rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A rămas fără un sân...din greşeală!

Cazul femeii mutilate de doi medici constănţeni. Unul dintre ei a scăpat de acuzaţiile de malpraxis

Dana Pleș

Vă mai aduceți aminte de femeia din Lazu care a fost mutilată, pe viață, în baza unui diagnostic pus după ureche? Ei bine, de 10 ani de zile Maria Tușa se luptă prin instanțe cu cei care au nenorocit-o, în speranța că medicii în cauză vor plăti pentru nenorocirea care i-au făcut-o! De 10 ani umblă pe holurile Judecătoriei și Tribunalului, alături de reprezentanții Comisiei de Malpraxis Constanța, în calitate de intervenient, după ce cadrele medicale, Dana Pleș și Octavian Unc, au încercat să scape de decizia de malpraxis. În paralel, de cinci ani de zile așteaptă o soluție în dosarul de daune deschis pe numele medicilor Dumitru Octavian Unc și Iuliana Dana Pleș.

A rămas fără un sân... din greşeală, dar până acum vinovaţii nu au mişcat nici un deget pentru acoperirea prejudiciului! Maria Tuşa, din localitatea constănţeană Lazu, este femeia care de 10 ani trăieşte o viaţă de coşmar şi aşteaptă cu sufletul la gură ca instanţele de judecată din România să-i facă dreptate. Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" (I.N.M.L.) a stabilit prin 12 pagini A4, în urma unei expertize solicitată în 28.06.2010 de către Poliţia Municipiului Constanţa, că diagnosticul de "neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B" a fost stabilit incorect.

Tot din raport reiese şi faptul că intervenţia chirurgicală nu era necesară! "Din analiza întregii documentaţii medicale aflate la dispoziţie, incomplete şi pe alocuri ilizibile, putem considera că diagnosticul de 'neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B', stabilit de dr. Iuliana Dana Pleş, medic primar oncologie-chimioterapie, a fost eronat (...).

Intervenţia chirurgicală practicată de doctor Dumitru Octavian Unc a fost corectă din punct de vedere tehnic, dar nu a fost corect în raport cu diagnosticul stabilit şi anume de 'neoplasm mamar stâng cadran supero-extern stadiu III B', diagnostic stabilit, e drept, de dr. Iuliana Dana Pleş, dar care trebuia analizat şi confirmat şi de către dr. Dumitru Octavian Unc", se arată în pagina 10 a raportului I.N.M.L. Cu alte cuvinte, medicul Pleş şi-a asumat un diagnostic greşit. În baza respectivului diagnostic, chirurgul Unc a operat pacienta pe 03.04.2008, după ce femeia a fost nevoită să suporte, fără a fi necesar, şi tratamentul de chimioterapie.

Cum a începutul totul?

În luna ianuarie 2008, la vârsta de 42 de ani, întrucât simțea la palpare un nodul, sau un chist, la nivelul sânului stâng, a decis să fie investigată medical de un specialist. In acest sens s-a adresat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, doctorului Dana Iuliana Pleș, cel mai competent (?) specialist din întreg județul, având în vedere faptul că era Șefa Secției de Oncologie.

Aceasta a preluat-o pacientă, în urma unui control de rutină efectuat la clinica dânsei particulară și i-a spus în mod clar că are cancer, dar pentru a putea stabili cu exactitate stadiul bolii i-a recomandat internarea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

În urma investigațiilor clinice, paraclinice și a analizelor histopatologice efectuate după examenul citologic din puncția de aspirație mamară, precum și a supravegherii sale în perioada 28.01.2008, în concordanță cu specializarea dânsei medicală, i-a confirmat diagnosticul neoplasm mamar stâng gradul III B, recomandându-i 2 cure de citostatice iar ulterior, internarea la chirurgie pentru intervenție chirurgicală de specialitate.

Simțindu-se rău, la data de 03.04.2008 a fost internată la Clinica de Chirurgie „Medical Analisys“ unde Octavian Unc i-a spus că situația sa este foarte gravă, și că este necesară extirparea completă a sânului stâng, întrucât din rezultatul analizelor prezentate reieșea în mod neîndoielnic că suferea de neoplasm mamar gradul III B. Pacientei i s-a extirpat tot sânul stâng, fascia și marginea mușchiului pectoral precum marginea externă a acestuia, glanda mamară integral și limfoganglionii sateliți inclusiv prelungirea axială.

Postoperator, situația plăgii locale s-a complicat prin apariția unui hematom masiv prepectoral care a necesitat reintervenție, evacuare, mesaj, drenaj si antibioterapie, ca urmare a unei arteriole nesuturate. Ulterior, au urmat alte investiții și analize de laborator la București, iar în 2010, Maria Tușa a aflat o veste șocantă. Răspunsul medicilor anatomo-patologi de la Institutul Oncologic București, emis la data de 04.03.2010: diagnosticul a fost greșit și afecțiunea de care suferea la acel moment era doar o mastoză fibro- sau sclerochistica, afecțiune benignă, ce nu necesita chimoterapie și rezecție mamară, cel mult o sectorectomie mamară cu examen histopatologic extemporaneu ca și primă alegere intervențională.

Ulterior actele medicale au mai fost văzute de alți doi medici care i-au confirmat această eroare prin exces, în urma analizării repetate a tuturor actelor medicale realizate anterior intervenției și se poate constata de către orice medic, fără să fie necesară specializarea în oncologie, că nimic nu indica prezența unei tumori maligne la nivelul sânului stâng.

Atunci a înțeles că cei doi medici au realizat că au făcut o greșeală scoțându-i tot sânul, că de fapt nu avea o tumoră malignă ci doar o tumoră benignă/mastopatie, ce putea fi tratată și supravegheată într-adevăr. Asupra diagnosticului s-au pronunțat 3 echipe de medici anatomo-patologi, care au stabilit neîndoielnic că diagnosticul a fost stabilit greșit, că analizele efectuate anterior intervenției chirurgicale sunt corecte, și că toate sunt în concordanță cu analizele anatomopatologice ulterioare.

În acest context, femeia s-a îndreptat Comisia de monitorizare și competența profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. Decizia din noiembrie 2010 a comisiei a fost în favoarea pacientei, în sensul că cei doi medici se făceau vinovați de acuzațiile de malpraxis.

”Deși a fost de acord să suporte contravaloarea oricăror analize medicale necesare, deși a solicitat insistent să i se efectueze toate analizele posibile și necesare în vederea stabilirii diagnosticului cu exactitate, oncologul s-a limitat la un set de analize lapidare și insuficient de concludente, și interpretate eronat, fapt pentrucare nu i-a recomandat să faca o analiză al cărei rezultat este extrem de precis numită punctie bioptica, pe care ar fi făcut-o cu orice preț, indiferent unde se realiza aceasta”, spun reprezentanții Comisiei de malpraxis.

”I s-a recomandat în mod brutal extirparea sânului stâng, ca și singură alternativă pentru amânarea momentului morții sale, deși toate analizele medicale efectuate aveau valorile situate în limite normale, nimic nu indica vreo afecțiune de natură malign. După primele două cure de citostatice, realizate la data de 10-11.03.2008 nu a mai simțit nimic la palparea sânului stâng, fapt pentru care a pus la îndoială decizia de extirpare a acestuia, solicitând să se efectueze analize medicale cât mai complexe.

Doctorul Pleș i-a replicat în mod tranșant că „diagnosticul este cu certitudine neoplasm mamar stâng gradul III B și că poate fi o formă foarte agresivă de cancer, că este posibil să fi reacționat pozitiv la citostatice și că este mai bine să-și scoată sânul în totalitate pentru a nu ajunge în scurt timp în faza de metastaze care îi vor provoca decesul.

Tot doctorul Pleș i-a indicat să-si caute un medic chirurg, care aprecieză ea că este mai bine pregătit, pentru că dânsa nu este medic chirurg, și a insistat în mod expres că se impune „extirparea totală a sânului, și poate doar așa va avea șanse în funcție și de starea generală a organismului sau, să supraviețuiască încă câțiva ani", au mai spus reprezentanții Comisiei de Malpraxis în instanță, potrivit rolli.

Procurorii au clasat dosarul!

Totodată, pacienta s-a adresat organelor de urmărire penală cu plângere împotriva celor doi medici, reclamând săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sens în care a fost constituit dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Prin Ordonanța procurorului din data de 07.07.2014 , în dosarul penal a fost dispusă soluția clasării față de cei doi medici, reținându-se împlinirea termenului de prescripție a răspunderii penale în ceea ce-i privește pe ambii învinuiți. Împotriva acelei ordonanțe a formulat plângere, însă, în 2015, Judecătoriei i-a respinsă plângerea, fiind astfel menținută, definitiv, soluția procurorului de caz.

Între timp, cei doi medici au contestat decizia Comisiei de Malpraxis. Dacă Octavian Unc a reușit să obșină anularea acesteuia, în ceea ce-l privește, în instanță, definitiv, doctorița Iuliana Pleș încă se judecă cu privire la acest aspect. Inițial, Judecătoria i-a respins plângerea, menținând decizia, însă Tribunalul judecă, la acest moment, recursul acesteia. În paralel, tot la Judecătoria Constanța, din 2013, se judecă și dosarul de daune solicitate de Maria Tușa. Până la acest moment, nu a fost dată nici o decizie în acest sens.

Mirela Sorina PASCAL

sâmbătă, 20 octombrie 20187061
Comentarii

11Avocattul(21 oct 21:04)
Ce sot? A avut vreo 3-4. Nu a rezistat niciunul. Si poate ai vrut sa spui amanta
23Pt comentatorul de la 19:59(21 oct 13:03)
Tu esti sotul sau amantul doftoroaiei? Mie mi-a nenorocit mama, si asta pe bani multi!
43Un inger(21 oct 10:28)
Dna Ples nu a cerut niciodata bani iar de cate ori sm vrut sa ii dau m-a refuzat si cy toate acestea s-a ocupat de mine in mod exemplar! Datorita ei azi traiesc!
03mircea(21 oct 10:06)
SCJU Spitalul Mortii: badarau de la ATI, dr paris stamule, varza toti
23COLECTIVUL AMBULANTA(21 oct 02:44)
BADESCULE A VENIT VREMEA SA PLATESTI PENTRU CA AI OMORIT FATA DIN NAVODARI. CA MEDIC SI CA MENAJER ESTI PROST RAU DAR DREPTATE SE VA FACE SI PENTRU FATA DE 32 DE ANI CARE AI UCISO IN IULIE AI VRUT SA ASCUNZI PROBELE DAR NU TIA MERS.
145Pt toti mancatorii de rahat(20 oct 19:59)
Dana Ples este doctorul care a salvat multe persoane bolnave. Daca voi ati avut ghinion pt ca erau in stadiu avansat asta e fix problema voastra. Nu mai aruncati cu noroi intr-un om care e un adevarat profesionist
211Medicide2bani(20 oct 19:05)
Salarii foarte mari, comisioane grase la privat, 100% lacomie si incompetenta, 0% profesionalism si materie cenusie. Astia merita plangeri penale pe banda, confiscarea averii pentru plata daunelor si revocarea dreptului de a practica medicina. La noi, asigurarea de malpraxis nu se impune medicilor si foarte rau se face. Platim noi toti pentru greselile lor.
220SCJU(20 oct 17:33)
CEL MAI BUN MEDIC DE LA CONSTANTA ESTE TRENUL DE BUCURESTI! AU NENOROCIT O FEMEIE SI NU PLATESC DAUNELE!!!CE CARACTERE!!! CE SCIRBE ORDINARE!
312Vraciul(20 oct 12:01)
Faptul ca replica trateaza subiectul unidirectional, nu este ok. Trebuia sa ceara si punctul ei de vedere. Despre Ples insa, nu cred ca exista cineva care sa aiba cuvinte de lauda la adresa ei. Multa rautate,egoism si minciuna.
317Mugur(20 oct 11:19)
Madam Ples ...nu stiam ca mai exista pe aici o asemenea mizerie umana !! O scarba fara suflet care se ocupa de oameni in faze terminale. Trateaza probleme grave cu superficialitate si asteapta spaga ca si cum ar fi ceva normal !!! Pacat !!
15pachioti(20 oct 09:40)
este tata care a trs cucu de ia cu proteza
25Lex !(20 oct 08:20)
De javrele politice si alte javre nu scapam decat cu aceleasi masuri! Pana atunci boala lunga ...
419Mamelita(20 oct 06:07)
Fugiti de dr Ples, e o mare spagara si o slaba profesionista !
412MODJES PUSCARIASU(20 oct 00:58)
SI PE BADESCU LAURENTIU MENEJER LA AMBULANTA CIND IL SALTATI. A OMORIT O FATA DIN NAVODARI IN IULIE. EL SI CU NEVASTASA MONSTRUL DE LA NAVODARI SE LAUDA CA E PSDIST SI NU PATESTE NIMIC. EXISTA PLINGERE LA PARCHET PE NUMELE LUI BADESCU LAURENTIU ZIS SI MEDICUL MOARTE. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA NENOROCITULE. AI OMORIT FATA AIA SI FURI BANI AMBULANTEI SCHIZOFRENICULE
mai mult...Replica
13 noi 00:00ReplicaUn bloc din Constanţa a RĂMAS fără căldură! Administratorul a CHELUIT BANII

Magistrații Judecătoriei Constanța s-au pronunțat într-un dosar de delapidare, faptele având loc în 2012! De...285

13 noi 00:00ReplicaFirma care adună gunoiul în jumătate din judeţ reabilitează şi sistemul de irigaţii de la Sinoe147
13 noi 00:00ReplicaModificări planificate pentru Bulevardul Lăpuşneanu: stâlpi de iluminat pe mijlocul şoselei şi desfiinţarea alveolelor din trotuare!468
13 noi 00:00ReplicaPrimăria Băneasa, în dubiu: trebuie să recupereze un debit plătit nelegal! Actualul primar n-are habar cum să procedeze

Cum a plătit Pimăria Băneasa mai mulți bani decât prevede legea, pentru lucrări de electricitate! Fostul ales...137

13 noi 00:00ReplicaUn INFRACTOR RECIDIVIST, 'poveşti' lacrimogene în instanţă: 'Aş vrea să fiu lângă familie'161
13 noi 00:00ReplicaFostul şef al Inspectoratului de Jandarmi Tulcea, PUS SĂ PLĂTEASCĂ pentru degradarea clădirii pavilion din patrimoniul instituţiei118
13 noi 00:00ReplicaAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...88

13 noi 00:00ReplicaBişniţarii de ţigări din zona Gării Constanţa, amendaţi de poliţiştii locali. VIDEO!163
13 noi 00:00ReplicaPalmares bogat pentru elevii Colegiului Naţional de Arte ‘Regina Maria’, secţia coregrafie110
13 noi 00:00ReplicaUn şofer BEAT şi FĂRĂ permis a intrat cu maşina în stâlp!

Un bărbat de 30 de ani din comuna Frecăței, județul Tulcea, în noaptea de 10 noiembrie a.c., în timp ce conducea...194

13 noi 00:24ReplicaCE LOVITURĂ! Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş4792
13 noi 00:23ReplicaA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2919
Vremea
10°10° - 10° luni, 12 noiembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 5.68 m/s din ENE
Presiune: 1042.88 milibari

Loto
6/4971021233039
5/40112628323336
joker182532373913
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 noi 00:28SportRugby: România a urcat pe locul 16 în ierarhia internaţională

Naţionala de rugby a României a urcat o poziţie, de pe locul 17 pe 16, în ierarhia internaţională (105 ţări),...173

12 noi 00:00SportDinamo a fost aproape să dea lovitura, cu FCSB: derbiul s-a terminat egal

FC Dinamo a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), în derbiul cu FCSB, din etapa a XV-a a campionatului...447

12 noi 00:00SportSimona Halep şi Darren Cahill ar putea relua colaborarea în 2020

Simona Halep şi Darren Cahill au anunţat că nu vor mai colabora în 2019, antrenorul australian invocând motive de...446

12 noi 00:00SportPrimele poze cu Ianis Hagi la naționala mare

Naționala României a efectuat ieri la Mogoșoaia un antrenament înaintea ”dublei” cu Lituania și Muntenegru de...383

Local
13 noi 22:00LocalAnchete extinse pe piața produselor de semnalizare rutieră

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața produselor de semnalizare rutieră și a efectuat o inspecție...212

13 noi 00:44LocalTrei dintr-o lovitură! Beți la volan! Unul nu avea nici permis

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 15.30, au depistat...1731

13 noi 00:27LocalAccident rutier TERIBIL, în drum spre Constanța: a ieșit cu mașina de pe carosabil

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 00.25, a condus un autoturism, pe DN...2330

13 noi 00:43LocalAccident rutier în Constanța: o femeie a fost rănită

...275

13 noi 00:42LocalFurt dintr-un centru comercial din Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 11 noiembrie a.c., au depistat o tânără, în vârstă de 25...309

13 noi 00:41LocalAtenție, constănțeni! Activitatea de la Caziere este îngreunată!

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, iar activitatea de...187

13 noi 00:38LocalSute de șoferi amendați de Poliția Locală. N-au plătit tariful pentru locul de parcare!

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii locali constănțeni au acționat pe toată raza de competență pentru...659

13 noi 00:37LocalPește BRACONAT, capturat de polițiștii de frontieră din Tulcea

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență un cetăţean român care transporta cu un...212

13 noi 00:37LocalUn sirian care a trecut ilegal granița, prins în Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza orașului Negru Vodă, un cetățean...671

13 noi 00:37LocalAccident rutier în Lazu provocat de un octogenar

Vârstnic neatent: a intrat cu mașina în alt participant la trafic! Luni, 12 noiembrie, în jurul orei 09:00, un...292

Politică
13 noi 00:28Politică“Implică-te, donează sânge, salvează o viaţă!“

“Implică-te, donează sânge, salvează o viaţă!“ este un eveniment organizat de ALDE Constanţa prin OFLDE...276

13 noi 00:56PoliticăSenat: Legea privind regimul armelor şi muniţiilor, modificată

Senatorii au adoptat luni proiectul de modificare a Legii privind regimul armelor şi muniţiilor, care prevede ca...276

13 noi 00:56PoliticăIohannis: De la 1 ianuarie 2019 România va prelua Preşedinţia Consiliului UE. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea preşedinţiei...164

13 noi 00:48PoliticăTSD Constanța încurajează tinerii să iasă la vot!

Tineretul înseamnă în clipa aceasta tot ce va fi, în faţa a tot ce a fost, sau, altfel spus, tinerii sunt prezentul...307

13 noi 00:47PoliticăDe Ziua Dobrogei, pensionarii din Constanța vor fi serviți cu tochitură

Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța îi invită miercuri, 14...537

13 noi 00:46PoliticăLiberalii constănțeni au marcat, la Tulcea, 140 de ani de la alipirea Dobrogei la Patria Mamă

Numeroși liberali constănțeni au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Art Cafe – Casa Avramide din...215

13 noi 00:46PoliticăKlaus Iohannis sesizează CCR: lovitură DEVASTATOARE pentru Avocatul Poporului

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, luni, 12 noiembrie a.c., o sesizare...330

13 noi 00:45PoliticăPlacă comemorativă pentru 60 de voluntare scoțiene aflate pe frontul dobrogean, în Primul Război Mondial

Duminică, 11 noiembrie a.c., Primăria Municipiului Medgidia a organizat o suită de evenimente consacrate Centenarului...247

13 noi 00:36PoliticăConstănțenii, invitați la ~Zilele Dobrogei~

A început numărătoarea inversă până când dobrogenii, cu mic, cu mare, vor sărbători cei 140 de ani de la...289

13 noi 00:31PoliticăCamera Deputaților a decis TACIT: Legea prin care se vor aloca fonduri de 860.000 de euro Casei Regale, adoptată

Legea prin care se vor aloca fonduri de 860.000 de euro Casei Regale a trecut de Camera Deputaților, fiind adoptată...314

Monden
13 noi 00:00MondenPelinel, gravidă cu gemeni, şi-a etalat burtica la o nuntă

Cine spune că femeile gravide nu-şi pot găsi rochii pe măsură sau că nu pot dansa la petreceri cu ştaif?...79

13 noi 00:00MondenTatăl lui Ștefan Hrușcă a murit. Artistul a ajuns de urgență în România

Zi de doliu pentru Ștefan Hrușcă. Tatăl artistului a murit luni, 12 noiembrie, iar acesta a ajuns de urgență în...79

13 noi 00:00MondenCum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la dineul dat la Paris cu ocazia a 100 de ani de la Ziua Armistițiului. Presa internațională a lăudat-o

Prezentă alături de soțul său, președintele Klaus Iohannis, la dineul dat de familia Macron la Palatul Elysee cu...88

13 noi 00:35MondenJacheta purtată de Michael Jackson în turneul „Bad” a fost vândută la prețul unei vile de lux

Celebra jachetă de culoare neagră, purtată de Michael Jackson în turneul „Bad” a fost vândută, sâmbătă, la...112

13 noi 00:00MondenBella Hadid ar urma să fie cerută în căsătorie. The Weeknd caută inelul pentru celebrul fotomodel

Clopote de nuntă vor bate în curând la Hollywood pentru Bella Hadid şi The Weeknd. Cel puțin asta susține un...78

13 noi 00:00MondenClipe grele pentru Aerosmith. Chitaristul Joe Perry, spitalizat de urgenţă după ce s-a prăbuşit la un concert

Muzicianul Joe Perry, chitaristul trupei Aerosmith, a fost spitalizat de urgenţă după ce s-a prăbuşit în culise,...79

13 noi 00:00MondenGerald Butler a publicat imagini cu casa sa distrusă în incendiile de vegetaţie din California

Casa lui Gerald Butler se numără printre locuinţele distruse în incendiile de vegetaţie care au cuprins statul...79

13 noi 00:00MondenAsistenta personală a ducesei Meghan a demisionat subit la şase luni după nunta acesteia

Asistenta personală a lui Meghan de Sussex a demisionat la aproape şase luni după nunta acesteia cu prinţul Harry al...79

13 noi 00:00MondenUn celebru deisgner vestimentar renunţă la ţinutele din blănuri şi piele în colecţiile sale

Designerul Jean Paul Gaultier, supranumit "copilul teribil al modei franceze", a anunţat că va renunţa la ţinutele...77

13 noi 00:00Monden„The Grinch“ fură primul loc în box-office-ul nord-american

Morocănosul ''Grinch'' a urcat în fruntea box-office-ului nord-american în acest week-end, cu încasări de 66 de...78

Mapamond
13 noi 00:00MapamondCazul Khashoggi: Washingtonul va trage la răspundere persoanele responsabile, afirmă Mike Pompeo

Statele Unite "vor trage la răspundere toate persoanele implicate în asasinarea lui Jamal Khashoggi", i-a spus...75

13 noi 00:00MapamondBrexit: Laburiştii anunţă că vor cere alegeri parlamentare în cazul respingerii planului propus de Theresa May

Partidul Laburist britanic (de opoziţie) va face demersuri pentru organizarea unor alegeri parlamentare şi, posibil,...77

13 noi 00:00MapamondBulgaria respinge pactul ONU privind migraţia

Bulgaria s-a alăturat luni numărului tot mai mare de state membre ale Uniunii Europene care se opun pactului...85

13 noi 00:00MapamondSiria extinde perioada pentru revendicările de proprietate post-război

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a modificat o lege controversată privind proprietăţile care i-a alarmat pe...83

13 noi 00:00MapamondGermania: Merkel marchează un secol de drept de vot pentru femei, cerând paritate în politică între bărbaţi şi femei

Cancelarul german Angela Merkel a lansat un apel pentru paritate în politică între bărbaţi şi femei, luni la...79

13 noi 00:00MapamondScoţia va fi pionieră în educaţia drepturilor LGTBQ în şcoli

Scoţia va deveni pionieră datorită introducerii în programa sa de învăţâmânt a drepturilor pentru persoanele...80

13 noi 00:00MapamondItalia: Podul prăbuşit la Genova va fi demolat în decembrie

Viaductul rutier Morandi, prăbuşit pe data de 14 august la Genova, în nord-vestul Italiei, tragedie în care şi-au...84

13 noi 00:00MapamondPortugalia: Un avion Transavia a aterizat de urgenţă la Faro din cauza unei probleme de presurizare

Un avion al companiei aeriene Transavia, filiala low-cost a grupului Air France-KLM, a efectuat o aterizare de urgenţă...83

13 noi 00:00MapamondPeru: Prăbuşirea autobuzului unei echipe de fotbal juniori, şapte morţi

În total, şapte persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 12 au fost rănite după prăbuşirea într-o prăpastie a...87

13 noi 00:00MapamondCENTENARUL ARMISTIŢIULUI: O militantă Femen s-a infiltrat printre fotoreporterii acreditaţi

O militantă Femen s-a introdus duminică dimineaţă, cu câteva ore înainte de ceremonia de comemorare a...86

Sănătate
10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...440

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3268

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...1706

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...795

6 noi 00:36SănătateRomânia va avea un Registru Național al Cancerului la Copil. Iată ce informații va cuprinde!

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat și în beneficiul Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică,...545

3 noi 00:41SănătatePrimul zâmbet. Viitoarele mame din CONSTANTA primesc GRATUIT lucruri necesare în primele zile de viață ale copilului

Organizația Salvați Copiii a lansat proiectul Primul Zâmbet, prin care oferă mamelor din întreaga țară sprijin...729

28 oct 01:52SănătateIgienă tot mai precară în spitale. Numărul infecţiilor dobândite de pacienţi aproape s-a dublat în ultimii 12 ani

Numărul infecţiilor dobândite în spitale s-a dublat aproape în ultimii 12 ani, ajungând de la 10.827 în 2005, la...677

25 oct 23:52SănătateAPARATURĂ NOUĂ pentru secţia ATI a Spitalului Judeţean Constanţa!

Șanse în plus pentru pacienții aflați în stare gravă, internați în secția Anestezie Terapie Intensivă și...1190

24 oct 00:20SănătateAcțiune de amploare a Interpol: raiduri coordonate în 116 țări; au fost confiscate 500 tone de medicamente ilegale

Raiduri coordonate ale poliţiei întreprinse în 116 ţări s-au soldat cu confiscarea a 500 de tone de produse...761

24 oct 23:57SănătateImaginea serii vine de la meciul Real Madrid - Viktoria Plzen!

Imaginea serii vine de la meciul din Champions League dintre Real Madrid şi Viktoria Plzen! Un român aflat în tribune...2492