REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CCR: Legea dublării alocațiilor este constituțională. Institutul Revoluției, condus de Iliescu, nu se desființează

CCR: Legea dublării alocațiilor este constituțională. Institutul Revoluției, condus de Iliescu, nu se desființează

Replica API 24 septembrie 2020 | 16:21 1738

Judecătorii CCR au transmis, joi, într-un comunicat de presă, că au respins, ca fiind neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este constituțională, în raport cu criticile formulate, legea care respinge OUG de anulare a dublării alocației de stat pentru copii, scrie stiripesurse.ro.

A. În ziua de 24 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, a pronunțat următoarele decizii de admitere:

Cu unanimitate de voturi,

1. A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.64/2020 privind modificarea și completarea art.8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență;

2. A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea privind meșteșugarii tradiționali din România.

Cu majoritate de voturi,

3. A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I”;

4. A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională sintagma "până la data de 14 august 2020" cuprinsă în alin.(l) al art.V din Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale.

Deciziile sunt definitive și general obligatorii şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

B. În aceeaşi zi, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, a respins, ca neîntemeiate:

Cu unanimitate de voturi,

1. Obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, prevederile Legii privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii;

2. Obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este constituțională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989;

3. Obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este constituțională, în raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Cu majoritate de voturi,

4. Obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și a constatat că este constituțională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Deciziile sunt definitive și general obligatorii și se comunică Preşedintelui României.

Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care vor copii ii cresc si fara ajutorul statului.ccr ar trebui sa se pronunte corect pe pensiile "nesimtite".dar acele sunt ale lor.
0
0
au imprumutat 100 miliarde euro. Va imaginati ce suma? Unde s banii? Ce ati facut cu ei? Stim ca pesedeul e de vina. Dar unde s banii? 100 miliarde euro. Si papagalul kwj inaugureaza metrou caxsi cum s a facut intr un an de guvernare pnl. Acum nu mai este pesedeul implicat. Dar pentru ca ne cred prosti o sa i votam NU!
2
0
cati pula mea de bani ai dat tu la beget anul asta boule? si vrei. vreti. de unde coaie???
0
3
ce infractori pesedei sunt la curtea constitutionala ??? Da-le-as muie cu tot cacatul din lume !!! Si ucigasului ilici !!!
2
4
LASA DAMIGEANA SI SCOATE BANII BETIVANE!!!
6
3
de unde bani? ca astia i-au tocat pe toti pentru ei pe afacerile lo ca doar erau hamesiti, s-a apucat manole de treba sa o rezolve din cursul de schimb si uite asa ne intoarcem cu 20 de ani un urma!!!
6
0
Deci de dubleaza alocatiile!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920