REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cazul îngrijitoarei cu TBC de la grădiniţa din Ovidiu: părinţii refuză să-şi testeze copiii

Cazul îngrijitoarei cu TBC de la grădiniţa din Ovidiu: părinţii refuză să-şi testeze copiii

Replica API 12 februarie 2014 | 00:00 823

Speriaţi de... injecţii!

Speriaţi de... injecţii!

La sfârşitul lunii trecute, o angajată a Grădiniţei Zig Zag din Ovidiu a fost depistată cu TBC. Medicii Clinicii de Pneumoftiziologie din Constanţa au demarat imediat o anchetă şi au solicitat ca atât copiii care studiază la această unitate, cât şi cadrele didactice să-şi efectueze analizele pentru a se descoperi dacă au fost contaminate cu această boală. Până în acest moment, nu a mai fost depistat un alt caz de TBC, spun medicii.

Ancheta la grădiniţa Zig Zag este încă în derulare, acţiunea medicilor fiind îngreunată de refuzul părinţilor de a-şi testa copiii care au intrat în contact cu îngrijitoarea bolnavă. "Lumea este speriată de noţiunea de injecţii. Nu vor toţi părinţii să-şi testeze copiii, iar fără aceste avize nu putem face asta. Este greu să-i mobilizăm. În ţara aceasta nu există o metodă care să-i oblige pe oameni să-şi facă acest gen de analize", a declarat Alina Ştefan, medic şef la Dispensarul TBC din Constanţa. Totuşi, dintre adulţii care şi-au făcut testele zilele trecute, nici unul nu a fost diagnosticat cu virusul TBC. În cursul zilei de marţi, medicii s-au deplasat din nou la unitatea de învăţământ şi au testat în jur de 100 de copii. În câteva zile, ei vor şti care dintre aceştia au fost contaminaţi. "Li s-a făcut o injecţie, IDR. Practic, acesta este primul mijloc de depistare a acestei boli. La 72 de ore după efectuarea injecţiei se citesc analizele. Dacă ies pozitive, atunci îi internăm", a mai precizat medicul. "Ancheta încă este în desfăşurare. Se va termina, probabil, pe la mijlocul lunii martie", a conchis Alina Ştefan.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614