REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CCR va discuta pe 18 septembrie sesizarea privind un posibil conflict între Guvern şi Preşedinţie

CCR va discuta pe 18 septembrie sesizarea privind un posibil conflict între Guvern şi Preşedinţie

Replica API 13 septembrie 2019 | 01:14 460

Curtea Constituţională a României va discuta pe 18 septembrie sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor, au declarat, joi, oficiali ai CCR.

Sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională a fost înregistrată la CCR pe 5 septembrie, părţile - Executiv şi Preşedinţie - având ca termen de transmitere a punctelor de vedere data de 11 septembrie.

La începutul lunii septembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pe această temă.

"Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (...) Şi pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancţionaţi pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconştienţă şi de lipsă de responsabilitate pentru ţară", a susţinut atunci Dăncilă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce zici pres dorneanu, iti mai permiti sa-ti bati joc de o tara intreaga?
3
0
Tot aud ca majoritatea celor din opozitie, cand vor ajunge la putere, vor taia pensiile speciale dar nu si judecatoriloor! WUUOAU! Lor sa le taie in primul rand, mai ales celor de la CCR ca astia au distrus democratia si statul de drept! Cum sa mai aibe de-alde dorneanu, enache, deliorga, stan...etc. si pensii speciale cand ei ar trebui scosi de-acolo cu pietre!
5
1
Pana una alta sunteti platiti din buget sa conduceti, nu sa polemizati steril ! Daca ati inceput campania electorala, derogati-va atributiile . Nu prea ne pasa de ,,conflictele" voastre .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218