REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CCR: Kovesi are obligația de a se prezenta în Parlament și de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziție documente

CCR: Kovesi are obligația de a se prezenta în Parlament și de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziție documente

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:07 573

Curtea Constituțională a României a constatat obligația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta în fața Parlamentului - Comisia specială de anchetă pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial și de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziție celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei, se arată într-un comunicat al CCR, citat de Agerpres.

CCR a discutat marți cererile privind soluționarea conflictului juridic de natură constituțională dintre Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public, parte a autorității judecătorești, pe de altă parte, cereri formulate de președintele Senatului și, respectiv, de președintele Camerei Deputaților.

"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, generat de refuzul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial. În soluționarea conflictului, Curtea a constatat obligația doamnei Laura Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Parlamentului României — Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial și de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziție celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei", se precizează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt satul de Romania baronilor. A taranilor hrapareti, vicleni si mustaciosi, mincinosi si deghizati in ingineri. Nu "indraznesc sa cred", ca-mi ajunge de un sfert de veac. Basescu a fost detestabil. Unele miscari ale Codrutei, poate la fel. Dar ea si baietii ei sunt singurii in care mai am o urma de incredere. Sunt fan Bodean de cand i-a luat pe Porc si Pastaie. Go Codruta ! Support !
2
1
Vezi ca dosarul fermei lui Dragnea s-a clasat! Te cam duci pe pula, cumatra! O sa te mai pupe in cur putin "Pensionar", "Constantean" si "Observator". Dar dupa ce li se desfunda nasul, se prind si ei ca esti cacata toata si puti!
1
2
Kovesi de fapt demonstreaza cum poate un singur om cu tupeu sa se cace si sa se pise pe tot parlamentul,pe toate legile si pe toti romanii. Suntem vulnerabili fata de dementii nostri,ce sa ne cacam pe noi ca am face fata unor dusmani mari din afara ...Iata ca o tipa poate sa-si bata joc de oricine si o face.Mai merita sa iesim la vot?
4
2
Care parlament !? De hoti, mincinosi si penali... Cine o obliga ??!! Supus T Toader , care vrea sa-l apere pe dictatorul Dragnea si acolitii lui !? Timpul este pretios, nu trebuie irosit.... D-na Kovesi, chiar are multe de rezolvat, trebuie sprijinita si sustinuta. Le este frica hotilor si mincinosilor, viitorilor penali....
3
4
Hopaaaaa, incepem sa vedem lucrurile normal! Ce se intampla acum cu elita de la DNA care se credea mai presus de lege? Stati sa introduca si raspunderea si dupa, vedem cine a comis abuz in serviciu. De regula, aceste persoane care au utilizat infractiunea asta abuziv, vor fi ingropati tot de ea, dar dupa introducerea raspunderii magistratilor! Degeaba urlati ca raspunderea voastra tot va fi reglementata!
8
1
Am atatia prosti in TARA ASTA DE CACAT ca pot sa ma urinez pe ei cu bolta.In aceasta tara de prosti care ma sustin am nevoie.
7
2
......................
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367