REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cazul bătrânei care a MURIT la Spitalul Județean, în atenţia Avocatului Poporului

Cazul bătrânei care a MURIT la Spitalul Județean, în atenţia Avocatului Poporului

Replica API 13 ianuarie 2017 | 00:55 507

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul femeii care ar fi decedat după ce ar fi așteptat 26 de ore la Spitalul Județean Constanța, caz mediatizat de Replica de Constanța pe 3 ianuarie anul curent. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Avocatul Poporului a precizat că în mass media a apărut că, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 2017, Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, a demarat o anchetă, după ce Luiza Rosentzweig a postat pe facebook un filmuleț în care își întreba mama, aflată pe targă, la Urgența Spitalului Județean Constanța, cum se mai simte după atâtea ore de așteptare. Bătrâna se plângea de dureri îngrozitoare. Fiica susține că mama ei a stat peste 26 de ore, cu viroză și probleme cardiace, fiind deranjată de atitudinea cadrelor medicale din Urgență. Decesul bătrânei a fost anunțat de familie pe facebook. Luiza Rosentzweig este decisă să dea în judecată Ministerul Sănătății. “Sunt conștientă că nu e personal. Nu știu dacă de vină sunt cadrele medicale, acest sistem trebuie schimbat. În țara asta trebuie să se miște ceva. Nu mă interesează culoarea politică, mă interesează că mor oameni nevinovați din cauza unui sistem învechit și a unor oameni care își văd numai de interesele lor. Îi acuz pe cei din ministerul Sănătății că nu sunt în stare să facă angajări, că nu sunt în stare să miște ceva în țara asta, ca acești oameni să nu stea ore în șir pe aceste holuri”, a spus Luiza Rosențzweig. Ancheta de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Constanța a fost făcută pentru a se stabili dacă au existat abateri de la conduita profesională a personalului medical. Șefa Unității de Primire Urgențe, Rodica Tudoran, susține însă că bătrâna a beneficiat de toată atenția cuvenită. Confirmă însă că, spre dimineață, când, după mai multe investigații în Urgență, a fost trimisă și la Spitalul de Boli Infecțioase, toate ambulanțele erau ocupate cu diverse cazuri. “Pacienta s-a prezentat în UPU pe data de 2 ianuarie la ora 1,55 și a fost preluată în 20 de minute de medicul de gardă. A fost examinată, investigată, în permanență a fost supravegheată și a beneficiat de consulturile de specialitate și de toate investigațiile efectuate de medicii specialiști” a declarat medicul șef Rodica Tudoran, a spus Avocatul Poporului. Dosarul pacientei de 87 de ani cuprinde toate investigațiile medicale, pe ore, minute și nume ale medicilor. Potrivit medicului Rodica Tudoran în perioada 30 decembrie - 3 ianuarie la Urgență s-au prezentat aproape 1.500 de pacienți. Aproape 300 de adulți au fost spitalizați, iar pe secția Pediatrie au fost internați 100 de copii.

Citește și:

OROARE în Urgenţa Spitalului Judeţean! Pacienţi UMILIŢI, lăsaţi să aştepte ore în şir. VIDEO!

Bătrâna care a așteptat cu orele pe holurile Spitalului A MURIT

Șefii de la CJC și de la Spital s-au autosesizat în urma articolului despre dezastrul din Urgență. Țuțuianu: „Se va face o anchetă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La 1500 pacienti fiecare pacient va fi ajutat vro patru minute .PENTRU CA MERITATI
0
0
30 decembrie 3 ianuarie la Urgenta s-au prezentat aproape 1500 de pacienti..... Nici la biserica nu vezi atatia oameni, ce bine de ei saracii de ei, nimeni nu ii acuza de nimic desi mint cu nerusinare... dumneZeu te ajuta la necaz, pupa aici, doneaza aici iar cand necazul da peste ei dumneZeu pauza dar preotasul a ramas cu banii fraiaerilor, ce de bani au facut acum de boboteaza pe la usi, fiecare usa a cotizat 50lei pentru o urare si tot medicii sunt nenoriciti
1
1
s-a trezit strambul de Ciorbea?
0
1
Dragior traba ii cracanata rauuu de tot.Nimeni nu va face nimic pt bunicuta in sensul stabiliri adevaratelor cauze ale deceului.Mortul ii vinovat ca de nu a mai avut rabdare s-au alte motive asemanatoare.Faceti referire la tineri care tineri de 30 de ani careor.Si asta sa fie o normalitate.Am poveste patanie la acest spital de i-mi lehamite sa detaliez.Doresc doar dne-i Tudoran ce a trait fratele meu acolo sa aiba parte ia si familia dinsi.Sa mai dezvoltam la marele meneger Grasa nu nu i-si are rostul.
1
0
Clar este ceva in aer! Mor tineri de 30 de ani cu acest diagnostic si noi ne gandim ca la 87 ar trebui sa zburde pe maidan...
3
2
Nu se va face nimic!
1
1
Cretine, suna la otv si poate afli retardatule!
0
3
Bravo! In sfarsit ...
1
0
De ce nu spun cei de la judetean si cate decese au fost cu acest diagnostic de viroza respiratorie, de ce nu e facut public existenta acestui virus periculos.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614