REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

CDC dă alerta: Variola maimuței nu se mai transmite doar prin contact sexual

CDC dă alerta: Variola maimuței nu se mai transmite doar prin contact sexual

Replica API 25 iunie 2022 | 08:36 1764

Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) spun că există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței. Virusul nu se răspândește doar prin contact intim, ci și prin împărțirea aceleiași lenjerii de pat sau a prosoapelor.

Cazurile apar în principal la bărbații care au relații sexuale cu bărbați, dar și femeile sunt infectate, a declarat joi dr. Agam Rao, membru al CDC, în cadrul unei ședințe de grup, scrie Reuters, conform Mediafax.

Potrivit CDC, au fost raportate, de asemenea, cazuri de transmitere în rândul membrilor familiei și al contacților apropiați.

„Am auzit, de asemenea, în întreaga lume despre contacte apropiate, cum ar fi membrii apropiați ai gospodăriei care, de exemplu, prin împărțirea lenjeriei de pat, a prosoapelor, au dobândit infecția", a spus Rao. "Deci, nu doar prin contact intim apropiat se răspândește acest lucru".

Leziunile asociate cu actualul focar sunt, de asemenea, mai mici decât cele tipice ale variolei maimuței clasice, potrivit agenției de sănătate publică.

Luna trecută, CDC a publicat orientări care recomandă utilizarea vaccinului Jynneos de la Bavarian Nordic pentru personalul de laborator și alte persoane cu risc, punând la dispoziție un alt vaccin de la Emergent BioSolutions.

La începutul zilei de joi, orașul New York a deschis o clinică temporară pentru a administra vaccinul Jynneos în două doze persoanelor eligibile care ar fi putut fi expuse la variola maimuței, inclusiv bărbaților homosexuali și bisexuali.

În timp ce au existat cazuri de inflamație a inimii, numită miocardită, asociate cu vaccinul de la Emergent BioSolutions, nu au fost raportate încă astfel de cazuri după utilizarea Jynneos, a precizat CDC, citează stiripesurse.ro.

Există o cantitate limitată de Jynneos, iar agenția analizează cum să utilizeze cel mai bine rezervele, a precizat aceasta.Variola maimuței, o infecție virală care provoacă leziuni ale pielii, este endemică în anumite părți ale Africii. Dar focarul actual a afectat țări în care virusul nu se răspândește de obicei, stârnind îngrijorare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369