşotti.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218