REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cazul studentului exmatriculat de la Ovidius. Rugină: Nu ştiam de exmatriculare, el este pe cale să devină o mare somitate în domeniu...

Cazul studentului exmatriculat de la Ovidius. Rugină: Nu ştiam de exmatriculare, el este pe cale să devină o mare somitate în domeniu...

Replica API 9 noiembrie 2017 | 00:33 429

Cazul masterandului exmatriculat de la Universitatea Ovidius la scurt timp după ce a câştigat un premiu naţional, iar rectorul Sorin Rugină s-a fotografiat cu el şi a transmis şi presei un comunicat de laudă la adresa tânărului, a suscitat vii polemici. Există persoane care susţin că regulamentul este regulament, iar el se aplică oricui, indiferent că este premiant ori câştigător al unor competiţii: „Nu a venit la cursuri, nu a luat examene, afară!”. Pe de altă parte, există şi persoane care consideră că tânărul trebuie sprijinit, că profesorii aveau şi datoria de a-l îndruma să facă cerere pentru reluarea acelor cursuri la care nu a promovat examenele etc. În plus, există şi examene pe care tânărul le-a promovat şi care i-au adus un total de 32 de credite, ceea ce înseamnă că, teoretic, nu avea cum să fie exmatriculat (sub 30 de credite ar fi fost pasibil de exmatriculare). Însă, adevărul stă în regulamentul universităţii, care este stufos şi care necesită câteva zile de analiză, pentru a se pronunţa cu privire la acest caz, după cum a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, rectorul UOC, Sorin Rugină.

„Nu ştiam că a fost exmatriculat, am citit în ziar la dumneavoastră. El trebuia să facă cerere de an complementar; din discuţia cu el, când a venit şi l-am felicitat pentru câştigarea festivalului de romanţe, mi-a recunoscut cu onestitate că are două examene pe care nu le-a promovat, că nu a ajuns la toate cursurile. Dar de exmatriculare nu ştiam, nu primesc deciziile facultăţilor în facsimil, cum aţi avut dvs. (documentul publicat de Replica, referitor la decizia de exmatriculare – n.r.). Trebuie să analizăm cazul, să ne întrunim să studiem regulamentul. S-ar putea să nu fi fost nevoie de exmatriculare. Este drept că acest tânăr este pe cale să ajungă o mare somitate în domeniu... (muzical, operă – n.r.)”, a mai declarat Sorin Rugină.

Interesantă aprecierea rectorului, iar ca răspuns la comentariile că regulamentul este regulament, amintim că tânărul este colaborator al Operei, iar el nu a promovat un examen tocmai la materia... operă! Ne întrebăm: este şcoala într-atât de rigidă încât să se ţină cont doar de numărul de prezenţe la o materie sau şcoala ia în calcul şi prestaţia de la examen a elevului? Căci, în cazul de faţă, ne e greu să credem că tânărul Mădălin Băldău este afon ori a falsat într-atât de grav încât să nu primească măcar un 5 cu indulgenţă.

A.C.

Alte detalii despre caz:

https://www.replicaonline.ro/incredibil-studentul-felicitat-de-rectorul-rugina-pentru-ca-a-castigat-festivalul-national-de-romante-a-fost-exmatriculat-335413/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facultatea asta de arte cu conducerea ei, o rusine pentru universitate, cu astfel de practici si cu inca multe ce inca nu au iesit la suprafata.
15
0
Pe profesorii care l-au pregatit nu ii exmatriculati? Sa nu mai faca alta data!
15
0
Scormoniti la facultatea de arte sa vedeti peste ce dati despre dana vitci hantiu.nu o sa se mai mire nimeni de practicile de mai sus.femeie e subiectiva si razbunatoare.poate ia facut avansiri elevului si el nu s-a prins.ea nu are ce cauta decana acolo.ea a fost o actrita mediocra.
18
0
Rectore, te-a facut la greu decana popii, de comando si acum nu stii pe unde sa scoti camasa. Cu acelasi regulament exmatriculezi in 2 minute si tot cu ala revoci in cateva zile? Mare dilema si te-au expus nasol.
17
1
sa fiu sincera kre k fraieru la ce mekla are baga elikopterili la greu
1
3
Exista prea multe orgolii in toate domeniile. Si aici sunt multe orgolii intre profesori si colaboratori si de suferit au doar copiii si bineinteles noi ca tara. In loc sa colaboreze intre ei pentru binele copiilor, ei ii pedepsesc pe copiii pentru ca au ales o anumita opera sau un anumit indrumator, sau au un mentor pe care profesorul nu il suporta. Nu ne vom facem bine prea curand!!!
15
3
toate masteratele din TOATE universitatile din Romania sunt mega-escrocherii ale acestor institutii in cardasie cu Ministerul Invatamantului. pierdere de timp si un patetic examen de final numit pompos dizertatie. in rest, jecmanirea abjecta a miilor de asa-zisi masteranzi. ar trebui desfiintata aceasta treapa inutila din invatamant.
24
1
Dle sau dna daca nu te pricepi, trage aer in piept si fa pasi. Toti concurentii tineri erau de la canto clasic din academii de muzica si cantau in stil cult, ceea ce mata nu ai treaba sa intelegi. Cu asta ne ocupam noi sa invatam ca specialisti. Ce treaba ai, te doare asa de tare?
18
0
una e sa cante bine romante, bravo si felicitari. alta e sa respecte un regulament universitar. cu toata nesimpatia mea pentru fata de la dorohoi, nu cred ca de data asta e vreun abuz cum suntem obisnuiti
2
19
daca era epure sigur ii cantai inainte de culcare o melodie plagiata de oprah gaby raica si treceai cu brio in anul urmator. sa fiti sanatosi cu totii penalilor.
4
22
La admitere, olimpicii si cei cu premii nationale si internationale nu mai dau examen. Cum dracu e facut regulamentul ala SF, ca cineva cu un premiu national sa fie exmatriculat usor si multi chiulangii speculanti sa ia diplome cu care nu vor dovedi niciodata nimic societatii care le-a platit studiile. A propos, la Crizantema de Aur, Editie UNESCO 2017, toate conservatoarele din RO si-au trimis studenti in canto clasic sa concureze. Cititi! Merita!
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369