REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

CCR a admis sesizarea Guvernului împotriva preşedintelui, pe tema remanierii

CCR a admis sesizarea Guvernului împotriva preşedintelui, pe tema remanierii

Replica API 19 decembrie 2018 | 00:00 135

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi - Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională - Lia Olguţa Vasilescu.

Dăncilă a vorbit, în deschiderea şedinţei de Guvern de acea dată, despre discuţiile pe care membrii Executivului le-au avut recent la Bruxelles cu oficiali europeni pe tema preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În acest context, ea a subliniat că ''singura situaţie incertă'' existentă în acest moment este creată de preşedintele Klaus Iohannis ''prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante".

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce şeful statului a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer - Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - Transporturi. Iohannis a motivat atunci că cele două propuneri sunt nepotrivite.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Psd distruge tara ccr este mituita de psd psd are bani furati de la popor cu firmele lor care lucreaza la supara pret si au bani mitieste CCR
0
1
A mai fost de acord cu numirea a 70 de ministrii propusi de PSD si dati afara tot de psd. Numai incopetenti gen Andrusca , asta nici sa rupa bilete la cinematograf nu l-as pune,
0
1
te bufneste rasul cum parlitii astia antipesede se chinuie sa acopere prostiile dulapului de la Cotroceni si pe habarnistii aia de consilieri prezidentiali .Sunteti masochisti,va place sa fiti facuti in toate felurile,muiti ,injurati dar vorba aceea numai boul este consecvent.Sa auzim de bine si maine da nu muriti de oftica ca a picat motiunea
3
2
PSD-isto se vede le esti sugatoare pe la partidul lui Dragnea. Noroc ca va mai pune piedici Iohanni la furat si la prostit lumea. Sa va duce-ti dreak si tu si toti pe care ii sugi!
2
1
la orice pune piedici ,nu e de acord cu parerea altora numai el are dreptate !!!!!p
1
1
Cacanaru asta pune piedici guvernarii tarii DEMITEREA !!!
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369