REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cazinoul va fi transferat Companiei de Investiţii, pentru că Mazăre nu mai vrea „la beci”

Cazinoul va fi transferat Companiei de Investiţii, pentru că Mazăre nu mai vrea „la beci”

Replica API 3 octombrie 2014 | 10:08 407

Discuţiile cu investitorii privaţi, periculoase

Discuţiile cu investitorii privaţi, periculoase

Consilierii locali municipali s-au întrunit, joi, în şedinţă Consiliul Local. Programul întâlnirii a cuprins 34 de proiecte aflate pe ordinea de zi, câteva amendamente, dar şi alte două proiecte de pe ordinea suplimentară. Printre proiectele supuse spre aprobare, s-a numărat şi proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului teren şi construcţie „Cazino Constanţa” aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa din administrarea Consiliului Local al municipiului în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii S.A.

Referitor la acest subiect, Radu Mazăre a precizat faptul că s-a ajuns la această situaţie, aceea de a ceda emblema oraşului, pentru că-i este frică ca nu care cumva procurorii să-l bage iar la „beci”, dacă va încerca reabilitarea lui. „Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi ai României ar fi spus că sunt nebun. Că, în loc să construiesc case pentru 4.500 de oameni, repar o clădire. Am încercat să fac acest lucru cu investitori privaţi. Am fost în Elveţia, am avut nenumărate contacte, şi cu chinezi, şi cu un fond de investiţii gestionat de nişte ruşi... dar m-am oprit. M-am oprit de frică. Pentru că renovarea şi punerea pe roate a acestui Cazino ar fi însemnat o licitaţie. Dacă ar fi avut loc acestă licitaţie şi ar fi câştigat o campanie cu care eu aş fi vorbit anterior, încercând să-i conving să vină să bage bani aici, în mod categoric procurorii mi-ar fi făcut ceea ce mi-au făcut în primăvară. Ar fi spus că am aranjat această licitaţie, având în vedere că m-am întâlnit anterior ţinerii ei, cu investitorii. Ca atare, am stopat orice discuţie cu orice potenţial privat. Şi nici nu mai prind vreun investitor privat în Constanţa până când nu se schimbă situaţia în România”, a declarat edilul Constanţei, înainte de şedinţa de consiliu. Ca atare, Mazăre a decis să discute cu Liviu Dragnea, vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Aşa stând lucrurile şi neputând contacta, neputând ademeni nici un investitor privat de frica procurorilor, ca să nu mă bage la beci, ca în primăvară, am discutat cu vicepremierul Dragnea şi i-am spus că este o problemă a oraşului şi a ţării, să vedem dacă poate s-o finanţeze cu bani de la Guvern”, a mai explicat alesul local. Întrebat care va fi, mai exact, destinaţia Cazinoului după reabilitare, acesta nu a ştiut ce să răspundă. „Destinaţia lui după reabilitare nu ştiu care va fi. Nu ştiu cine îl va opera, cine va aduce jucători, pentru că, la ora actuală, legislaţia în România este restrictivă privitor la cazinouri. Trebuie ca cineva să bage bani acolo şi să-i şi scoată. Trebuie cineva să aducă jucători. El va fi transferat Companiei de Investiţii să bage bani statul român, pentru că lui Mazăre îi este frică să discute cu investitori privaţi, ca să nu fie acuzat de procurori că a discutat cu ei. După ce-l va reabilita, dacă o să mai fie un Guvern doritor să bage bani în cazinoul de la Constanţa, el se întoarce la municipalitate şi decidem ce facem cu el”, a mai precizat alesul local. Compania Naţională de Investiţii S.A. are termen 24 de luni să reabiliteze clădirea. În caz contrar, imobilul se va întoarce la municipalitate. Acest proiect, la fel ca toate celelalte aflate pe ordinea de zi, dar şi cea suplimentară, au fost aprobate, în unanimitate de voturi, de consilieri.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218