REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce a făcut Băsescu după ce soţia sa a primit un galben de aur de la familia Bercea

Ce a făcut Băsescu după ce soţia sa a primit un galben de aur de la familia Bercea

Replica API 23 iunie 2014 | 00:00 180

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns întrebărilor pe care i le-a adresat realizatoarea REALITATEA TV, Lavinia Şandru. Şeful statului a vorbit despre scandalul în care este implicat fratele său, precizând că nu a discutat niciodată cu Mircea Băsescu despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Preşedintele României a transmis răspunsul la întrebările adresate de Lavinia Şandru în scris, precizând că, încă de anul trecut, fratele său i-a spus că este şantajat şi că s-a adresat instituţiilor statului.

LAVINIA ŞANDRU: Aţi discutat vreodată cu fratele dumneavostră, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial?

TRAIAN BĂSESCU: Niciodată. Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În plus, vă asigur, aşa cum am mai spus, că nu există niciun poliţist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenţie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar.

LAVINIA ŞANDRU: În declaraţia de presă pe care aţi susţinut-o în data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni aţi afirmat: "Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut.". De ce nu aţi luat măsuri, de ce nu aţi denunţat dumneavoastră acest caz la instituţiile abilitate sau măcar public?

TRAIAN BĂSESCU: Anul trecut fratele meu mi-a spus că este şantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituţiile statului. Ceea ce a şi făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunţ de şantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituţiile statului.

LAVINIA ŞANDRU: În declaraţia de presă pe care aţi susţinut-o în data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni aţi afirmat că îi reproşaţi fratelui dvs. anturajul. De ce nu l-aţi împiedicat să intre în acest anturaj?

TRAIAN BĂSESCU: Am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă ştiam dinainte, i-aş fi spus să nu intre în acest anturaj.

LAVINIA ŞANDRU: În anul 2009, la Festivalul romilor de la Costeşti, soţia dumneavostră, Maria Băsescu, a primit o salbă de aur din partea Regelui Cioabă, pe care i-a înmânat-o Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea nu se află în declaraţia dumneavoastră de avere. De ce nu aţi declarat-o? Ce s-a întâmplat cu ea?

TRAIAN BĂSESCU: Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi se află în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale, deci al statului român. De altfel, aşa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale.

interviu complet: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367