REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cazul sirianului găsit mort în portbagajul maşinii: soţia n-a suportat să vadă cum era sufocat cu perna de amantul său

Cazul sirianului găsit mort în portbagajul maşinii: soţia n-a suportat să vadă cum era sufocat cu perna de amantul său

Replica API 22 august 2015 | 00:00 689

După ce i-a pus 12 Diazepame în ceai, să pară sinucidere

După ce i-a pus 12 Diazepame în ceai, să pară sinucidere

Andreea Maria Pătraşcu

Noi detalii ies la iveală în cazul sirianului găsit mort în portbahajul maşinii sale, pe 8 aprilie anul curent. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, soţia acestuia, Andreea Maria Pătraşcu, plănuia să-i însceneze un suicid. Mai exact, declaraţiile au fost făcute de către amantul Andreei, respectiv Alfons Gabriel Arhire, fiind confirmate şi de către femeie.

Andreea Maria Pătraşcu şi amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au devenit principalii suspecţi în cazul sirianului, Moustaffa Haj Saleh, de 53 de ani, găsit mort în portbagajul maşinii sale, pe 8 aprilie anul curent. Ambii au fost audiaţi miercuri, 15 aprilie, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi, 15 spre 16, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi propuşi spre arestare, magistraţii băgându-i după gratii. Pe 7 august au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv. Însă, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, au ieşit la iveală şi detaliile.

Din declaraţiile celor doi s-a reţinut că Andreea Pătraşcu plănuia să-i însceneze sirianului, cu care se afla în divorţ, moartea în aşa fel încât să pară un suicid. Aceasta a ajuns la acest plan întrucât, a susţinut Arhire, Moustaffa avea de gând să-şi ducă fetiţa în Marea Britanie. Prin urmare, după ce au analizat mai multe “planuri” cei doi au decis că soluţia optimă este cea a somniferelor. Andreea Maria i-a cerut mamei ei o cutie de Diazepam, motivând că are probleme cu somnul, a cumpărat cătuşe din metal (în cazul în care sirianul se împotrivea) şi saci din plastic. La începutul lunii aprilie, într-o noapte, aceasta i-a pus 12 pastile de Diazepam în ceai şi a plecat la culcare.

În jurul orei 2.00 a revenit în sufragerie, găsindu-l pe Moustaffa dormind profund. Dezamăgită că pastilele nu au dus la decesul acestuia, femeia şi-a sunat amantul şi i-a cerut să vină imediat, ducându-şi atunci fetiţa la nişte cunoscuţi. Alfons Gabriel a sosit şi s-a urcat pe spatele lui Moustaffa, după ce l-a imobilizat cu cătuşele. I-a apăsat faţa în pernă, până ce acesta nu a mai respirat. Ulterior, soţia victimei a venit cu ideea să-i bage cadavrul în saci din plastic şi apoi într-un geamantan.

Au dus geamantul în portbagajul autoturismului sirianului şi aveau de gând să-l incendieze. În cele din urmă au abandonat ideea şi au lăsat maşina pe Şoseaua Pantelimon. Reamintim că, în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie, câţiva muncitori care efectuau lucrări la refacerea trotuarelor, în cartierul Pantelimon din Bucureşti, au dorit să mute o maşină cu numere de Constanţa, CT 18 PER, în apropiere de Secţia 9 de Poliţie Bucureşti. În momentul când s-au apropiat de autovehicul şi l-au mişcat, un miros insuportabil a străpuns aerul.

Atunci, aceştia au sunat la 112. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au deschis portbagajul, găsind un geamantan. În geantă se afla trupul neînsufleţit al unui bărbat, aflat în stare avansată de putrefacţie, aşezat în poziţia fetusului, cu genunchii la gură. Din câte se pare, acesta era îmbrăcat în costum. Precizăm şi faptul că Moustaffa Haj Saleh fusese dat dispărut de familie de la finele anului 2014. În plus, autoturismul respectiv, care aparţine lanţului hotelier Perla - Majestic, era folosit de acesta, dar apărea ca dispărut tot din decembrie 2014.

Bărbatul era stabilit în România cam de circa 15 ani şi locuia atât în Bucureşti, cât şi în Constanţa, în cadrul ansamblului rezidenţial Phoenicia din Mamaia Sat. Afaceristul era cunoscut drept unul dintre principali furnizori de bunuri pentru lanţul Perla – Majestic. Un alt detaliu a ieşit la iveală în cursul zilei de vineri, 10 aprilie, şi anume că afaceristul avea o relaţie extraconjugală, cu o femeie tânără, de 22 de ani, Karina Smereczinski.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218