REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cazinoul este vizitat zilnic de turiştii veniţi la mare

Cazinoul este vizitat zilnic de turiştii veniţi la mare

Replica API 6 august 2012 | 00:00 86

Starea de degradare în care se află clădirea uimeşte pe toată lumea

Starea de degradare în care se află clădirea uimeşte pe toată lumea

Cazinoul din Constanţa este simbolul oraşului aflat pe ţărmul Mării Negre. Construit în anul 1909 şi inaugurat un an mai târziu, în 1910 sub planurile arhitectului francez Daniel Renard, clădirea de azi începe din ce în ce mai mult să se degradeze, dar aerul boem în stil Art Noveau încă "pluteşte" în aer.

Este greu să priveşti cum trecerea timpului şi nepăsarea autorităţilor au transformat o frumoasă clădire a oraşului într-o ruină. Ar fi trebuit să fie singura clădire din Constanţa care ar mai rămâne întreagă după un cutremur de magnitudini mari, având o fundaţie turnată de 3 ori, dar în condiţiile de faţă nu mai are şanse să rămână "în picioare". Cu tencuiala exterioară căzută, cu geamurile sparte şi cu interiorul scorojit, Cazinoul este încă o atracţie turistică, fiind vizitat zilnic de cei veniţi la mare. "Replica" a vizitat Cazinoul şi a întâlnit un grup de tineri din Craiova care discutau pe marginea subiectului: "Păcat de clădire pentru că nu ţi-e dat să vezi aşa ceva zilnic. Să-mi arate cineva o persoană care mai este în stare să construiască o asemenea operă de artă". Discuţia a căpătat proporţii şi mai mari în momentul în care în discuţie a fost adusă şi tema zonei vechi a oraşului: "Am trecut şi prin Bucureşti şi am vizitat centrul lor istoric, care acum arată impecabil. În Constanţa oare când vor fi demarate lucrările de consolidare? Sunt clădiri cu o arhitectură care îţi "fură" privirea." Într-adevăr, Cazinoul din Constanţa are o arhitectura aparte şi este considerată cea mai frumoasă clădire a oraşului. Reabilitare? Probabil că, la un moment dat, vom vedea şi un Cazinou renovat, dar până atunci îl vom admira în toată "splendoarea" degradării sale.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369