REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cazurile sociale de la Oil Terminal locuiesc în fostele birouri de pază ale companiei petroliere

Cazurile sociale de la Oil Terminal locuiesc în fostele birouri de pază ale companiei petroliere

Replica API 23 februarie 2013 | 00:00 194

Acoperiş deasupra capului

Acoperiş deasupra capului

Angajaţii Oil Terminal, care au avut nenorocul de a trece printr-o nenorocire, precum casa le-a fost luată de bancă sau mistuită de flăcări, dar şi alte evenimente nefericite, au mai avut parte de un plan de rezervă, şi anume locuinţele sociale puse la dispoziţie de firma angajatoare. Chiar dacă nu sunt amenajate după ultima modă de la Paris, iar pe jos nu este gresie de Spania şi nici uşile nu sunt din lemn masiv dintre cele mai scumpe, lucruri de care minţile cârcotaşe s-ar putea lega, oamenii sunt mulţumiţi că au un acoperiş deasupra capului şi că sunt apăraţi de vânt şi ploi.

Sunt două astfel de imobile, una în apropiere de Real I, şi cealaltă pe strada Justiţiei din municipiu. Clădirile au fost construite, iniţial, pentru a servi birourilor sau sediilor de pază, însă, de-a lungul timpului, departamentele au fost mutate sau chiar desfiinţate, construcţiile rămânând abandonate. Pe la începutul anilor '90, în urma mai multor solicitări din partea angajaţilor, conducerea de la acea vreme a hotărât ca spaţiile de pe strada Justiţiei să fie transformate în locuinţe, pentru a le găsi o utilitate, dar şi pentru a ajuta angajaţii aflaţi în impas. Zis şi făcut, iar peste ceva ani, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu clădirea din zona Real I. În total sunt 38 de apartamente, cu una, două sau chiar trei camere, care se alocă în funcţie de câţi membri sunt în familie. "Acel chiriaş trebuie să aibă calitatea de salariat al societăţii noastre, situaţia sa socială mai puţin fericită va fi expusă de acesta într-o solicitare scrisă, înaintată conducerii societăţii, care, prin intermediul unei comisii înfiinţate la nivel de societate, va încerca soluţionarea cazului respectiv în funcţie de gravitatea acestuia şi în măsura posibilităţilor la momentul respectiv. Acum sunt aproximativ 38 de chiriaşi, toate locuinţele fiind ocupate", a declarat, pentru "Replica", Radu Dumitriu, şef Serviciu Pază din cadrul Oil Terminal. Chiria este una modică, stabilită în funcţie de numărul de camere şi de gravitatea situaţiei familiei respective, iar utilităţile sunt plătite de către chiriaşi. Toţi chiriaşii de la ora actuală sunt muncitori în cadrul Oil Terminal, fie că este vorba de muncitori necalificaţi, muncitori spaţii verzi, etc. Cum se specifica şi la începutul articolului, chiar dacă nu domneşte luxul, oamenii sunt mulţumiţi că pot beneficia de o locuinţă încălzită, un loc unde să doarmă şi să-şi prepare de-ale gurii, plătind o sumă modică, lucru mare, date fiind timpurile în care trăim.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218