rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A rămas fără un sân...din greşeală!

Cazul femeii mutilate de doi medici constănţeni. Unul dintre ei a scăpat de acuzaţiile de malpraxis

Dana Pleș

Vă mai aduceți aminte de femeia din Lazu care a fost mutilată, pe viață, în baza unui diagnostic pus după ureche? Ei bine, de 10 ani de zile Maria Tușa se luptă prin instanțe cu cei care au nenorocit-o, în speranța că medicii în cauză vor plăti pentru nenorocirea care i-au făcut-o! De 10 ani umblă pe holurile Judecătoriei și Tribunalului, alături de reprezentanții Comisiei de Malpraxis Constanța, în calitate de intervenient, după ce cadrele medicale, Dana Pleș și Octavian Unc, au încercat să scape de decizia de malpraxis. În paralel, de cinci ani de zile așteaptă o soluție în dosarul de daune deschis pe numele medicilor Dumitru Octavian Unc și Iuliana Dana Pleș.

A rămas fără un sân... din greşeală, dar până acum vinovaţii nu au mişcat nici un deget pentru acoperirea prejudiciului! Maria Tuşa, din localitatea constănţeană Lazu, este femeia care de 10 ani trăieşte o viaţă de coşmar şi aşteaptă cu sufletul la gură ca instanţele de judecată din România să-i facă dreptate. Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" (I.N.M.L.) a stabilit prin 12 pagini A4, în urma unei expertize solicitată în 28.06.2010 de către Poliţia Municipiului Constanţa, că diagnosticul de "neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B" a fost stabilit incorect.

Tot din raport reiese şi faptul că intervenţia chirurgicală nu era necesară! "Din analiza întregii documentaţii medicale aflate la dispoziţie, incomplete şi pe alocuri ilizibile, putem considera că diagnosticul de 'neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B', stabilit de dr. Iuliana Dana Pleş, medic primar oncologie-chimioterapie, a fost eronat (...).

Intervenţia chirurgicală practicată de doctor Dumitru Octavian Unc a fost corectă din punct de vedere tehnic, dar nu a fost corect în raport cu diagnosticul stabilit şi anume de 'neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B', diagnostic stabilit, e drept, de dr. Iuliana Dana Pleş, dar care trebuia analizat şi confirmat şi de către dr. Dumitru Octavian Unc", se arată în pagina 10 a raportului I.N.M.L. Cu alte cuvinte, medicul Pleş şi-a asumat un diagnostic greşit. În baza respectivului diagnostic, chirurgul Unc a operat pacienta pe 03.04.2008, după ce femeia a fost nevoită să suporte, fără a fi necesar, şi tratamentul de chimioterapie.

Cum a începutul totul?

În luna ianuarie 2008, la vârsta de 42 de ani, întrucât simțea la palpare un nodul, sau un chist, la nivelul sânului stâng, a decis să fie investigată medical de un specialist. In acest sens s-a adresat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, doctorului Dana Iuliana Pleș, cel mai competent (?) specialist din întreg județul, având în vedere faptul că era Șefa Secției de Oncologie.

Aceasta a preluat-o pacientă, în urma unui control de rutină efectuat la clinica dânsei particulară și i-a spus în mod clar că are cancer, dar pentru a putea stabili cu exactitate stadiul bolii i-a recomandat internarea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

În urma investigațiilor clinice, paraclinice și a analizelor histopatologice efectuate după examenul citologic din puncția de aspirație mamară, precum și a supravegherii sale în perioada 28.01.2008, în concordanță cu specializarea dânsei medicală, i-a confirmat diagnosticul neoplasm mamar stâng gradul III B, recomandându-i 2 cure de citostatice iar ulterior, internarea la chirurgie pentru intervenție chirurgicală de specialitate.

Simțindu-se rău, la data de 03.04.2008 a fost internată la Clinica de Chirurgie „Medical Analisys“ unde Octavian Unc i-a spus că situația sa este foarte gravă, și că este necesară extirparea completă a sânului stâng, întrucât din rezultatul analizelor prezentate reieșea în mod neîndoielnic că suferea de neoplasm mamar gradul III B. Pacientei i s-a extirpat tot sânul stâng, fascia și marginea mușchiului pectoral precum marginea externă a acestuia, glanda mamară integral și limfoganglionii sateliți inclusiv prelungirea axială.

Postoperator, situația plăgii locale s-a complicat prin apariția unui hematom masiv prepectoral care a necesitat reintervenție, evacuare, mesaj, drenaj si antibioterapie, ca urmare a unei arteriole nesuturate. Ulterior, au urmat alte investiții și analize de laborator la București, iar în 2010, Maria Tușa a aflat o veste șocantă. Răspunsul medicilor anatomo-patologi de la Institutul Oncologic București, emis la data de 04.03.2010: diagnosticul a fost greșit și afecțiunea de care suferea la acel moment era doar o mastoză fibro- sau sclerochistica, afecțiune benignă, ce nu necesita chimoterapie și rezecție mamară, cel mult o sectorectomie mamară cu examen histopatologic extemporaneu ca și primă alegere intervențională.

Ulterior actele medicale au mai fost văzute de alți doi medici care i-au confirmat această eroare prin exces, în urma analizării repetate a tuturor actelor medicale realizate anterior intervenției și se poate constata de către orice medic, fără să fie necesară specializarea în oncologie, că nimic nu indica prezența unei tumori maligne la nivelul sânului stâng.

Atunci a înțeles că cei doi medici au realizat că au făcut o greșeală scoțându-i tot sânul, că de fapt nu avea o tumoră malignă ci doar o tumoră benignă/mastopatie, ce putea fi tratată și supravegheată într-adevăr. Asupra diagnosticului s-au pronunțat 3 echipe de medici anatomo-patologi, care au stabilit neîndoielnic că diagnosticul a fost stabilit greșit, că analizele efectuate anterior intervenției chirurgicale sunt corecte, și că toate sunt în concordanță cu analizele anatomopatologice ulterioare.

În acest context, femeia s-a îndreptat Comisia de monitorizare și competența profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. Decizia din noiembrie 2010 a comisiei a fost în favoarea pacientei, în sensul că cei doi medici se făceau vinovați de acuzațiile de malpraxis.

”Deși a fost de acord să suporte contravaloarea oricăror analize medicale necesare, deși a solicitat insistent să i se efectueze toate analizele posibile și necesare în vederea stabilirii diagnosticului cu exactitate, oncologul s-a limitat la un set de analize lapidare și insuficient de concludente, și interpretate eronat, fapt pentrucare nu i-a recomandat să faca o analiză al cărei rezultat este extrem de precis numită punctie bioptica, pe care ar fi făcut-o cu orice preț, indiferent unde se realiza aceasta”, spun reprezentanții Comisiei de malpraxis.

”I s-a recomandat în mod brutal extirparea sânului stâng, ca și singură alternativă pentru amânarea momentului morții sale, deși toate analizele medicale efectuate aveau valorile situate în limite normale, nimic nu indica vreo afecțiune de natură malign. După primele două cure de citostatice, realizate la data de 10-11.03.2008 nu a mai simțit nimic la palparea sânului stâng, fapt pentru care a pus la îndoială decizia de extirpare a acestuia, solicitând să se efectueze analize medicale cât mai complexe.

Doctorul Pleș i-a replicat în mod tranșant că „diagnosticul este cu certitudine neoplasm mamar stâng gradul III B și că poate fi o formă foarte agresivă de cancer, că este posibil să fi reacționat pozitiv la citostatice și că este mai bine să-și scoată sânul în totalitate pentru a nu ajunge în scurt timp în faza de metastaze care îi vor provoca decesul.

Tot doctorul Pleș i-a indicat să-si caute un medic chirurg, care aprecieză ea că este mai bine pregătit, pentru că dânsa nu este medic chirurg, și a insistat în mod expres că se impune „extirparea totală a sânului, și poate doar așa va avea șanse în funcție și de starea generală a organismului sau, să supraviețuiască încă câțiva ani", au mai spus reprezentanții Comisiei de Malpraxis în instanță, potrivit rolli.

Procurorii au clasat dosarul!

Totodată, pacienta s-a adresat organelor de urmărire penală cu plângere împotriva celor doi medici, reclamând săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sens în care a fost constituit dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Prin Ordonanța procurorului din data de 07.07.2014 , în dosarul penal a fost dispusă soluția clasării față de cei doi medici, reținându-se împlinirea termenului de prescripție a răspunderii penale în ceea ce-i privește pe ambii învinuiți. Împotriva acelei ordonanțe a formulat plângere, însă, în 2015, Judecătoriei i-a respinsă plângerea, fiind astfel menținută, definitiv, soluția procurorului de caz.

Între timp, cei doi medici au contestat decizia Comisiei de Malpraxis. Dacă Octavian Unc a reușit să obșină anularea acesteuia, în ceea ce-l privește, în instanță, definitiv, doctorița Iuliana Pleș încă se judecă cu privire la acest aspect. Inițial, Judecătoria i-a respins plângerea, menținând decizia, însă Tribunalul judecă, la acest moment, recursul acesteia. În paralel, tot la Judecătoria Constanța, din 2013, se judecă și dosarul de daune solicitate de Maria Tușa. Până la acest moment, nu a fost dată nici o decizie în acest sens.

Mirela Sorina PASCAL

sâmbătă, 20 octombrie 20187572
Comentarii

00JENICA(9 feb 14:58)
Dosarul a fost stramutat la Tribunalul Brasov de catre ICCJ.
21Avocattul(21 oct 21:04)
Ce sot? A avut vreo 3-4. Nu a rezistat niciunul. Si poate ai vrut sa spui amanta
24Pt comentatorul de la 19:59(21 oct 13:03)
Tu esti sotul sau amantul doftoroaiei? Mie mi-a nenorocit mama, si asta pe bani multi!
53Un inger(21 oct 10:28)
Dna Ples nu a cerut niciodata bani iar de cate ori sm vrut sa ii dau m-a refuzat si cy toate acestea s-a ocupat de mine in mod exemplar! Datorita ei azi traiesc!
04mircea(21 oct 10:06)
SCJU Spitalul Mortii: badarau de la ATI, dr paris stamule, varza toti
23COLECTIVUL AMBULANTA(21 oct 02:44)
BADESCULE A VENIT VREMEA SA PLATESTI PENTRU CA AI OMORIT FATA DIN NAVODARI. CA MEDIC SI CA MENAJER ESTI PROST RAU DAR DREPTATE SE VA FACE SI PENTRU FATA DE 32 DE ANI CARE AI UCISO IN IULIE AI VRUT SA ASCUNZI PROBELE DAR NU TIA MERS.
145Pt toti mancatorii de rahat(20 oct 19:59)
Dana Ples este doctorul care a salvat multe persoane bolnave. Daca voi ati avut ghinion pt ca erau in stadiu avansat asta e fix problema voastra. Nu mai aruncati cu noroi intr-un om care e un adevarat profesionist
211Medicide2bani(20 oct 19:05)
Salarii foarte mari, comisioane grase la privat, 100% lacomie si incompetenta, 0% profesionalism si materie cenusie. Astia merita plangeri penale pe banda, confiscarea averii pentru plata daunelor si revocarea dreptului de a practica medicina. La noi, asigurarea de malpraxis nu se impune medicilor si foarte rau se face. Platim noi toti pentru greselile lor.
220SCJU(20 oct 17:33)
CEL MAI BUN MEDIC DE LA CONSTANTA ESTE TRENUL DE BUCURESTI! AU NENOROCIT O FEMEIE SI NU PLATESC DAUNELE!!!CE CARACTERE!!! CE SCIRBE ORDINARE!
313Vraciul(20 oct 12:01)
Faptul ca replica trateaza subiectul unidirectional, nu este ok. Trebuia sa ceara si punctul ei de vedere. Despre Ples insa, nu cred ca exista cineva care sa aiba cuvinte de lauda la adresa ei. Multa rautate,egoism si minciuna.
317Mugur(20 oct 11:19)
Madam Ples ...nu stiam ca mai exista pe aici o asemenea mizerie umana !! O scarba fara suflet care se ocupa de oameni in faze terminale. Trateaza probleme grave cu superficialitate si asteapta spaga ca si cum ar fi ceva normal !!! Pacat !!
25Lex !(20 oct 08:20)
De javrele politice si alte javre nu scapam decat cu aceleasi masuri! Pana atunci boala lunga ...
420Mamelita(20 oct 06:07)
Fugiti de dr Ples, e o mare spagara si o slaba profesionista !
412MODJES PUSCARIASU(20 oct 00:58)
SI PE BADESCU LAURENTIU MENEJER LA AMBULANTA CIND IL SALTATI. A OMORIT O FATA DIN NAVODARI IN IULIE. EL SI CU NEVASTASA MONSTRUL DE LA NAVODARI SE LAUDA CA E PSDIST SI NU PATESTE NIMIC. EXISTA PLINGERE LA PARCHET PE NUMELE LUI BADESCU LAURENTIU ZIS SI MEDICUL MOARTE. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA NENOROCITULE. AI OMORIT FATA AIA SI FURI BANI AMBULANTEI SCHIZOFRENICULE
mai mult...Replica
26 iun 15:17ReplicaÎn timp ce ministrul Apelor zice că totul e în regulă pe litoral, baldachinele “plutesc” pe apă

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, a venit la Constanţa, pe 21 iunie a.c., pentru a se întâlni cu şefii...1027

26 iun 13:54ReplicaLISTA COMPLETĂ A CANDIDAŢILOR PENTRU ŞEFIA PSD! STROE NU SE RETRAGE1320
26 iun 14:54ReplicaAccident rutier între Hanul Piraților și Năvodari758
26 iun 00:00ReplicaTânărul din Cernavodă, care a UCIS o femeie în urma unui accident rutier, CONDAMNAT DEFINITIV!

Tânărul care a provocat un teribil accident rutier, în urma căruia o femeie a murit, a fost condamnat definitiv. Mai...1775

26 iun 12:58ReplicaMOTOCICLIST URMĂRIT pe străzile din Constanța de polițiști! Trecuse pe roșu!943
26 iun 00:00ReplicaPatru sfaturi de nuntă prin care vei arăta extraordinar745
26 iun 11:41ReplicaÎn COMĂ: un tânăr a CĂZUT de la etaj, în timp ce ştergea geamuile

Medicii constănţeni au fost solicitaţi să intervină miercuri, 26 iunie, pe strada I.L.Caragiale, după ce o...1968

26 iun 14:18ReplicaREVIZIE ANUALĂ: SE OPREȘTE APA CALDĂ ÎN CONSTANȚA!961
26 iun 00:00ReplicaRĂZBUNAREA lui Van Damme din Năvodari, care se făcuse dealer de DROGURI: a VRUT să-și TAIE IUBITA cu SABIA!3777
26 iun 00:00ReplicaExproprieri pentru Sala Polivalentă. Făgădău: 'Dacă prezumtivul proprietar nu încetează cu hărțuirile, îi facem PLÂNGERE PENALĂ!'

Proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor, proprietate privată, situate pe...2296

26 iun 00:00ReplicaUn recuperator cere falimentul unui producător de roşii, fost fotbalist la Farul Constanţa2207
26 iun 00:00ReplicaCruşoveanu respinge eticheta ‘PNL, blat cu PSD’ şi susţine că erorile trecutului nu pot fi reproşate noii generaţii de politicieni1080
Vremea
29.4°20.8° - 29.4° miercuri, 26 iunie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 49%
Vânt: 6.72 m/s din ENE
Presiune: 1021.51 milibari

Loto
6/49158113645
5/4041526323919
joker2311122119
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 iun 03:21SportCătălin Gheorghe, campion european la bowling!

Federaţia Română de Bowling anunţă o nouă reuşită a constănţeanului Cătălin Gheorghe! Acesta este campion...357

26 iun 00:00SportSimona Halep a demolat-o pe Su-Wei Hsieh la Eastbourne, în doar 55 de minute

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale turneului de la Eastbourne,...410

26 iun 00:00SportCe au făcut tricolorii după egalul cu Franța: „Un pahar de vin și somn”

Naționala României U21 a efectuat ieri ultimul antrenament la Meldola, urmând ca după amiază echipa să se mute la...322

26 iun 00:00SportLe-am dat peste nas tuturor! Remember: reacția zeflemitoare a selecționerilor Angliei U21 și Franței U21 după tragerea la sorți

Naționala U21 a spulberat orice calcul al hârtiei și s-a calificat în semifinalele EURO 2019 după ce a terminat pe...766

Local
26 iun 00:00LocalEXERCIȚIU de MOBILIZARE la Constanța: se evaluează posibilitățile instituțiilor în caz de război!

În baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 096/2028, în judeţul Constanța se desfăşoară un...381

26 iun 01:43LocalBĂRBAT MORT ÎN ZONA PLAJEI 3 PAPUCI

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină, marți, 25 iunie, pe plaja 3 Papuci, acolo unde o persoană a fost...1930

26 iun 02:35LocalZiua Navigatorilor, celebrată la Constanța de Sindicatul Liber al Navigatorilor

În 2010, la conferința de la Manila, Organizația Maritimă Internațională (IMO) a instituit Ziua Navigatorilor, iar...430

26 iun 02:35LocalRAZII în traficul din Constanța: mai mulți șoferi depistați sub influența alcoolului

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 24 iunie a.c., în jurul orei 15.50, au depistat un...1156

26 iun 02:35LocalBărbat din Medgidia, condamnat pentru proxenetism!

Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Medgidia, la data de 24 iunie a.c.,...1993

26 iun 02:27LocalEVALUAREA NAȚIONALĂ 2019: 24 de elevi din Constanța au obținut nota 10!

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat situația mediilor obținute de absolvenții clasei a VIII-a la...1429

26 iun 00:14LocalO femeie s-a ÎNECAT în lacul Techirghiol!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 25 iunie, la Eforie Nord, acolo unde o...2673

26 iun 02:28LocalDonează la ”Blood Network” și mergi la Neversea!

”Blood Network” ajunge la Constanța, sâmbătă, 29 iunie și duminică, 30 iunie, în Piața Ovidiu. Cei care...395

26 iun 02:28LocalMinore cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, obligate la producerea de materiale pornografice

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Pitești, în dimineața de marți, 25...806

26 iun 02:32LocalContainer sosit din China, verificat de polițiștii constănțeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un...757

Politică
26 iun 00:00PoliticăConsilierii municipali s-au întrunit în şedinţă. Ce proiecte au votat!

Consilierii locali s-au întrunit, marți, 25 iunie a.c., în ședință ordinară a Consiliului Local Constanța....279

26 iun 00:00PoliticăMarius Dunca, susţinut de organizaţia judeţeană pentru funcţia de secretar judeţean al PSD

Social-democraţii braşoveni îl susţin pe liderul organizaţiei judeţene, senatorul Marius Dunca, pentru funcţia de...204

26 iun 00:00PoliticăÎnfrângere pentru Rareș Bogdan. Violeta Alexandru, noul președinte al PNL București

Rareș Bogdan a pierdut lupta pentru șefia PNL București în fața consilierei lui Ludovic Orban, Violeta Alexandru....312

26 iun 02:37PoliticăAnunţ de la Guvern: Viorel Ştefan îşi încheie mandatul de vicepremier

Vicepremierul Viorel Ștefan își va încheia mandatul în cadrul Guvernului României, având în vedere că va deveni...306

26 iun 02:36PoliticăOUG pentru modificarea Codului administrativ a fost adoptat: ce obligaţie are preşedintele Iohannis

Guvernul a adoptat, marți, OUG pentru modificarea Codului administrativ. Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a...476

26 iun 02:46PoliticăCe spune primarul Constanţei despre problema invaziei de țânțari

Consiliul Local Municipal Constanța s-a întrunit marți, 25 iunie a.c., în ședință ordinară, cu mai multe...1356

26 iun 02:26PoliticăConsilierii PNL au iniţiat un proiect de hotărâre pentru DEMITEREA viceprimarului Babu

După ce, în cursul zilei de marţi, 25 iunie, consilierii municipali PNL au transmis un comunicat de presă prin...1295

26 iun 02:27PoliticăLICITAȚII publice la Tuzla, pentru închirierea de terenuri și spații comerciale

Administrația publică a comunei Tuzla a anunțat organizarea unui licitații publice, în vederea atribuirii spre...641

26 iun 02:41PoliticăRadu Tudor, atac EXPLOZIV la șefa TVR: acuză 'combinații sulfuroase' din PSD. Este vulgară și dubioasă

Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, susține că actuala șefă a TVR, Doina Gradea, este ”vulgară, incompetentă și...443

26 iun 02:42PoliticăRaportul Comisiei de la Veneția - Raluca Turcan prezintă poziția PNL

Partidul Naţional Liberal are două proiecte legislative care răspund remarcilor din raportul Comisiei de la Veneţia...322

Monden
26 iun 00:00MondenOtilia Bilionera s-a căsătorit în mare secret!

Celebra cântăreaţă Otilia Bilionera este îndrăgostită nebuneşte, motiv pentru care a acceptat propunerea...97

26 iun 00:00MondenApril Love Jordan a murit la doar 31 de ani, după o luptă grea cu cancerul

Regina frumuseții April Love Jordan a murit la vârsta de 31 de ani. Tânăra era originară din Filipine și s-a stins...164

26 iun 00:00MondenMaria Dragomiroiu a ieşit la pensie! Ce sumă primeşte artista lună de lună

Maria Dragomiroiu este, fără doar şi poate, una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. Timpul a trecut...268

26 iun 11:16MondenAna Mocanu, o nouă intervenție estetică

Ana Mocanu și-a anunțat prietenii virtuali că, deși suspină după puțină relaxare la piscină, nu prea poate să...164

26 iun 00:00MondenSora Deliei, ipostază de infarct, pe un iaht!

Sora Deliei a mers într-o plimbare cu iahtul pe mare și, cum era de așteptat, a vrut să le arate tuturor cât de...211

26 iun 00:00MondenDrama neștiută a sosiei Vioricăi Dăncilă. „Nu am putut o perioadă să fac actorie”

Irena Boclincă, care o imită pe Viorica Dăncilă, este câștigătoarea premiului de 20.000 de euro. Actrița a...143

26 iun 00:00MondenNelu Curcă, la mânăstire. De ce nu mai ţine legătura cu nimeni din «La Bloc»

O transformare radicală! Dacă te afli în faţa lui, nu-ţi vine să crezi că este cu adevărat fostul interpret al...386

26 iun 00:00MondenFiul-problemă al Luminiţei Anghel cântă şi dansează în videoclipuri

Fiul adoptiv al Luminiţei Anghel s-a cuminţit şi îi calcă pe urme mamei lui celebre. David Puşcaş (22 de ani) a...206

26 iun 00:00MondenAndreea Antonescu, în prag de divorţ?

După şase ani petrecuţi în SUA, alături de soţul Traian Spak, Andreea Antonescu (36 de ani) a revenit anul trecut...179

25 iun 00:00MondenLiviu Vârciu, cu fetița la filmările emisiunii lui Nea Mărin

În urmă cu o săptâmână au început filmările pentru „Poftiți pe la noi! - Poftiți la joc!” pe Plaja Saturn...480

Mapamond
26 iun 00:00MapamondOrganismele europene de reglementare cer detalii de la Facebook cu privire la proiectul de criptomonedă

Proiectul reţelei sociale Facebook de a introduce o nouă criptomonedă, denumită Libra, a ridicat marţi mai multe...169

26 iun 02:37MapamondDonald Trump anunță că va DISTRUGE Iranul: 'Orice atac iranian va fi urmat de o forţă majoră şi copleşitoare. În unele zone, va însemna ştergere totală'

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la...586

26 iun 00:00MapamondNava umanitară Sea-Watch, cu 42 de migranţi blocaţi la bord de 13 zile, e un butoi cu pulbere: Captivii vor să spargă blocada italiană

Tensiunea era în creştere marţi la bordul navei umanitare Sea-Watch, care ameninţă să forţeze blocada italiană...168

26 iun 02:30MapamondLogodnica lui Jamal Khashoggi cere o anchetă internaţională privind moartea jurnalistului ucis

Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a solicitat o anchetă internațională în legătură cu...155

26 iun 00:00MapamondArabia Saudită l-a capturat pe liderul din Yemen al ISIS: Au fost folosite trupele speciale

Abu Osama al-Muhajir, considerat liderul filialei din Yemen a reţelei teroriste Stat Islamic, a fost capturat de...205

26 iun 00:00MapamondConsiliul UE defineşte principiile şi priorităţile pentru viitorul sistemelor energetice în cadrul uniunii energetice

Consiliul UE a adoptat marţi un set de concluzii privind viitorul sistemelor energetice în cadrul uniunii energetice,...146

26 iun 00:00MapamondUn susţinător al Statului Islamic deţinut în Siria dă în judecată statul german pentru a fi repatriat

Un susţinător al grupării Statul Islamic deţinut în Siria dă în judecată guvernul german pentru a fi readus în...173

26 iun 02:31MapamondSituația din Golf stă pe un butoi cu pulbere! Ministrul iranian de Externe acuzații la adresa SUA: 'Echipa-B' vrea război, nu diplomație'

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat luni că președintele american Donald Trump și aliații acestuia...397

26 iun 02:43MapamondAnchetă socială în cazul unui copil român internat într-un centru maternal din Germania

Ambasada României la Berlin are în atenţie cazul minorului de cetăţenie română internat într-un centru maternal...298

26 iun 02:42MapamondAvertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica...671

Sănătate
21 iun 23:50SănătateJudecătorii au obligat Finanţele Publice să emită o autorizaţie privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA!

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...680

21 iun 19:37SănătateContractele CJAS Constanța cu furnizorii, prelungite până la 31 iulie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță prelungirea contractele cu furnizorii, prin acte adiționale....534

20 iun 22:17SănătateÎncă un pas spre înfiinţarea Centrului de reumatologie Constanţa!

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost, mult timp, un focar de infecție, după ce clădirile...1168

18 iun 01:40SănătateAproape 2000 de bolnavi la Urgența Spitalului Județean, de Rusalii

1790 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul...670

18 iun 01:49SănătateSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...941

18 iun 04:10SănătateGRAVIDA LA PLAJĂ. Sfaturi de la medicul ginecolog!

Este vară, temperaturile sunt ridicate și toată lumea ar dori să fie pe plajă, să se bucure de răcoarea apei....1483

15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...587

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...4318

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1520

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...1115