REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CAZINOUL: Se face studiu de "identificarea unei oportunităţi". Mazăre: În actualul context naţional, DNA, penal, nu are nimeni curajul să ia o decizie

CAZINOUL: Se face studiu de "identificarea unei oportunităţi". Mazăre: În actualul context naţional, DNA, penal, nu are nimeni curajul să ia o decizie

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 176

În stand-by

În stand-by

Soarta clădirii Cazinoului din Constanţa este în continuare în stand-by, întrucât municipalitatea are dificultăţi în a găsi soluţii pentru reabilitare. Fondurile europene devin un vis frumos, iar procedurile juridice sunt, de asemenea, anevoioase. În cadrul şedinţei de consiliu local de ieri, atât viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, cât şi primarul, Radu Mazăre, au declarat că reabilitarea Cazinoului mai durează. "Municipalitatea a explorat toate posibilităţile care ar duce la restaurarea şi punerea în funcţiune a clădirii Cazinoului. Din păcate, în privinţa fondurilor europene, am ajuns la următoarea stare de fapt: dacă vom continua cu proiectul european, este imposibil să restaurăm Cazinoul până la jumătatea anului 2015. Atunci, toţi banii pe care i-am lua, ar trebui să-i dăm înapoi. Apoi, situaţia juridică a activităţii, este un efort bugetar, un necesar de bani. Ca să nu fie o decizie personală sau o alegere unilaterală, propun un studiu privind identificarea unei oportunităţi, studiu care să fie făcut de specialişti şi care să cuprindă minim specializări juridice, economice şi studii de piaţă. Voi trimite invitaţii către companii de consultanţă internaţională. Aceasta este starea de fapt", a declarat Făgădău.

Calm şi explicit, Făgădău a fost depăşit de Mazăre în declaraţii, care a fost cu mult mai tranşant, invocânt "proceduri penale", care ar putea răsări în cazul unei acţiuni hei-rup-iste de reabilitare: "Nu ştiu ce ar trebui să fie în Cazino, nu că nu ne-am dori Cazino. Apare o problemă, nu ştiu formula în care ar putea să se intre în Cazino: asociere, concesiune, închiriere ş.a.m.d. În actualul context naţional, DNA, penal, nu are nimeni curajul să ia o decizie. Dacă facem vreo concesiune, se trezeşte vreun procuror de la DNA, ne ia pe toţi la întrebări, ca pe ăia de la Ploieşti. Nu avem capacitatea juridică de a găsi o soluţie care să fie indiscutabil şi niciodată atacabilă de penalii din România. Drept pentru care, domnul Făgădău zice să facem acest studiu cu o companie internaţională, să ne spună cum am putea crea potenţiabilitatea economică. Poate facem salon de nunţi sau Cazino. Sigur, noi vrem Cazino. Am încercat încă din luna ianuarie să aflu care este soluţia pentru atragerea unui investitor. Elveţienii cu care am discutat ar vrea să intre, dar mie mi-e frică, nu ştiu cum să zic", a declarat Mazăre, în privinţa Cazinoului", a spus Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614