REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CCR a dat verdictul în cazul modificării legii privind infracţiunile asimilate celor de corupţie

CCR a dat verdictul în cazul modificării legii privind infracţiunile asimilate celor de corupţie

Replica API 26 septembrie 2018 | 00:50 381

Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat că modificarea conţinutului normativ al unei infracţiuni asimilate celor de corupţie, în sensul condiţionării săvârşirii acesteia de obţinerea numai pentru sine şi numai de foloase materiale necuvenite, încalcă dispoziţiile din Constituţie privind statul de drept, iar modalitatea de incriminare a faptelor de corupţie trebuie să respecte cerinţele expres stabilite prin acte internaţionale, notează Agerpres.

Plenul CCR a discutat, în şedinţa de marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului unic pct.1 din Legea pentru modificarea şi completarea art.12 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, precum şi a legii în ansamblul său.

În urma deliberărilor, Curtea, cu unanimitate, a admis obiecţia şi a constatat că dispoziţiile articolului unic şi legea în ansamblul său sunt neconstituţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bani aruncati pe apa sambeti! PSD vrea sa-si faca imagine printre votantii lui din mediul rural, fara scoala si fara educatie, asa cum isi doreste psd sa fie tot mai multi romani. Romanii au mai votat acum cativa ani ca doresc sa-i reprezinte doar 300 de parlamentari si CCR a avizat favorabil aceasta cerinta si, cati parlamentari avem acum? Aproape dublu! Inca o prosteala marca psd pe banii romanilor necajiti.
0
0
ai curaj sa vii la sediu sa vorbim ? daca da , sa vii cu ma-ta sa-i prezinte colegii mei programul . Sa nu mai faci sex cu ma-ta , de aceea sta nevasta ta in fata la Don Corleone , sa prinda si ea 5-6 clienti , imbina placerea cu utilul . Face si bani , vine si vesela acasa . Tu esti prea prost sa intelegi .....te conduc alti ....esti balalau !
1
2
Presedintele Johannis trebuie sa iasa, sa condamne comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
6
1
Mai baiatule, mai europene, de cate ori sa-ti zic ca pensionarul nu poate decat sa-ti dea cacatul la supt ! Poti, daca vrei, sa mi-l iei si pe al meu la lins. Dar usor sa nu se supere pesedeii ca nu le lasi nimic. Muie dragnea, muie pesede !!!
6
1
mai cacatule imbalsamat care te dai pensionar am sa-ti dovedesc ca esti doar un sugator de pula usr-ist . Sa sugi pula la toti psd-istii , tu , ma-ta si curva de nevasta care te intretine !
4
4
Puscarias esti tu : al mintii tale bolnave de draknita
1
8
rog pe acest puscarias draknea, care are la degewtul mic pe oricine inclusiv Romania, sa-l mai sperie odata pe presul propriu tudorel, sa gaseasca cu stiinta lui enorma, poate apela la juristii facuti intre doua statii de tranvai- ciordache, neculicea fost strungar, - ca impreuna sa dea o lege prin care CCR SA FIE DESFIINTATA- PE VECIE
10
2
FASCISTA NUMIT IOHANNIS SUGI PULA HOTULE SI DEEBEDEULE
1
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614