rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A rămas fără un sân...din greşeală!

Cazul femeii mutilate de doi medici constănţeni. Unul dintre ei a scăpat de acuzaţiile de malpraxis

Dana Pleș

Vă mai aduceți aminte de femeia din Lazu care a fost mutilată, pe viață, în baza unui diagnostic pus după ureche? Ei bine, de 10 ani de zile Maria Tușa se luptă prin instanțe cu cei care au nenorocit-o, în speranța că medicii în cauză vor plăti pentru nenorocirea care i-au făcut-o! De 10 ani umblă pe holurile Judecătoriei și Tribunalului, alături de reprezentanții Comisiei de Malpraxis Constanța, în calitate de intervenient, după ce cadrele medicale, Dana Pleș și Octavian Unc, au încercat să scape de decizia de malpraxis. În paralel, de cinci ani de zile așteaptă o soluție în dosarul de daune deschis pe numele medicilor Dumitru Octavian Unc și Iuliana Dana Pleș.

A rămas fără un sân... din greşeală, dar până acum vinovaţii nu au mişcat nici un deget pentru acoperirea prejudiciului! Maria Tuşa, din localitatea constănţeană Lazu, este femeia care de 10 ani trăieşte o viaţă de coşmar şi aşteaptă cu sufletul la gură ca instanţele de judecată din România să-i facă dreptate. Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" (I.N.M.L.) a stabilit prin 12 pagini A4, în urma unei expertize solicitată în 28.06.2010 de către Poliţia Municipiului Constanţa, că diagnosticul de "neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B" a fost stabilit incorect.

Tot din raport reiese şi faptul că intervenţia chirurgicală nu era necesară! "Din analiza întregii documentaţii medicale aflate la dispoziţie, incomplete şi pe alocuri ilizibile, putem considera că diagnosticul de 'neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B', stabilit de dr. Iuliana Dana Pleş, medic primar oncologie-chimioterapie, a fost eronat (...).

Intervenţia chirurgicală practicată de doctor Dumitru Octavian Unc a fost corectă din punct de vedere tehnic, dar nu a fost corect în raport cu diagnosticul stabilit şi anume de 'neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B', diagnostic stabilit, e drept, de dr. Iuliana Dana Pleş, dar care trebuia analizat şi confirmat şi de către dr. Dumitru Octavian Unc", se arată în pagina 10 a raportului I.N.M.L. Cu alte cuvinte, medicul Pleş şi-a asumat un diagnostic greşit. În baza respectivului diagnostic, chirurgul Unc a operat pacienta pe 03.04.2008, după ce femeia a fost nevoită să suporte, fără a fi necesar, şi tratamentul de chimioterapie.

Cum a începutul totul?

În luna ianuarie 2008, la vârsta de 42 de ani, întrucât simțea la palpare un nodul, sau un chist, la nivelul sânului stâng, a decis să fie investigată medical de un specialist. In acest sens s-a adresat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, doctorului Dana Iuliana Pleș, cel mai competent (?) specialist din întreg județul, având în vedere faptul că era Șefa Secției de Oncologie.

Aceasta a preluat-o pacientă, în urma unui control de rutină efectuat la clinica dânsei particulară și i-a spus în mod clar că are cancer, dar pentru a putea stabili cu exactitate stadiul bolii i-a recomandat internarea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

În urma investigațiilor clinice, paraclinice și a analizelor histopatologice efectuate după examenul citologic din puncția de aspirație mamară, precum și a supravegherii sale în perioada 28.01.2008, în concordanță cu specializarea dânsei medicală, i-a confirmat diagnosticul neoplasm mamar stâng gradul III B, recomandându-i 2 cure de citostatice iar ulterior, internarea la chirurgie pentru intervenție chirurgicală de specialitate.

Simțindu-se rău, la data de 03.04.2008 a fost internată la Clinica de Chirurgie „Medical Analisys“ unde Octavian Unc i-a spus că situația sa este foarte gravă, și că este necesară extirparea completă a sânului stâng, întrucât din rezultatul analizelor prezentate reieșea în mod neîndoielnic că suferea de neoplasm mamar gradul III B. Pacientei i s-a extirpat tot sânul stâng, fascia și marginea mușchiului pectoral precum marginea externă a acestuia, glanda mamară integral și limfoganglionii sateliți inclusiv prelungirea axială.

Postoperator, situația plăgii locale s-a complicat prin apariția unui hematom masiv prepectoral care a necesitat reintervenție, evacuare, mesaj, drenaj si antibioterapie, ca urmare a unei arteriole nesuturate. Ulterior, au urmat alte investiții și analize de laborator la București, iar în 2010, Maria Tușa a aflat o veste șocantă. Răspunsul medicilor anatomo-patologi de la Institutul Oncologic București, emis la data de 04.03.2010: diagnosticul a fost greșit și afecțiunea de care suferea la acel moment era doar o mastoză fibro- sau sclerochistica, afecțiune benignă, ce nu necesita chimoterapie și rezecție mamară, cel mult o sectorectomie mamară cu examen histopatologic extemporaneu ca și primă alegere intervențională.

Ulterior actele medicale au mai fost văzute de alți doi medici care i-au confirmat această eroare prin exces, în urma analizării repetate a tuturor actelor medicale realizate anterior intervenției și se poate constata de către orice medic, fără să fie necesară specializarea în oncologie, că nimic nu indica prezența unei tumori maligne la nivelul sânului stâng.

Atunci a înțeles că cei doi medici au realizat că au făcut o greșeală scoțându-i tot sânul, că de fapt nu avea o tumoră malignă ci doar o tumoră benignă/mastopatie, ce putea fi tratată și supravegheată într-adevăr. Asupra diagnosticului s-au pronunțat 3 echipe de medici anatomo-patologi, care au stabilit neîndoielnic că diagnosticul a fost stabilit greșit, că analizele efectuate anterior intervenției chirurgicale sunt corecte, și că toate sunt în concordanță cu analizele anatomopatologice ulterioare.

În acest context, femeia s-a îndreptat Comisia de monitorizare și competența profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. Decizia din noiembrie 2010 a comisiei a fost în favoarea pacientei, în sensul că cei doi medici se făceau vinovați de acuzațiile de malpraxis.

”Deși a fost de acord să suporte contravaloarea oricăror analize medicale necesare, deși a solicitat insistent să i se efectueze toate analizele posibile și necesare în vederea stabilirii diagnosticului cu exactitate, oncologul s-a limitat la un set de analize lapidare și insuficient de concludente, și interpretate eronat, fapt pentrucare nu i-a recomandat să faca o analiză al cărei rezultat este extrem de precis numită punctie bioptica, pe care ar fi făcut-o cu orice preț, indiferent unde se realiza aceasta”, spun reprezentanții Comisiei de malpraxis.

”I s-a recomandat în mod brutal extirparea sânului stâng, ca și singură alternativă pentru amânarea momentului morții sale, deși toate analizele medicale efectuate aveau valorile situate în limite normale, nimic nu indica vreo afecțiune de natură malign. După primele două cure de citostatice, realizate la data de 10-11.03.2008 nu a mai simțit nimic la palparea sânului stâng, fapt pentru care a pus la îndoială decizia de extirpare a acestuia, solicitând să se efectueze analize medicale cât mai complexe.

Doctorul Pleș i-a replicat în mod tranșant că „diagnosticul este cu certitudine neoplasm mamar stâng gradul III B și că poate fi o formă foarte agresivă de cancer, că este posibil să fi reacționat pozitiv la citostatice și că este mai bine să-și scoată sânul în totalitate pentru a nu ajunge în scurt timp în faza de metastaze care îi vor provoca decesul.

Tot doctorul Pleș i-a indicat să-si caute un medic chirurg, care aprecieză ea că este mai bine pregătit, pentru că dânsa nu este medic chirurg, și a insistat în mod expres că se impune „extirparea totală a sânului, și poate doar așa va avea șanse în funcție și de starea generală a organismului sau, să supraviețuiască încă câțiva ani", au mai spus reprezentanții Comisiei de Malpraxis în instanță, potrivit rolli.

Procurorii au clasat dosarul!

Totodată, pacienta s-a adresat organelor de urmărire penală cu plângere împotriva celor doi medici, reclamând săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sens în care a fost constituit dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Prin Ordonanța procurorului din data de 07.07.2014 , în dosarul penal a fost dispusă soluția clasării față de cei doi medici, reținându-se împlinirea termenului de prescripție a răspunderii penale în ceea ce-i privește pe ambii învinuiți. Împotriva acelei ordonanțe a formulat plângere, însă, în 2015, Judecătoriei i-a respinsă plângerea, fiind astfel menținută, definitiv, soluția procurorului de caz.

Între timp, cei doi medici au contestat decizia Comisiei de Malpraxis. Dacă Octavian Unc a reușit să obșină anularea acesteuia, în ceea ce-l privește, în instanță, definitiv, doctorița Iuliana Pleș încă se judecă cu privire la acest aspect. Inițial, Judecătoria i-a respins plângerea, menținând decizia, însă Tribunalul judecă, la acest moment, recursul acesteia. În paralel, tot la Judecătoria Constanța, din 2013, se judecă și dosarul de daune solicitate de Maria Tușa. Până la acest moment, nu a fost dată nici o decizie în acest sens.

Mirela Sorina PASCAL

sâmbătă, 20 octombrie 20187242
Comentarii

11Avocattul(21 oct 21:04)
Ce sot? A avut vreo 3-4. Nu a rezistat niciunul. Si poate ai vrut sa spui amanta
24Pt comentatorul de la 19:59(21 oct 13:03)
Tu esti sotul sau amantul doftoroaiei? Mie mi-a nenorocit mama, si asta pe bani multi!
43Un inger(21 oct 10:28)
Dna Ples nu a cerut niciodata bani iar de cate ori sm vrut sa ii dau m-a refuzat si cy toate acestea s-a ocupat de mine in mod exemplar! Datorita ei azi traiesc!
04mircea(21 oct 10:06)
SCJU Spitalul Mortii: badarau de la ATI, dr paris stamule, varza toti
23COLECTIVUL AMBULANTA(21 oct 02:44)
BADESCULE A VENIT VREMEA SA PLATESTI PENTRU CA AI OMORIT FATA DIN NAVODARI. CA MEDIC SI CA MENAJER ESTI PROST RAU DAR DREPTATE SE VA FACE SI PENTRU FATA DE 32 DE ANI CARE AI UCISO IN IULIE AI VRUT SA ASCUNZI PROBELE DAR NU TIA MERS.
145Pt toti mancatorii de rahat(20 oct 19:59)
Dana Ples este doctorul care a salvat multe persoane bolnave. Daca voi ati avut ghinion pt ca erau in stadiu avansat asta e fix problema voastra. Nu mai aruncati cu noroi intr-un om care e un adevarat profesionist
211Medicide2bani(20 oct 19:05)
Salarii foarte mari, comisioane grase la privat, 100% lacomie si incompetenta, 0% profesionalism si materie cenusie. Astia merita plangeri penale pe banda, confiscarea averii pentru plata daunelor si revocarea dreptului de a practica medicina. La noi, asigurarea de malpraxis nu se impune medicilor si foarte rau se face. Platim noi toti pentru greselile lor.
220SCJU(20 oct 17:33)
CEL MAI BUN MEDIC DE LA CONSTANTA ESTE TRENUL DE BUCURESTI! AU NENOROCIT O FEMEIE SI NU PLATESC DAUNELE!!!CE CARACTERE!!! CE SCIRBE ORDINARE!
312Vraciul(20 oct 12:01)
Faptul ca replica trateaza subiectul unidirectional, nu este ok. Trebuia sa ceara si punctul ei de vedere. Despre Ples insa, nu cred ca exista cineva care sa aiba cuvinte de lauda la adresa ei. Multa rautate,egoism si minciuna.
317Mugur(20 oct 11:19)
Madam Ples ...nu stiam ca mai exista pe aici o asemenea mizerie umana !! O scarba fara suflet care se ocupa de oameni in faze terminale. Trateaza probleme grave cu superficialitate si asteapta spaga ca si cum ar fi ceva normal !!! Pacat !!
15pachioti(20 oct 09:40)
este tata care a trs cucu de ia cu proteza
25Lex !(20 oct 08:20)
De javrele politice si alte javre nu scapam decat cu aceleasi masuri! Pana atunci boala lunga ...
419Mamelita(20 oct 06:07)
Fugiti de dr Ples, e o mare spagara si o slaba profesionista !
412MODJES PUSCARIASU(20 oct 00:58)
SI PE BADESCU LAURENTIU MENEJER LA AMBULANTA CIND IL SALTATI. A OMORIT O FATA DIN NAVODARI IN IULIE. EL SI CU NEVASTASA MONSTRUL DE LA NAVODARI SE LAUDA CA E PSDIST SI NU PATESTE NIMIC. EXISTA PLINGERE LA PARCHET PE NUMELE LUI BADESCU LAURENTIU ZIS SI MEDICUL MOARTE. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA NENOROCITULE. AI OMORIT FATA AIA SI FURI BANI AMBULANTEI SCHIZOFRENICULE
mai mult...Replica
22 ian 00:00ReplicaUn afacerist cunoscut în mediul monden al Constanţei, încă un contract cu o primărie din judeţ

Firma unui cunoscut afacerist din Constanţa, activ mai degrabă în mediul monden al Tomisului, dar şi cu lucrări...225

22 ian 00:00ReplicaCosmin Ghiţă, Nuclearelectrica: ‘Dacă vrem proiecte nucleare, avem nevoie să ne creştem specialiştii’216
22 ian 22:36ReplicaVânătorii ÎNCALCĂ restricţiile impuse de pesta porcină! Ce s-a întâmplat pe fondul de vânătoare Dumbrăveni219
22 ian 00:00ReplicaBĂTAIE în STRADĂ la Constanţa! Poliţiştii au găsit SÂNGE şi DINŢI pe asfalt; agresorul s-a tăiat singur...

Un bărbat a fost bătut în plină stradă, în vara anului 2018, de către un individ cunoscut cu antecedente penale....562

22 ian 00:00ReplicaMINTE DIABOLICĂ! De când a aflat că e BOLNAV, vrea să îşi OMOARE SOŢIA!182
22 ian 00:00ReplicaBărbat cunoscut cu antecedente penale, PRINS BEAT MORT la volan şi FĂRĂ PERMIS!226
22 ian 00:00ReplicaFostul preşedinte al ALDE Constanţa, Daniel Learciu, din nou în instanţă cu partidul!

După ce a renunțat, recent, la procesul intentat partidului, respectiv ALDE, prin care cerea solicita suspendarea...129

22 ian 00:00ReplicaTaxa care a EXPLODAT la Constanţa, de la 100 de lei la 8.000, nu a fost suspendată de instanţă!315
22 ian 00:00ReplicaSponoche, singurul care şi-a depus candidatura la concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Cernavodă242
22 ian 00:00ReplicaSe organizează LICITAŢIE PUBLICĂ cu strigare pentru vânzarea unui teren din centrul oraşului!

Primăria Constanța organizează o licitație publică cu strigare pentru vânzarea unui teren de 79 mp, situat pe...274

22 ian 00:39ReplicaDoina Păuleanu şi Aurelia Lăpuşan vor primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului278
eveniment22 ian 00:34ReplicaKILOGRAME DE AUR, furate din incinta Carrefour. Hoţii au acţionat cu 15 minute înainte de închiderea centrului comercial!9736
Vremea
-1°-1° - -1° luni, 21 ianuarie 2019
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 5.71 m/s din NNE
Presiune: 1033.52 milibari

Loto
6/49151721263546
5/401111319318
joker6101112333
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:00SportJuventus - Chievo 3-0. Ronaldo a ratat un penalty

Juventus este de neoprit în Italia. A învins-o pe Chievo cu 3-0 și este tot mai aproape de un nou titlu. Cristiano...69

22 ian 00:00SportSimona Halep a uimit pe toată lumea: ”Sunt aproape de 10, am curajul să spun asta”

Simona Halep (1 WTA) a pierdut meciul cu Serena Williams (16 WTA) din optimile de finală de la Australian Open, scor...102

22 ian 00:00SportSimona Halep, după meciul pierdut în faţa Serenei Williams: Am simţit că am fost lovită de un tren

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) şi-a început conferinţa de presă susţinută imediat după înfrângerea cu Serena...95

22 ian 00:00SportSimona Halep a confirmat că discută cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput

Românca Simona Halep, liderul mondial al tenisului feminin, învinsă luni de americanca Serena Williams în optimile...81

Local
22 ian 00:00LocalVreme de primăvară în zilele următoare. Nu lipsesc însă ploile!

Începând de miercuri, 23 ianuarie, în timp Oltenia și Moldova se vor confrunta cu viscol și zăpadă consistentă,...148

22 ian 00:00LocalEcaterina Andronescu, declaraţii importante despre centrul de excelenţă de la Universitatea Ovidius

Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat vineri, 18 ianuarie 2019, la Constanţa. Printre instituţiile...133

22 ian 00:00LocalProfesor al Colegiului Pedagogic, în luptă cu Inspectoratul Judeţean Şcolar pentru postul de director

Felicia Mădălina Belcin, profesor în cadrul Colegiului Național Constantin Brătescu Constanța, respeonsabil pe...188

22 ian 00:50LocalDurere fără margini: Fata UCISĂ de tată la Săcele a fost ÎNMORMÂNTATĂ! Video

Durere fără margini în localitatea Săcele din județul Constanța! Elena, copila ucisă de tată, a fost...1846

22 ian 00:47LocalSPIRITE ÎNCINSE! Un constănțean a SPART ASFALTUL și a SCOS plăcuța de pe un loc de parcare! VIDEO

Spirite încinse la malul mării! Un bărbat, în cursul zilei de 21 ianuarie, s-a enervat și a decis să-și aloce...2551

22 ian 00:42LocalAutovehicul PERCHEZIȚIONAT în Constanța! Doi bărbați au fost încătușați

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria...3760

22 ian 00:41LocalPERCHEZIȚII la MANGALIA, la persoane suspectate de contrabandă!

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de...3547

22 ian 01:14LocalNereguli depistate de poliţiştii locali în autobuzele RATC. A fost găsit și un minor dispărut!

Polițiștii locali au acționat zilnic în mijloacele de transport în comun ale RATC pentru prevenirea și combaterea...793

22 ian 00:51LocalConstanța. Mașinile abandonate, ridicate de pe domeniul public

Primăria Constanța anunță că, în perioada următoare, vor fi ridicate, inventariate și depozitate un număr de 21...446

22 ian 00:40Local'Chilaba' cu muzică la maxim în fața unui bloc din Constanța: au intervenit polițiștii locali! VIDEO

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la data de 20.01.2019, în jurul orei...4297

Politică
22 ian 00:00PoliticăEmil Constantinescu, invitat la evenimentul ‘România şi convergenţele viitorului’ de la Constanţa

Sfârșitul de săptămână 26 – 27 ianuarie a.c. prilejuiește organizarea, la Constanța, a unui eveniment...78

22 ian 00:00PoliticăÎntâlnire între PNL Tulcea şi liderii PNL Constanţa. Pun la cale un program cu teme de interes general pentru cele două judeţe

La sfârșitul lunii octombrie a avut loc o întâlnire importantă între reprezentanții PNL Constanța și Tulcea,...100

22 ian 01:16PoliticăAugustin Lazăr CRITICĂ ordonanța anunțată de Tudorel Toader: Jocul politic e de așa natură încât trebuie să adopte o anumită cale, care e mai mult politică

Augustin Lazăr, procurorul general al României, susține, referitor la ordonanta de urgență privind posibilitatea de...152

22 ian 01:16PoliticăPSD anunță 'SURPRIZE' pentru luna februarie. Codrin Ștefănescu: Nu am renunţat. Este o discuţie aplicată în interiorul partidului pe amnistie şi grațiere

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat luni, că ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului...223

22 ian 00:52PoliticăKovesi candidează pentru postul de șef al Parchetului European

Fosta şefă a DNA și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European, procedura de selecție fiind...339

22 ian 00:38PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă!

Consiliul Judeţean Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, pe data de 30.01.2019 ora 13,00 în Sala “Remus...833

22 ian 00:49PoliticăLudovic Orban: Depunem proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu

PNL depune luni, în Parlament, proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu, a anunţat preşedintele...128

22 ian 00:42PoliticăConsiliul Judeţean Constanţa are maşini noi

Consiliul Judeţean Constanţa are, începând de luni, 21 ianuarie, cinci autoturisme noi! Este vorba despre cinci...362

22 ian 01:14PoliticăCL Mangalia dezbate înființarea unor locuri de joacă

Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian, a convocat consilierii locali la prima ședință ordinară din acest an,...235

22 ian 01:15PoliticăViorica Dăncilă, scrisoare către președintele Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, în cursul dimineții, președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare de...292

Monden
22 ian 00:00MondenBianca Drăgușanu s-a împăcat cu Alex Bodi. Escapadă la Istanbul

Răsturnare de situație. După ce înainte de Crăciun și-au spus adio, Bianca Drăgușanu și Alex Bodi s-au...84

22 ian 00:00MondenInna a lansat o nouă piesă: „Sin Ti”. Cum apare artista în videoclip

Inna a lansat o nouă piesă de pe albumul "YO", aceasta purtând titlul "Sin Ti". Piesa a fost compusă de Inna și...68

22 ian 00:00MondenCând începe "Asia Express 2019" și care sunt noile reguli ale emisiunii

În octombrie 2018, prezentatoarea Gina Pistol, coprezentatorii Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, cei 18...78

22 ian 00:00MondenFerma 2019. Divele au ajuns în iad. Uite unde se chinuie pentru 50.000 de euro

Ferma nu mai e ce a fost pentru divele ajunse în sălbăticie, ci se transformă într-o cazarmă, iar click.ro vă...74

22 ian 00:00MondenUn concurent Chefi la cuțite și un finalist Masterchef au cucerit Parisul cu un restaurant românesc

Ovidiu Malișevschi, fost concurent Chefi la cuțite, și Bogdan Alexandrescu, finalist Masterchef, au dat lovitura la...73

22 ian 00:00MondenFemeia care a fost lovită de Prinţul Philip, acuze dure la adresa casei regale! Se simte ignorată şi respinsă

...68

22 ian 00:00MondenFilmele ''Roma'' şi ''The Favourite'', marile câştigătoare la gala premiilor decernate de London Film Critics' Circle

Filmul ''The Favourite'', o dramă regală cu accente comice regizată de Yorgos Lanthimos, a câştigat patru premii la...72

22 ian 00:00MondenGillian Anderson o va interpreta pe Margaret Thatcher în cel de-al patrulea sezon al serialului ''The Crown''

Actriţa Gillian Anderson o va interpreta pe Margaret Thatcher, fost prim-ministru al Marii Britanii, în cel de-al...78

22 ian 00:00MondenZmeura de Aur 2019 - ''Gotti'', un film cu John Travolta şi Donald Trump, printre nominalizaţi

Filmul "Gotti", un răsunător eşec de casă, cu John Travolta în rolul principal, şi preşedintele american Donald...74

21 ian 14:43MondenOzana Barabancea s-a operat din nou. Vedeta vrea să arate iar ca în liceu

Chiar și după ce a reușit să scape de toate kilogramele nedorite, Ozana nu renunță încă la ajutorul venit din...490

Mapamond
22 ian 00:00MapamondChristian Bale renunţă la modificările corporale severe: ''Moartea m-a privit în faţă''

Actorul galez Christian Bale, renumit pentru transformările sale fizice uluitoare în anumite roluri, pentru care a...85

22 ian 00:00MapamondAsasinarea primarului din Gdansk: Un responsabil al firmei de pază a fost arestat

Responsabilul serviciului de securitate în timpul festivităţii în cursul căreia primarul din Gdansk a fost...75

22 ian 00:00MapamondStatele Unite cer Rusiei să distrugă un nou sistem de rachete de croazieră care încalcă Tratatul INF

Statele Unite au cerut luni Rusiei să distrugă un nou sistem de rachete de croazieră care reprezintă o "încălcare...74

22 ian 00:00MapamondRusia lansează ''proceduri administrative'' împotriva Facebook şi Twitter

Roskomnadzor, Serviciul federal pentru controlul în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi...76

22 ian 00:00MapamondRepublica Moldova: Comisia Electorală Centrală a stabilit numărul exact de secţii de votareâ

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a decis înfiinţarea a 2.143 de secţii de votare pentru alegerile...81

22 ian 00:00MapamondBrexit: Premierul Theresa May urmează să prezinte în faţa deputaţilor un nou plan pentru ieşirea din UE

Premierul britanic, Theresa May, urmează să detalieze luni în faţa deputaţilor un nou plan pentru Brexit după...79

22 ian 00:00MapamondTurcia: Un procuror vrea închisoare pe viaţă pentru un angajat turc al consulatului american

Un procuror turc cere o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă împotriva unui angajat turc al consulatului american de la...80

22 ian 00:00MapamondOMS: Europa trebuie să garanteze un acces mai bun al migranţilor la servicii de sănătate

Europa trebuie să garanteze un acces mai bun al migranţilor la servicii de sănătate, a atras luni atenţia...74

22 ian 00:00MapamondGuvernul britanic lansează aplicaţia mobilă pentru cererile de reşedinţă după Brexit

Guvernul britanic lansează luni aplicaţia mobilă cu ajutorul căreia cetăţenii europeni stabiliţi în Regatul Unit...82

22 ian 00:00MapamondMali: Zece militari ONU ucişi, 25 răniţi în urma unui atac revendicat de islamişti

Jihadiştii din Mali au ucis duminică zece militari din forţele ONU din Mali şi au rănit alţi 25, transmite AFP....73

Sănătate
19 ian 04:07SănătatePintea: Suntem în pragul unei epidemii de gripă în acest moment

România este în pragul unei epidemii de gripă în prezent, a susţinut, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina...511

18 ian 03:57SănătateINSP: Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat

Numărul total de viroze respiratorii acute în săptămâna precedentă a fost de 90.963, cu 21,3% mai mare faţă de...387

17 ian 00:27SănătateMai mulți pediatri în Spitalul Județean Tulcea!

Vești îmbucurătoare pentru părinții din județul Tulcea: conducerea Spitalului Județean a anunțat că se...556

16 ian 00:48SănătateMinisterul Sănătăţii a organizat o dezbatere publică privind funcţionarea farmaciilor

Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară la nivel de ţară...530

14 ian 01:36SănătateSorina Pintea a semnat ordinul: Începe cel mai mare CONTROL din ultimii ani, în spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind...720

14 ian 01:36SănătateINSP: 7 persoane decedate din cauza gripei

Un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Prahova şi un copil de 10 luni din Ilfov au murit, duminică, din...415

12 ian 23:01SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie cumpără un sistem de imagistică de la un politician declarat incompatibil

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a cumpărat un sistem de imagistică de la firma unui polician din București...1547

11 ian 02:13SănătateA crescut numărul de infecţii respiratorii acute cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991 în...523

10 ian 00:00SănătateÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari

Direcția de Asistență Socială Năvodari acordă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din...678

10 ian 00:00SănătateProiecte de 12 milioane de euro pentru Spitalul Județean Tulcea. Licitația începe în februarie!

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea speră ca anul 2019 să înceapă lucrările de reabilitare, modernizare...582