REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cazinoul, din nou în atenția Consiliului Local Constanța

Cazinoul, din nou în atenția Consiliului Local Constanța

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:36 646

O nouă licitație pentru realizarea lucrărilor de restaurare ale Cazinoului urmează să fie desfășurată, în curând, de Compania Națională de Investiții. Dar pentru aceasta, este necesară însă, mai întâi, o nouă hotărâre de Consiliu Local Constanța privind transmiterea Cazinoului de la administrația publică locală către CNI. Drept pentru care, proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA a imobilului-teren și construcție „Cazino Constanța” în vederea consolidării și restaurării acestuia, se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța din luna aprilie a.c..

Urmare a emiterii avizului CTE-MDRAP 15/20 din 25.03.2019, favorabilll pentru obiectivul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța – (clădire S+P+1E+M pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă”), este necesară aprobarea prin Hotărâre a Guvernului a noilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiții. Prin HCL 277/2014 s-a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții CNI SA a imobilului – teren și construcție – Cazino Constanța. Având în vedere solicitarea CNI transmisă prin e-mail și înregistrată la PMC sub 78674/16.04.2019 este necesară modificarea denumirii obiectivului „Consolidare și restaurare Cazino Constanța”, în corelare cu documentul de avizare și avizul inteministerial, astfel: „Consolidare și restaurare Cazino Constanța (clădire S+P+1E+M pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)”. În acest sens, a fost inițiat proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL 277/2014.

Referitor la acest aspect, preşedintele PMP, CLaudiu Palaz, a făcut câteva declaraţii de presă luni, 22 aprilie.

"Mi se pare o plimbare de la Bucureşti la Constanţa a acestui obiectiv important şi, părerea mea este că nici în mandatul acesta nu va reuşi să pună nici o mistrie de ciment pe acest obiectiv de importanţă naţională. Dar nu ne opunem reglementării juridice a situaţiei",a spus Palaz, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reamintim că licitația pentru restaurarea și reabilitarea Cazinoului, edificiu emblemă a municipiului Constanța urmează să aibă loc, cel mai probabil, în luna mai a.c.. Este cea de a patra licitație, așa cum a subliniat primarul Decebal Făgădău, iar valoarea lucrărilor a fost estimată, până în prezent, potrivit vicepremierului Daniel Suciu, la peste 115 milioane de lei.

F.B.

Citește și: A PATRA LICITAŢIE pentru reabilitarea CAZINOULUI! VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
1
1
nu va mai crede nimeni
1
0
Doar vorbe,o sa va cred cand o sa-l vad refacut!Poate acum cativa ani mai exista o speranta sa mai gasiti niste meseriasi priceputi care sa refaca arhitectura cat mai aproape de cea originala!Acum mai gasesti cativa intr-adevar priceputi la amenajari interioare si restul Dumnezeu cu mila,pavaje,borduri,placari cu polistiren,abonatii Primariei la contracte fara mari pretentii estetice!Nu mai merge cu politica dusului cu zaharelul,tot mai multi vor fapte!
3
0
Da da da licitati licitati
1
0
Turisti care vin la Constanta si vad Cazinou , se intreaba : ce administratie are Constanta ? Orasu asta , este o locomotiva economica si lasa bijuteria arhitecturala in halu asta ? Este un monument de importanta nationala , nu un amarat de mall , din tabla si plastic .
3
0
cazinoul il va ...face vlad si ...stefan!
2
0
vorbe in vint. sedinte peste sedinte iar rezultate Z E R O .
5
0
Las ca vine IPS si l face staul de vite la botagiune, il lumineaza cu intunericeala opaitului acus acus
1
1
Modificati legile achizitiilor cum trebuie si no sa se fure si nu o sa apara contestatari care intentionat blocheaza licitatiile.
3
2
Faceti numai sedinte si atit !--bla bla
11
0
De cate ori mai aveti de gand sa scoateti cazinou asta la innaintare sa se vada ca va intereseaza soarta lui.
10
0
niste incompetenti indolenti, administratia constanta este o mafie de cocalari
15
0
Sa-i dea cineva foc, poate se trezesc bogatii Constantei sa doneze bani pentru reconstructia lui !
12
0
Deja au trecut aproape 5 ani de palavre despre Cazino, CNI samd. Oricum ei stiu sa construiasca ori prost, ori palavre. In cazul de fata, varianta B.
12
0
Alta atentie.....waw
6
0
ha ha ha! va tineti de glume?
6
0
Cine gatii mamii voastre sa-l repare mai hotilor ??? Dupa ce au plecat toti meseriasii satui de hotiile voastre !!! Pune abc val niste gresie chinezeasca pe tavan !!! Muie hotul fagdau cu cacat, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614