REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cazul copilei de la Izvoru Mare, DETALII ŞOCANTE: mama ar fi ştiut ce se petrece, dar a vrut bani!

Cazul copilei de la Izvoru Mare, DETALII ŞOCANTE: mama ar fi ştiut ce se petrece, dar a vrut bani!

Replica API 3 septembrie 2015 | 00:00 956

Motivele pentru care părinţii închid ochii

Motivele pentru care părinţii închid ochii

Cazurile tinerilor care ajung să se sinucidă încă de la vârste foarte fragede au tot fost prezente în urbea de la malul mării. De asemenea, nelipsite din peisaj sunt şi situaţiile în care anumite mame cunosc faptul că unul dintre minori sunt abuzaţi sexual dar aleg să păstreze tăcerea. Acesta ar putea fi şi cazul familiei Ungureanu din Izvoru Mare, a cărei copilă de 13 ani a fost un fel de, potrivit localnicilor, „garanţie”. Situaţia este una complicată, însă vecinii vorbesc pe la toate colţurile, iar familia în cauză nu se fereşte să dea detalii.

O fetiţă de 13 ani din Izvoru Mare a ţinut prima pagină a ziarelor în luna iunie a anului curent, întrucât a fost găsită cu ştreangul de gât în grajdul locuinţei sale. A fost descoperită la timp şi transportată la spital, unde a rămas internată. Copila şi-a revenit şi a ajuns acasă, după care a intrat pe fir Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, care a analizat situaţia şi a decis ca Andreea să locuiască la bunici. La acea dată, vecinii au tot vorbit, menţionând că minora duce un trai greu, fiind nevoită să aibă grijă de cei 5 fraţi ai săi şi că era şi bătută cu regularitate de către mamă.

Mama a negat toate aceste acuzaţii, stabilindu-se că fata a vrut să se sinucidă din pricina faptului că a fost certată pentru că a cumpărat îngheţată. Timpul a trecut şi s-a aşternut liniştea ca mai apoi să fie aruncată bomba: copila a fost abuzată sexual ani la rând de către un vecin, în vârstă de 20 de ani, Cornel Lungu. „În intervalul 2011- 2014, în repetate rânduri, la date rămase necunoscute şi neputându-se stabili cu exactitate numărul actelor materiale, inculpatul a constrâns-o pe minoră să întreţină relaţii sexuale orale, timp în care îi introducea degetele în vagin, aceste acte petrecându-se atât la domiciliul inculpatului, cât şi al victimei care locuia în vecinătatea acestuia.

La data de 31.08.2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a luat măsura reţinerii faţă de inculpat, iar la data de 01.09.2015, Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Medgidia a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”, potrivit procurorilor.

Copilărie distrusă din pricina „aspiraţiilor” mamei!

Dar mai multe aspecte au rămas neclare. Cine a depus plângerea şi de ce acum? În 2011, copila avea doar 9 ani, chiar nu a spus nimănui despre cele întâmplate? Potrivit localnicilor, lucrurile sunt mai complicate. O telenovelă din şatră - am putea spune dacă e să ne luăm după cele relatate. Mai exact, localnicii au spus că totul a început în urmă cu mai mulţi ani. Familia Ungureanu locuieşte lângă casa familiei Lungu, între cele două gospodării (dacă le putem numi aşa având în vedere că arată precum nişte bordeie) neexistând nici măcar un gard.

Astfel, oamenii convieţuiesc laolaltă şi se pare că împerechează aşişderea. Mama Andreei ar fi avut o relaţie amoroasă cu fratele violatorului din speţa de faţă, chiar dacă era măritată, din care au rezultat trei copii. Prin urmare, la un simplu calcul, trei dintre fraţii Andreei sunt ai fratelui violatorului şi trei ai tatălui ei, ceea ce rezultă că ea ar fi fost abuzată sexual de un unchi?! Însă, îmbârligătura nu se opreşte aici. Femeia ar fi ştiut că a ei copilă trece prin clipe de coşmar, dar ar fi acceptat că, deh, rufele se spală în familie. Până la un moment dat. Declicul s-ar fi produs când amantul ei ar fi făcut anunţul că se însoară.

De frică să nu fie ţinut sub papuc, probabil, şi să nu-i mai dea bani, mama minorei a ameninţat pe la toate colţurile (de aici ar fi auzit şi localnicii) că va face rău familiei Lungu şi că va da în vileag faptul că Andreea a fost abuzată de Cornel, în vârstă de 20 de ani. Se pare că nu a speriat pe nimeni, motiv pentru care femeia a alertat autorităţile. După ce a depus plângere, alde Lungu au vrut să cadă la învoială. S-au strâns în jurul unei mese şi ar fi căzut de comun acord ca Ungureanu să primească suma de 5.000 de lei, cu condiţia ca individa să-şi retragă plângerea. Numai că, ulterior, aceasta a revenit asupra deciziei şi a spus că mai vrea 500 de lei, dar fără să ştie soţul ei.

De aici s-au încins spiritele şi s-a ajuns la anchete şi arestări. Însă, singura care a avut de suferit din toată „povestea” aceasta este Andreea. Menţionăm că familia Ungureanu locuieşte într-o construcţie, căreia cu greu i se poate spune casă. În plus, mizeria este pretutindeni. Primăria Peştera a contribuit cu ce s-a putut, însă când nu există bunăvoinţă din partea celor vizaţi, cu greu se pot mişca lucrurile. După cum deja este precizat, soţii Ungureanu au şase copii, între care unul abia născut.

Astfel, greul a picat pe Andreea, fetiţa cea mare, în vârstă de 13 ani. Potrivit vecinilor, ea trebuia să aibă grijă de fraţi, de gospodărie, în timp ce părinţii lucrau cu ziua pe unde apucau. Lipsită de libertatea copilăriei şi cu umerii încărcaţi de sarcini, Andreea a absentat de la şcoală, fiind în abandon. În plus mai era şi abuzată sexual, din câte se pare, cu acordul mamei. Dar, atunci când indivizii pozau în cazuri sociale lacrimogene şi televiziunile veneau cu ajutoare, „doamna” Ungureanu spunea, cu lacrimi în ochi, că oamenii din Izvoru sunt răi şi mint.

Mamele care închid ochii la tragediile propriilor copii: le e frică, nu vor să trăiască în sărăcie sau le e ruşine

Din păcate, acesta nu ar fi unicul caz când părinţii devin călăii propriilor copii. În 2014, un alt caz intra în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Marin Dumitru a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa vitregă, în vârstă de 12 ani. Se pare că fata i-a spus mamei prin ce trece încă din anul 2011, dar femeii i-a fost teamă de el, pentru că o bătea. Când l-a prins în magazie, în timpul unui raport sexual cu minora, aceasta a mers la Poliţie însă, ulterior, şi-a retras plângerea întrucât bărbatul i-a promis că nu mai face.

După două luni s-au repetat episoadele, iar când individul a fost surprins cu fata de 3 ani, în timp ce se uita la filme porno, Cristina Marin a mers, din nou, la Poliţie, astfel inculpatul fiind arestat. O situaţie asemănătoare s-a petrecut şi la Poiana, Dan Marian Neculăică fiind arestat pentru că şi-a violat fiica vitregă. Iar ororile au continuat, existând cazuri în care şi bunicul a primit calitatea de suspect/inculpat, unchiul sau chiar tatăl.

Şi, să nu uităm cazul de la Valu lui Traian, când o mamă a cinci copii a fost de acord ca fiica ei de 15 ani să întreţină relaţii sexuale cu un bărbat, rămânând însărcinată. Motivele mamelor care aleg să păstreze tăcerea în astfel de situaţii sunt câteva: le este frică de soţi/ concubini, se tem că aceştia ajung după gratii şi nu mai au bani pentru a supravieţui, le este ruşine de gura lumii sau, pur şi simplu, îşi iubesc mai mult bărbaţii decât copiii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367