REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cazinoul nici nu mai este racordat la energie electrică! Cine se ocupă de conservare?!

Cazinoul nici nu mai este racordat la energie electrică! Cine se ocupă de conservare?!

Replica API 17 ianuarie 2018 | 00:00 246

Cazinoul este lăsat să se degradeze de la o zi la alta, fără ca vreo instituție să ia cea mai mică măsură pentru conservarea lui, până în momentul în care vor începe reparațiile! Aceasta este una dintre concluziile care pot fi trase după dezbaterea publică desfășurată de Asociația ARCHE, miercuri, 17 ianuarie, la care au participat reprezentanți de la Compania Națională de Investiții, Primăria Constanța, Institutul Național al Patrimoniului și Ministerul Culturii.

„Cine face licitațiile, nu Compania Națională de Investiții? Cine face selecția, cine desemnează câștigătorul? Trebuia temă de proiectare și un protocol care să spună clar cine este abilitat să se ocupe de conservare. De cinci sau șase ani, Cazinoul se degradează pe timp de trece, costul nu mai este 7 milioane de euro, anul acesta este dublu sau triplu. CNI-ul spune că facem din nou licitație

Să dea afară porumbeii, să pună OSB-uri în geamuri. La ora aceasta, nici racordat la curent nu este. Nu să ne lase așa. dacă o luăm de la zero, înseamnă încă niște ani cu licitații, cu proiect și nu vom vedea prea curând Cazionul acesta în picioare.

De ce nu se dă o lege ca să se scurteze timpul pentru o licitație pentru monumente istorice? Unde sunt deputații și senatorii Constanței, de ce nu iau atitudine?

El riscă să rămână numai structură, restul, finisaje exterioare și interioare sunt făcute praf și se degradează pe timp ce trece. Instalațiile, apă, canal, tot, sunt terminate, nici măcar nu mai este racordat la energie electrică.

Este o problemă: cine îl conservă? De ce nu s-a conservat, cine trebuie să-l conserve. Normal. ar trebui Compania Națională de Investiții”, a declarat Radu Cornescu, șeful Ordinului Arhitecților din România, filiala Constanța, în urma dezbaterii de astăzi.

Florentina BOZÎNTAN

Radu Cornescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367