REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cazinoul va intra în reabilitare: A fost aprobat proiectul de finanţare cu fonduri europene

Cazinoul va intra în reabilitare: A fost aprobat proiectul de finanţare cu fonduri europene

Replica API 7 martie 2013 | 00:00 145

Artmark prezintă la Cazinoul Constanţa evenimentul artistic al anului: "Expoziţia Licitaţiei de Primăvară" cu o selecţie reprezentativă de tablouri semnate de cei mai valoroşi pictori români de patrimoniu. Operele de artă expuse în cadrul Cazinoului valorează 700.000 de euro şi aparţin pictorilor interbelici. La evenimentul de deschidere au participat mai multe nume cunoscute ale Constanţei, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum viceprimarul Decebal Făgădău, prefectul Eugen Bola, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, Doina Păuleanu - directorul Muzeului de Artă, dar şi Virgil Coman, directorul Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale. Din câte se pare, chiar dacă nu este foarte sigur, preşedintele CJC şi-ar dori să participe la licitaţia de tablouri. "Nu ştiu dacă ajung pe 20 martie acolo. Din păcate, arta românească şi tablourile în special, pentru că în 50 de ani sub comunism nu au ieşit în expoziţii internaţionale, nu au fost cotate şi nu au valoare foarte mare. Grigorescu, care este cel mai mare pictor român, nici nu este cunoscut foarte bine în Europa. Eu am fost la câteva expoziţii mari la Paris şi Madrid şi nici auziseră de el. Ruşii au închiriat galeriile de la Paris şi au expus doar picturile lor. Deci, noi trebuie să ieşin în străinătate, să ne vadă, să ne critice, atunci va creşte valoarea.", a declarat Constantinescu.

Cazinoul intră în reabilitare: suma investiţiei este de 10 milioane de euro

Însă, în cadrul prezentării operelor de artă, şi a importanţei evenimentului pentru promovarea Cazinoului, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a venit cu o veste bună şi anume că somptuoasa clădire a Cazinoului va intra în reabilitare, proiectul de finanţare fiind aprobat de căre Ministerul Dezvoltării. "Cazinoul din Constanţa fusese luat de doamna Elena Udrea, ca ministru al Dezvoltării, în administrare şi a promis public că îl va reabilita cu bani de la minsiter. Din păcate, termenul de un an, dat de Consiliul Municipal Constanţa a expirat fără să înceapă măcar un studiu de fezabilitate, şi atunci, cu primarul Radu Mazăre, cu Primăria municipiului Constanţa, am solicitat noului ministru al Dezvoltării, domnului Dragnea, să prindă la finanţare, pe zona metropolitană 2007 - 2013, şi Cazinoul, lucru care s-a şi întâmplat, s-a aprobat ca pe lista de finanţare să intre, din lista de rezervă, Cazinoul, astfel încât cu 10 milioane de euro să ne apucăm să-l reabilităm. Chiar astăzi (joi - n.r.) am primit telefon de la Ministerul Dezvoltării şi m-au anunţat. În continuare, sunt nişte etape care se fac privind evaluarea poiectului de reabilitare, iar după ce va fi evaluat de specialişti angajaţi de Ministerul Dezvoltării, noi proiectele le-am depus, inclusiv cele tehnice, se va da drumul la înceheierea contractului dintre Ministerul Dezvoltării şi Primăria municipiului Constanţa. Apoi va fi o licitaţie publică, în care o firmă specializată se va apuca de treabă, într-un an de zile, zicem noi.", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218