REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CCR amână pentru septembrie decizia privind impozitarea pensiilor speciale

CCR amână pentru septembrie decizia privind impozitarea pensiilor speciale

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 1064

Curtea Constituțională a amânat o decizie pe sezisările depuse de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul va fi dezbătut din nou în septembrie, potrivit digi24.ro.

Judecătorul raportor a cerut amânarea dezbaterilor pe acest proiect pentru că a solicitat puncte de vedere de la toate instituțiile ai căror angajați beneficiază de astfel de pensii, dar nu a primit încă toate răspunsurile.

În aceste condiții, judecătorii CCR au decis să amâne dezbaterea sezizărilor privind acest proiect de lege pentru 30 septembrie.

Parlamentul a decis în iunie impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Conform proiectului de lege, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege.

„Sunt două chestiuni. Pe de o parte, este vorba despre faptul că e o inechitabilă aşezare a sarcinilor fiscale. Se numeşte taxarea unor pensii. În realitate avem de-a face cu o impozitare, fiindcă taxele ţi le impune statul când îţi oferă un serviciu”, spunea atunci Weber.

„În plus, vine această taxare de 10% pentru aceste pensii între 2001 şi 7000 de lei şi de 85% de peste 7001 lei. Ori există un principiu foarte clar al nediscriminării care spune că toata lumea trebuie să fie tratată egal. Aici nu vorbim de un impozit progresiv pe toate veniturile, ci doar pe o categorie, ori aşa ceva, în opinia noastră, este neconstituţional”, arăta Weber.

Proiectul de lege a fost contestat la CCR și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Într-o scrisoare publică, președintele ÎCCJ, Corina Corbu, spuneea că astfel de inițiative legislative au condus „la crearea și întreținerea voită în societatea românească a unui curent de opinie negativ” împotriva judecătorilor și procurorilor. Ea vorbea despre „justificări populiste” și spunea că „lipsește o dezbatere realistă” cu privire la inechitățile din sistemul de pensii de serviciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca sa se mareasca salariile,pensiile,alocatiile - guvernul zice ca nu sunt bani. de aceea cerem eliminarea pensiilor speciale de catre noi toti cei care am muncit o viata si avem pensii de kkt.
0
6
In legea pensiilor este articolul despre pensiile de servici--aceste pensii au la baza contributia la sistemul de pensii si salariul de-a lungul anilor-- la pensia rezultata, cam 8 mii-10 mii, guvernul vine cu o subventie de 10mii-15mii lei. De aceasta pensie beneficiaza procurorii si judecatorii. Deci legea e de vina! Legea Pensiilor de citit!
6
0
ccr este o adunatura de vagabonti care trebue plimbati in toate spitalele de infectioase fara masca,niste jigodii ordinare
3
7
Comunistilor faceti pe smecherii.Nu meritati acesti bani.
3
7
Pe aceasta mentalitate se bazeaza si politicienii cand isi bat joc de popor si ii tin cu venituri de mizerie in timp ce ei au averi colosale. Cereti sa va mareasca.veniturile nu sa le scada unora.
9
0
Ce e ratatilor. Vi s-a facut frica va va pierdeti speciala pentru care nu ati contribuit? Intai sa dispara aceste pensii mizerabile si dupa aceea vorbim si despre mariri.
5
5
De cati ani cer pensionarii si oamenii salarii marite in strada?
6
5
Romanii, un popr de dobitoci in loc sa ceara marirea pensiilor mici accepta sa crape de foame, dar sa moara si capra vecinului, adica sa se taie din cuantumul pensiilor mari. Pe asta mizeaza politicienii, pe prostii usor de manipulat, care sunt milioane in tarisoara asta
13
4
Pt desteptul asta de mai jos - ia sa ne spui cum procedam sa avem toate remuneratiile marite, ca din gura e usor de zis. Ai tu 3000 de euro salariul? Au ai tai pensie de 1500 de euro? Mai lasa-ne dreaq cu povetile tale din cartile SF.
5
8
Daca vreti sa traiti mai bine cereti salarii pensii si alocatii mai mari. Ca degeaba cereti sa le taie unora din pensii. N o sa traiti voi mai bine ca au aia pensiile mai mici. Retardatilor. Va lasati manipulati de politicieni. Cereti alocatii pensii si salarii la nivel european asa cum sunt preturile taxele si impozitele. Cereti credite cu dobanzi mici de la banci asa cum au europenii. Cereti salarii mari asa cum au europenii. Cereti pensii mari asa cum au europenii. Cereti alocatii pe tru copii mari asa cum au europenii. Cereti locuri de munca. Doar asa veti trai mai bine. Prosti manipulati.
14
6
Asta este unul dintre motivele principale pentru care romanii protesteaza, nu numai legea covidului.Astia nu au inteles ca poporul este muritor de foame si s-a saturat de minciuni si inechitati.Unul cu pensie 20000 de lei si unul cu 800 de lei.Asa cum spun ei ca este inechitabil sa taie pensiile asa spunem si noi ca este inechitabil sa fie discriminata majoritatea populatiei cu pensii si salarii mizere de 800 -1400 de lei.Oamenii au ajuns in pragul disperarii.Multi se fac ca nu stiu de ce protesteaza oamenii.
7
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218